Novice

 • Nova hekerska prevara: posnemanje glasu direktorja

  Razvoj umetne inteligence in globokega učenja odpira nove možnosti tudi za prevarante, ki so z umetno ustvarjenim glasom dejansko že opetnajstili neko britansko podjetje. Uporabili so programsko opremo, ki omogoča poustvaritev glasa neke osebe, in poklicali direktorja britanskega podjetja, ki ima nemške lastnike. Pretvarjali so se, da kliče direktor nemške matice, in Britancem naročili nakazilo 220.000 evrov nekemu tretjemu dobavitelju. Ko je denar prišel do madžarskega dobavitelja, se je hitro izgubil po bankah po celem svetu.

  Objavljeno: 9.9.2019 05:00več
 • Tisoči okuženih spletnih strežnikov Linux s šifriranimi datotekami

  V spletu se širi nova različica izsiljevalskega virusa z imenom Lilocked (ali Lilu), ki napada predvsem spletne strežnike z operacijskim sistemom Linux.

  Objavljeno: 8.9.2019 09:30več
 • Huawei na sejmu IFA prikazal nov procesor in »nov« telefon P30 Pro

  Kot je v zadnjih letih že običaj, smo na Berlinskem sejmu IFA tudi tokrat videli predstavitev novega Huaweievega sistemskega vezja (»procesorja«) Kirin. Tokrat nosi oznako Kirin 990, podjetje pa se je pohvalilo, da je njegova različica »5G« prvo vezje, ki ima integriran tudi modem 5G.

  Objavljeno: 8.9.2019 09:00več
 • Ali nam telefoni res prisluškujejo?

  Verjetno je vsak izmed nas že kdaj posumil, da nam telefoni, ki jih imamo med pogovorom s prijatelji na mizi ali v žepu, skrivoma prisluškujejo. Ker smo »čisto slučajno« dobili servirane oglase za tematike, o katerih smo se nedavno pogovarjali s prijatelji. Najnovejša raziskava je poskušala ugotoviti, ali je na tem kaj resnice.

  Objavljeno: 6.9.2019 12:00več
 • Ameriški preiskovalci stopnjujejo pritisk na Huawei

  Wall Street Journal poroča o preiskavi ameriškega ministrstva za pravosodje (Department of Justice), ki se osredotoča na kar nekaj primerov domnevne kraje intelektualne lastnine s strani podjetja Huawei.

  Objavljeno: 5.9.2019 10:00več
 • Novosti s sejma IFA

  Danes se bo v Berlinu začel sejem IFA, največji evropski sejem zabavne in potrošniške elektronike. Nekaj novinarskih predstavitev je bilo že v sredo, največ pa v četrtek, torej dan pred uradno otvoritvijo sejma.

  Objavljeno: 5.9.2019 17:00več
 • Samsung (ponovno) predstavil zložljivi telefon, Galaxy Fold

  Na tehnološkem sejmu IFA v Berlinu je podjetje Samsung predstavilo popravljeno različico zložljivega telefona Galaxy Fold.

  Objavljeno: 5.9.2019 15:00več
 • Spletna pošta Yahoo ne deluje, že 5 ur

  Tisti, ki za svojo elektronsko pošto uporabljajo Yahoo, so že nekaj ur na trnih, kajti dostop do nje ne deluje.

  Objavljeno: 5.9.2019 14:00več
 • Kaj vse ve o vas – Mastercard!

  Živimo v času, ko nas je strah Googla in mobilnih operaterjev, ki o nas vedo marsikaj – kje se gibljemo, kaj počnemo, kaj kupujemo. Toda tovrstno sledenje ni nič novega, še pred resno digitalno revolucijo se ga je resno lotil drugi največji ponudnik plačilnih kartic na svetu – Mastercard.

  Objavljeno: 5.9.2019 10:30več
 • Ranljivost v Supermicrovih strežnikih

  Raziskovalci iz podjetja Eclypsium so v BMC (baseboard management controller) podjetja SuperMicro odkrili štiri ranljivosti, ki omogočajo dostop do administratorskega dela sistema kar brez gesel. Ker so BMCji v bistvu računalniki v računalnikih (nadzorujejo matične plošče), ki administratorjem omogočajo nadzor in nadgradnjo naprav, ranljivost omogoča popolno podreditev sistema. Podrobnosti so predstavili na konferenci Open Source Firmware v Silicijevi dolini.

  Objavljeno: 5.9.2019 05:00več
ph