Objavljeno: 16.11.2019

Huaweiev preklopni telefon Mate X je (bil) naprodaj. V kitajski spletni trgovini.

Huaweiev preklopni/prepogljivi telefon/tablica Mate X, ki je bil napovedan že za letošnji junij, je bil za kratek čas naprodaj, vendar le v Huaweievi kitajski spletni trgovini.

Mate X je bil naprodaj za (preračunanih) 2200 evrov in je »pošel v nekaj minutah«, so sporočili pri Huaweiu. Naslednji paket telefonov bo v spletni trgovini na voljo naslednji teden, 22. novembra. Koliko primerkov je bilo sploh naprodaj (in koliko jih bo še) pri Huaweiu niso povedali.

Videti je, da podjetje le razprodaja stare zaloge telefonov, ki so bili nared že junija, vendar nato zaradi ameriških sankcij nikoli niso prišli v prodajo (najverjetneje zaradi Googlovih aplikacij in servisov, ki na telefonu ne smejo biti nameščeni). Zavoro so verjetno potegnili tudi zaradi takratnih težav s kakovostjo izdelave, ki jih je imel konkurenčni Samsung.

Najbolj zanimivo je v resnici to, da so kupci v ceni (ki nikakor ni nizka) dobili tudi 50 odstotni popust pri vseh popravilih, ki bodo morebiti potrebne na zaslonu. Glede na to, koliko težav je imel s prepogljivim zaslonom OLED Samsung s svojim prvotnim modelom Galaxy Fold, je to razumljivo. Še posebej, če pomislimo, da je občutljiv zaslon v obliki folije pri Samsungu skrit v notranjosti prepognjenega telefona, medtem ko je Huaweiev na zunanji strani. Morebitne poškodbe mehkega zaslona so zaradi tega bolj verjetne.

Poznavalci so glede resnega nastopa prepogljivega Huaweia vedno bolj skeptični. Tako zaradi ameriških sankcij (in s tem nedostopnosti zahodnih tržišč), kot zaradi občutljivega dizajna, visoke cene in prodaje v tako majhnih količinah, kot smo jim bili priča sedaj. Huawei je Mate X morda naredil le zato, da je dokazal, da so tega zmožni.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji