• AMD pripravlja procesor Threadripper s kar 64 jedri

    AMD je potrdil, da bo v letu 2020 predstavil nov najzmogljivejši procesor za arhitekturo PC računalnikov in delovnih postaj, ki bo imel kar 64 jeder in 128 procesnih niti. Procesor se bo imenoval Threadripper 3990X in bo daleč najzmogljivejši procesor za osebne računalnike. Obenem najbrž tudi najdražji doslej, saj se pričakuje, da bo cena znaša »več dolarskih tisočakov«, najverjetneje precej nad ceno Intelovih najzmogljivejših procesorjev Core i9.

    Objavljeno: 27.11.2019 05:00
  • Digitalna pomočnica Alexa prihaja v cenejše naprave

    Amazon je najavil, da bodo v prihodnje partnerskim proizvajalcem strojne opreme omogočili vgradnjo digitalne pomočnice Alexa, ki bo zahtevala bistveno manj sistemskih sredstev v lokalni napravi kot doslej, saj so večino procesiranja premestili v oblačno storitev AWS.

    Objavljeno: 26.11.2019 15:00
  • Čas je za – govorice o Samsung Galaxy S11!

    Približuje se konec leta, s tem pa tudi konec februarja, ko bo najverjetneje spet predstavljan najnovejši Samsungov vrhunski telefon. Tokrat bo, najverjetneje, slišal na ime Galaxy S11.

    Objavljeno: 26.11.2019 15:00
  • Unescov center za umetno inteligenco bo v Ljubljani

    Na generalni konferenci Unesca v Parizu so potrdili, da bo prvi globalni center za umetno inteligenco pod okriljem Unesca dobil sedež v Ljubljani.

    Objavljeno: 26.11.2019 13:00
  • HoT omogoča plačevanje prek SMS-sporočil

    HoT, HOFER Telekom, je omogočil še plačevanje prek SMS sporočil, pri čimer uporabnik le prvič vnese plačilno sredstvo, nato pa se plačilo izvede le ob vsakokratni potrditvi ali zahtevi prek SMS-a. S tem imajo uporabniki popoln nadzor nad stroški.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 26.11.2019 09:11
  • Kako Sova nadzira internetni in telefonski promet

    O prisluškovanju in prestrezanju telekomunikacij smo največ pisali v zvezi s Snowdnovimi razkritji, a ZDA, Rusija ali Kitajska niso edine države, ki nadzorujejo svoje državljane. Na portalu Slo-Tech so objavili sintezo spora med Slovensko varnostno-obveščevalno službo (SOVA) in Informacijskim pooblaščencem (IP), ki sega še v leto 2008. Vsaj od takrat namreč SOVA lahko prestreza slovenski telekomunikacijski promet v tujino. Da, tudi vaše telefonske klice, obiske spletnih strani in SMSe.

    Objavljeno: 26.11.2019 05:00
  • Popravilo pametnega telefona v eni uri? Z družbo Samsung je to mogoče!

    Vaš pametni telefon deluje samovoljno – včasih se ugasne sam od sebe, drugič klicatelja ne slišite dobro ali se ne odziva na dotik, ko ga najbolj potrebujete... Nujno potrebuje servis, vendar si ne predstavljate, kako bi lahko par dni preživeli brez svojega telefona.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 25.11.2019 10:11
  • Brez podatkov ni kakovostnega upravljanja

    Digitalizirana rešitev evidenc za potrebe upravljanja stavb dotBusiness checkpoint obvlada prav vodenje evidenc. Enostavno in učinkovito.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 25.11.2019 06:17
  • Hotelska soba za 1 evro na noč – če se pustimo ves čas snemati

    Japonski hotel Asahi Ryokan ponuja sobe po ceni 100 jenov na noč (približno en evro), a pod pogojem, da pustimo, da kamera naše aktivnosti v živo prenaša preko spleta.

    Objavljeno: 24.11.2019 17:28
  • Bo 5G motil GPS?

    O 5G zadnje čase pogosto beremo, saj so sočasno z razvojem omrežja glasnejši postali tudi kritiki omrežja. Medtem ko so teoretiki zarot prepričani, da bo 5G škodoval ljudem in drugim živim bitjem, čeprav znanstveni dokazi kažejo obratno, pa niso čisto iz trte izviti pomisleki, da se utegne 5G tepsti s kakšno tehnologijo.

    Objavljeno: 24.11.2019 05:00
  • Google ugaša Cloud Print

    Pred kratkim smo v članku o laserskih tiskalnikih pisali tudi o Googlovi oblačni storitvi za tiskanje na daljavo, Ta bo v kratkem ugasnjena.

    Objavljeno: 23.11.2019 06:57
  • Windows 10 Home zahteva spletno registracijo

    Nova inačica Windows 10 Home, ki je izšla ta mesec, je prinesla eno v naših koncih spregledano novost, ki je močno ujezila ameriške uporabnike. Windows 10 Home uporabnikom na vse načine preprečuje, da bi računalnik uporabljal, ne da bi si ustvaril spletni račun pri Microsoftu (bivši Live). Možnost za uporabo lokalnega računa je namreč ob konfiguraciji sistema nedostopna.

    Objavljeno: 23.11.2019 05:00
  • Microsoft sme Huaweiju prodajati programsko opremo

    Ameriško ministrstvu za trgovino je Microsoftu odobrilo licenco za prodajo programske opreme Huaweiju.

    Objavljeno: 22.11.2019 14:25
  • Tesla prikazal najbolj čudaški avtomobil doslej

    Elon Musk je na Teslinem dogodku predstavil poltovornjak, imenovan Cybertruck, z najbolj nenavadnim oblikovanjem doslej.

    Objavljeno: 22.11.2019 11:47
  • Rusija prepoveduje naprave brez ruske programske opreme

    V Rusiji so sprejeli novi zakon, po katerem bo prepovedana prodaja elektronskih naprav (predvsem računalnikov in pametnih telefonov, a tudi pametnih televizorjev in drugih), ki bodo brez nameščene ruske programske opreme.

    Objavljeno: 22.11.2019 10:38
  • Google bo omejil politične oglase

    Google namerava omejiti ciljane politične oglase, torej te, ki se s pomočjo analize podatkov prikazujejo uporabnikom glede na njihova politična prepričanja.

    Objavljeno: 21.11.2019 10:50
  • Vdrli v spletno stran GetMonero in uporabnikom kradli - monero

    Usoda ima smisel za ironijo, so ugotovili vodilni pri kriptovaluti monero. Na njihovi uradni spletni strani se je znašla zlonamerna koda, ki je uporabnikom kradla kriptovaluto. Tega pa sploh niso ugotovili pristojni, temveč šele uporabniki.

    Objavljeno: 21.11.2019 05:00
  • Xiaomi prek mobilnikov opozarja na bližajoče potrese

    Xiaomi bo lastnikom mobilnih telefonov in TV predvajalnikov (set-top boxov) na Kitajskem v kratkem predstavil nadvse koristno novost: sistem za zgodnje opozarjanje na bližajoči se potres v bližini uporabnika. Xiaomi napoveduje, da je s pomočjo inovativnih tehnologij uporabnikom sposoben posredovati opozorilo o bližajočem potresu nekaj sekund, morda celo nekaj deset sekund pred dogodkom.

    Objavljeno: 20.11.2019 15:00
  • Kitajci vračajo sumničavost

    Američani postajajo vse bolj zaščitniški do svojih podjetji, Kitajski regulatorji pa jim vračajo.

    Objavljeno: 20.11.2019 10:17
  • Luknja v Androidu omogoča snemanje brez dovoljenj

    V Androidu so odkrili ranljivost, ki napadalcem omogoča, da vam prisluškujejo in vas snemajo, četudi zlonamerni aplikaciji sploh nismo dali dovoljenj za to. Zadostuje že, če ima aplikacija dovoljenje za shranjevanje podatkov, kar običajno zahtevajo vse aplikacije. Toda zaradi hrošča je to dovolj, da lahko takšna aplikacija dostopa tudi do kamere. Google in Samsung sta ranljivost v svojih telefonih že odpravila, v ostalih telefonih pa se še lahko skriva.

    Objavljeno: 20.11.2019 05:00
  • Američani odložili prepoved sodelovanja s Huaweijem

    Ameriška administracija že pol leta prepoveduje ameriškim podjetjem sodelovanje s Huaweijem, ves ta čas pa ponujajo izjemo v obliki »začasnega splošnega izvoznega dovoljenja« - ta je po novem podaljšan še za tri mesece.

    Objavljeno: 19.11.2019 14:20
  • Applove novosti v letu 2020 in še malo pozneje

    Apple je v letu 2019 predstavil družino telefonov iPhone 11, s katero so se zopet zavihteli na vodilna mesta na tem segmentu, zlasti kar se tiče kvalitete vgrajenih fotografskih tipal. Toda če odštejmo fotografski del, je s funkcionalne plati le malo sprememb glede predhodno generacijo telefonov. Letos v primerjavi s preteklostjo tudi niso prenovili svojih najzmogljivejših tablic iPad Pro.

    Objavljeno: 19.11.2019 09:00
  • Pametni rožni venec

    Poplavi pametnih e-naprav se pridružuje tudi Vatikan z elektronskim, pametnim rožnim vencem.

    Objavljeno: 19.11.2019 07:00
  • Stanford je objavil rezultate raziskave srčnega utripa z urami Apple Watch

    Znamenita univerza Stanford je leta 2017 v sodelovanju z družbo Apple odprla raziskavo povezano z meritvami srečnega utripa s pomočjo pametnih ur Apple Watch. Zdaj so objavili rezultate, ki so zelo spodbudni.

    Objavljeno: 19.11.2019 06:00
  • Avstralska agencija za zaščito pred sevanji: 5G ne škoduje

    Tudi v Avstraliji se ob vzpostavljanju omrežja 5G soočajo z nasprotniki novega omrežja, ki so prepričani, da bo imelo novo omrežje negativne posledice na zdravje ljudi. Čeprav so po vseh meritvah izpostavljenosti javnosti neionizirajočim elektromagnetnim valovanjem bistveno pod varnostnimi mejami, se očitki ponavljajo. Avstralska agencija za zaščito pred sevanji in jedrsko varnost (ARPANSA), je zato pripravila odločen odgovor. Povod je bilo ogromno pozivov, ki jih je prejel stalni odbor za komunikacije v avstralskem parlamentu.

    Objavljeno: 19.11.2019 05:00
  • Podjetja imajo napačno predstavo o varnostnih kopijah storitev v oblaku

    Raziskava družbe 4sl, sicer ponudnika upravljanih storitev v oblaku, kaže na to, da imajo številna podjetja zelo napačno predstavo o tem, kako so zaščiteni njihovi podatki in aplikacije v oblaku. Ponudniki storitev v oblaku imajo brez dvoma na voljo več sredstev in bolj dodelane postopke upravljanje s strežniki, aplikacijami in podatki, toda to še ne pomeni, da so podatki avtomatsko varovani pred možnostmi izgube podatkov, tudi katastrofalne.

    Objavljeno: 19.11.2019
  • Samsung prenaša proizvodnjo na kitajske podizvajalce

    Samsung bo za lažji boj s kitajskimi konkurenti tja preselil petino svoje proizvodnje.

    Objavljeno: 18.11.2019 09:51
  • Upravni odbor družbe HP je zavrnil ponudbo Xeroxa

    Po tem, ko je družba Xerox prejšnji teden presenetila javnost z namero za prevzem družbe HP, ki je 3-krat večja od nje, se je zdaj upravi odbor družbe HP izrekel proti ponudbi. Po mnenju vodstva HP je ponudba družbe Xerox znatno prenizka, s o ob tem pustili odškrnjena vrata. Če je Xerox pripravljen ponuditi večjo vsoto, so se pripravljeni ponovno usesti za pogajalsko mizo.

    Objavljeno: 18.11.2019 08:00
  • GitHub bo hranil odprto kodo v arktičnem trezorju

    Znanje, ki je shranjeno v številnih odprtokodnih projektih gostovanih v spletni storitvi GitHub je neprecenljivo. Zato ga je smiselno shraniti za naše zanamce, tudi v primeru katastrofičnih dogodkov, kot so vojne, okolijske nesreče in drugi dogodki, ki bi lahko ogrozili dosedanje domovanje odprtokodnih projektov.

    Objavljeno: 18.11.2019 07:00
  • Microsoft Project Cortex – nabiranje znanja na osnovi dokumentacije z umetno inteligenco

    Microsoft je na konferenci Ignite predstavil nov pripomoček za učinkovitejše pisarniško delo, ki so mu za zdaj nadeli ime Project Cortex. Rešitev zna analizirati različne vire podatkov, kot so dokumenti Office 365, podatki v portalih SharePoint in drugi zunanji viri podatkov, do katerih uporabniki dostopajo pri svojem delu. S pomočjo strojnega učenja nato orodje analizira, kategorizira in na koncu predstavi podatke uporabnikom. 

    Objavljeno: 18.11.2019 07:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji