Objavljeno: 18.11.2019 07:00

Nov standard za podatke v oblaku

Družbe Amazon, Salesforce in Genesys so v sodelovanju z organizacijo The Linux Foundation predstavile novo iniciativo za združljivost podatkov v oblaku imenovano Cloud Information Model. Cilj nove pobude je odprti standard za varno in enostavno izmenjavo podatkov med storitvami v oblaku, kar je danes vse prej kot enostavno.

Cloud Information Model je v resnici že druga tovrstna iniciativa, saj so Microsotf, SAP in Adobe lani predstavili standard z imenom Open Data Initiative. Odslej bosta torej obstajala dva konkurenčna standarda, ki bosta tekmovala za podporo ponudnikov in uporabnikov, a pričakovati je mogoče, da bosta sčasoma našla tudi med sabo skupni jezik.

Zanimivo je, da bo novi Cloud Information Model vsako od ustanovnih podjetij uporabljalo na rahlo drugačen način in predvsem za različne potrebe. Amazon bo standard uporabljal v svoji spletni storitvi AWS Lake Formation za zbiranje podatkov iz raličnih virov. Gensys bo podatkovni model uporabljal v soji ponudi analize podatkov s pomočjo umetne inteligence. Salesforce pa namerava Cloud Information model uporabljati kot enega od temeljev za spletno platformo za upravljanje odnosov s kupci Customer 360.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji