Novice

 • Varnostne luknje za Android po novem več vredne kot za Apple iOS

  Dolga leta je veljalo, da je še ne odkrito varnostno luknjo (t.i. »zero day«) za Applov sistem iOS lažje drago prodati, kot tisto za Android. Vendar se časi spreminjajo – cene za tovrstne luknje za Android danes segajo celo do dveh milijonov dolarjev in več!

  Objavljeno: 4.9.2019 11:00več
 • Android 10 je tu!

  Google je včeraj uradno splavil novo različico Androida, najbolj priljubljenega operacijskega sistema na svetu. Da, po številu namestitev in po statistiki obiskanosti spletnih strani je že davno presegel Microsoftov Windows (na naši spletni strani je uporabnikov z Androidom kar 67%!).

  Objavljeno: 4.9.2019 10:00več
 • Telekom z zanimivo storitvijo – delitev podatkovnih gigabajtov s prijatelji

  Gigabajtov, ki jih imamo danes vključene v paketih mobilnih operaterjev, je vse več, tako da marsikomu na koncu meseca ostajajo. Nekaterim pa jih kljub temu kdaj tudi zmanjka. Kaj ko bi jih takim kar podarili?

  Objavljeno: 4.9.2019 09:00več
 • Kdo najhitreje nadgrajuje telefone z Androidom?

  Počasne nadgradnje operacijskega sistema so rak rana Androidnega sistema, kljub temu, da se Google resno trudi, da bi temu ne bilo tako.

  Objavljeno: 3.9.2019 14:00več
 • Nagrajenci revije Monitor

  Z žrebom, ki smo ga v prostorih Mladine d.d., založnika revije Monitor, opravili v torek 3. septembra, smo izžrebali 10 srečnežev, ki bodo prejeli prenosni akumulator za mobilni telefon, ki lahko novejše združljive telefone napolni tudi brezžično. Izžrebanim iskreno čestitamo.

  Objavljeno: 3.9.2019 13:00več
 • Uporabniki avtomobilov Tesla niso mogli odkleniti avtomobila, ker - telefonska aplikacija ni delovala

  Portal TNW poroča, da je »veliko uporabnikov« avtomobilov Tesla danes dobesedno ostalo pred vrati (svojega avtomobila), saj jim telefonska aplikacija ni hotela odkleniti avtomobila.

  Objavljeno: 3.9.2019 10:00več
 • Omrežje bitcoin, kdaj ga bo pohitril Lightning Network?

  Bitcoin ima nekaj resnih pomanjkljivosti, med katerimi sta za končne uporabniki najpomembnejši visoki stroški transakcij in počasnost omrežja. To dvoje naj bi rešil Lightning Network (LN), ki predstavlja infrastrukturo na drugem nivoju na vrhu bitcoina. Svoj veliki dan bi bil moral imeti že pred tremi leti, pa se še vedno uporablja le s 0,0045 odstotka vseh obstoječih bitcoinov.

  Objavljeno: 3.9.2019 05:00več
 • Želite nastopati v priljubljenih filmih? Potrebujete le kitajsko aplikacijo ZAO.

  Le nekaj dni je minilo, od kar je kitajsko podjetje Momo na Applovi tržnici Appstore objavilo »deep fake« aplikacijo ZAO, pa je že senzacija.

  Objavljeno: 2.9.2019 12:30več
 • Google Maps (Zemljevidi) na telefonu po novem s plastjo Street View

  V mobilni aplikaciji Google Maps lahko po novem med plastmi/zemljevidi poleg običajnih (privzeta, satelitska, teren) izberemo tudi plast Street View.

  Objavljeno: 2.9.2019 12:00več
 • Huawei potrdil, da bo novi telefon Mate 30 Pro predstavil 19. septembra, v Münchnu

  Huawei je na Twitterju objavil kratek video, s katerim napoveduje, da bo svoj novo vrhunsko serijo telefonov Mate 30 dejansko predstavil v Münchnu in to 19. septembra, kot smo špekulirali tudi že pri Monitorju. Procesor Kirin 990, ki bo vgrajen v telefon(e), bo predstavljen na sejmu IFA, 14 dni prej, kot smo že vajeni.

  Objavljeno: 2.9.2019 10:00več
ph