• Nov standard za podatke v oblaku

    Družbe Amazon, Salesforce in Genesys so v sodelovanju z organizacijo The Linux Foundation predstavile novo iniciativo za združljivost podatkov v oblaku imenovano Cloud Information Model. Cilj nove pobude je odprti standard za varno in enostavno izmenjavo podatkov med storitvami v oblaku, kar je danes vse prej kot enostavno.

    Objavljeno: 18.11.2019 07:00
  • Huaweiev preklopni telefon Mate X je (bil) naprodaj. V kitajski spletni trgovini.

    Huaweiev preklopni/prepogljivi telefon/tablica Mate X, ki je bil napovedan že za letošnji junij, je bil za kratek čas naprodaj, vendar le v Huaweievi kitajski spletni trgovini.

    Objavljeno: 16.11.2019
  • Google lahko vklaplja in izklaplja nastavitve v vašem Chromu

    Google se je v torek odločil vklopiti enega svojih »eksperimentov« na množici brskalnikov Chrome za Windows. Rezultat je bil množica nedelujočih brskalnikov v nekaterih največjih korporacijah.

    Objavljeno: 15.11.2019 12:00
  • Paypal ukinil poslovanje s Pornhubom, igralci ostali brez plač

    Igralci na največji svetovni pornografski spletni strani Pornhub so čez noč ostali brez rednega izplačila za svoje videoposnetke, ker je Paypal prekinil sodelovanje s podjetjem.

    Objavljeno: 15.11.2019 11:00
  • Novi Intelovi procesorji imajo nove stare ranljivosti

    V Intelovih najnovejših čipih iz serije Cascade Lake so odkrili nove resne ranljivosti, ki so sorodne že maja odkritim luknjam, le da so to pot prizadele najnovejše čipe. Ranljivost TAA (Transactional Asynchronous Abort) napadalcem omogoča, da fizični dostop do procesorja izkoristijo za branje podatkov, ki bi morali biti nedostopni. Gre za sorodnika ranljivosti Spectre in Meltdown, ki so vsi povezani s predvidevanjem ukazov.

    Objavljeno: 15.11.2019 05:00
  • Letalniki bodo kmalu javno sledljivi

    Kitajski DJI, največji izdelovalec letalnikov (dronov) na svetu, je predstavil sistem, ki omogoča, da lahko vsak s pametnim telefonom in ustrezno aplikacijo sledi letalnikom v bližini.

    Objavljeno: 15.11.2019
  • Navidezni resničnosti kaže slabo. Tako zelo, da jo zapušča celo John Carmack.

    John Carmack, genij za upodabljanje 3D, ki je bil tehnični avtor tako legendarnih iger kot so Wolfenstein 3D, Doom in Quake, se umika iz Facebookih (Oculusovih) naporov v smeri navidezne resničnosti.

    Objavljeno: 14.11.2019 12:00
  • Applov serviser si je preposlal intimno fotografijo s strankinega telefona

    Ko je Gloria Fuentes v Kaliforniji svoj iPhone prinesla na popravilo razbitega zaslona, se je potrudila in iz telefona zbrisala vse »občutljive podatke«, kot so denimo bančne aplikacije. Pozabila pa je pobrisati - fotografije. Serviser je to veselo izkoristil…

    Objavljeno: 14.11.2019 10:00
  • Motorola RAZR se vrača z upogljivim zaslonom

    Podjetje Motorola, podružnica družbe Lenovo, je na predstavitvi v ZDA razkrila nov telefon z upogljivim telefonom, ki nosi enako ime kot znameniti telefoni s preklopnim načinom odpiranja, ki so jih ponujali med leti 2004 in 2007.

    Objavljeno: 14.11.2019 08:00
  • Google po novem z dostopom do množice ameriških zdravstvenih podatkov

    Google je z ameriško neprofitno organizacijo Ascension podpisal pogodbo (t.i. projekt Nightingale) o sodelovanju, s katero ima teoretični dostop do ogromnih količin zdravstvenih podatkov o Američanih. Američanov (in njihovih zdravnikov) o tem ni nihče nič vprašal, ker po zakonu to ni potrebno.

    Objavljeno: 13.11.2019 11:50
  • Disney je svoj napad na Netflix začel katastrofalno

    Medijska mega korporacija Disney je v ZDA, Kanadi in na Nizozemskem včeraj zagnala pretočni video servis Disney+, ki naj bi bila najresnejša konkurenca Netflixu. Žal se je servis pod navalom uporabnikov že prvi dan sesul.

    Objavljeno: 13.11.2019 11:00
  • Interes strokovnjakov za veriženje blokov upada

    Področje kriptovalut in veriženja blokov v širšem področju rabe je bilo nedvomno med najbolj vročimi tehnologijami v zadnjih letih. Spletna kadrovska agencija Indeed v svoji raziskavi poroča, da se je število delovnih mest za to področje med leti 2015 in 2019 povečalo za neverjetnih 1.457%. Toda isto poročilo kaže, da tehnologija veriženja blokov očitno prehaja v fazo streznitve, v kateri prihaja do zmanjšanja povpraševanja in interesa.

    Objavljeno: 13.11.2019 08:00
  • Facebook te gleda

    V Facebookovi mobilni aplikaciji so odkrili hrošča, ki tudi zaradi zgodovine podjetja zbuja nelagodje, čeprav sploh še ni jasno, kako resen je. Hrošča lahko poustvarimo na več načinov, vsi pa vključujejo kamero in delujejo na iPhonu. Verjetno se strinjamo, da Facebook in kamera nista prijetna kombinacija.

    Objavljeno: 13.11.2019 05:00
  • Google bo v prihodnosti mogoče »zasramoval« počasne spletne strani

    Eden ključnih fokusov letošnje Googlove razvijalne konference Chrome Developer Summit je pohitritev svetovnega spleta, kar vključuje orodja, ki bodo razvijalcem to omogočila. In ideje o označevanju tistih, ki jim to ni (še) uspelo.

    Objavljeno: 12.11.2019 11:30
  • Zakaj izbrati Samsung Galaxy Note10

    Stojite pred vitrino čudovito razstavljenih pametnih telefonov in veste, da boste zagotovo z enim  izmed  jih danes odšli domov. A, tukaj se pojavi dilema. S katerim izmed njih?

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 12.11.2019 10:16
  • Kako (ne) slediti (več) uporabnikom Instagrama

    Apple je iz svoje tržnice aplikacij AppStore odstranil aplikacijo Like Patrol, s katero so uporabniki lahko »zasledovali« obnašanje svojih znancev in partnerjev na Instagramu. Avtorji aplikacije napovedujejo pritožbo.

    Objavljeno: 12.11.2019 10:00
  • Smernice razvoja na področju analitike in poslovne inteligence

    Poslovna inteligenca je ključni dejavnik za uspešno digitalno transformacijo podjetij, zato je še naprej med prioritetami kar se tiče investicij v inovativne rešitve. To je povzetek družbe Gartner, s katero so pospremili najnovejšo raziskavo za področje analitike in poslovne inteligence, v kateri opredeljujejo tehnološke trende na znamenitem grafu cikla navdušenja (hype cycle).

    Objavljeno: 12.11.2019 01:00
  • Cisco Umbrella

    Preprečite napad, še preden se zgodi!

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 11.11.2019 15:24
  • Posvetite v denar – prihodnost optičnih vlaken v podatkovnih centrih

    Izbira pravih standardov in rešitev je ključnega pomena za razvoj infrastrukture in načrtovanje omrežja. Mednarodni standardi lastnikom podatkovnih centrov omogočajo, da že danes ustvarijo stabilne platforme, s katerimi bodo kos zahtevam jutrišnjega dne.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 11.11.2019 14:46
  • Windows s procesorji ARM? Ne, še vedno ne.

    Microsoftovih ekskurzij v »ne Intel« svet je bilo že kar nekaj, vendar se tudi zadnja, kot kaže, ne bo obnesla. Najnovejši prenosnik Surface Pro X ne prinaša vsega tistega, kar je bilo obljubljeno.

    Objavljeno: 11.11.2019 14:00
  • Podjetja nadomeščajo povezave VPN s konceptom »nobenega zaupanja«

    Podjetje Zscaler je izvedlo zanimivo raziskavo o strategiji podjetij glede varovanja omrežnih povezav in sredstev. Raziskava je pokazala, da se podjetja vse bolj pogosto odločajo za zamenjavo navideznih zasebnih omrežij VPN (virtual private network) za sodobnejšo in varnejšo strategijo Zero Trust Network Access (ZTNA, dostop do omrežja brez zaupanja).

    Objavljeno: 11.11.2019 09:00
  • Žena Stevea Wozniaka je vredna manj kot on, pravi Applov algoritem

    Applova nova kreditna kartica, ki jo izdaja banka Goldman Sachs, ženskam odobri tudi 20x nižji kredit kot moškim, poročajo nekateri znani uporabniki. Med njimi je tudi Steve Wozniak, soustanovitelj Appla.

    Objavljeno: 11.11.2019 09:00
  • Ustanovitelj Huaweija pravi, da je doživel že kaj hujšega kot so ameriške sankcije

    Ren Zhengfei je v intervjuju povedal, da mu podjetje Huawei predstavlja že tri desetletja trdega garanja in da so ameriški pritiski le nova epizoda, majhen pritisk glede na napore preteklosti.

    Objavljeno: 10.11.2019 07:12
  • Kitajsko opremo prodajali kot ameriško

    Podjetje Aventura naj bi že leta prodajalo kitajsko varnostno opremo pod pretvezo, da je narejena v Ameriki.

    Objavljeno: 9.11.2019 17:52
  • Pametnim uram gre bolje, vodi Apple

    Sodeč po novem poročilu podjetja Strategy Analytics, so podjetja v preteklem četrtletju na trg poslala14 milijonov pametnih ur – 42% več kot v istem obdobju lani.

    Objavljeno: 9.11.2019 08:34
  • Samsung s še enim preklopnim telefonom

    V ZDA je ravnokar stekla prodaja Galaxy Fold (pri nas seveda še ni na voljo, tudi vprašanje, če sploh kdaj bo), a se pri Samsungu že pripravljajo na splavitev naslednjega preklopnega telefona – modela W20 5G.

    Objavljeno: 8.11.2019 11:45
  • HTC še naprej navzdol

    HTC ima v zadnjih letih vse več težav, tudi novi poslovni rezultati ne kažejo ravno optimistične slike.

    Objavljeno: 8.11.2019 08:20
  • Na starejših (ameriških) Samsungovih televizorjih nič več Netflixa

    V začetku decembra bo Netflixova aplikacija nehala delovati na nekaterih starejših Samsungovih televizorjih, pa tudi na nekaterih starejših predvajalnikih podjetja Roku.

    Objavljeno: 8.11.2019 08:00
  • Vohuna, zaposlena pri Twitterju

    Na okrožnem sodišču v Kaliforniji je bila vložena ovadba zoper dva bivša uslužbenca Twitterja, ki naj bi vohunila v imenu Savdske Arabije.

    Objavljeno: 7.11.2019 14:06
  • Novi Monitor že v prodaji!

    Na prvi dan, ko se je poletje dokončno poslovilo in nas je zalil dež, smo sestavili novo številko Monitorja.

    Objavljeno: 29.10.2019 11:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji