Objavljeno: 24.2.2019 19:00

Zložljivi Huawei Mate X

Huawei je predstavil zložljiv telefon Huawei Mate X, ki se bo za pozornost kupcev spopadel s Samsungom Galaxy Fold.

Huawei Mate X je na prvi pogled boljša izbira od Samungovega zložljivega modela, ima dva ekrana velikosti 6,6 in 6,38 palcev, ki se v odprtem stanju združita v osem palčno OLED zverino ločljivosti 2480 x 2000 slikovnih pik. Za nameček je z enajstimi milimetri debeline nekoliko tanjši od Samsungovega rivala, ima večjo baterijo 4500 mAh s hitrejšim polnjenjem. Huawei s prenovljeno tehnologijo SuperCharge obljublja, da se bo telefon v pol ure napolnil do 85 % kapacitete. Upogljivost oziroma zložljivost so Kitajci dosegli z mehanskimi tečaji Falcon Wing. Zložljivo oblikovanje telefona omogoča, da en sistem kamer služi kot sprednja in zadnja kamera. Leica kamere so tri, poleg njih pa je na levem robu zaprtega telefona še bralnik prstnih odtisov, integriran v gumb za vklop naprave.

Telefon je opremljen s prvim 7-nanometrskim 5G mrežnim čipom Balong 5000, ki omogoča prenos datotek s hitrostjo 4,6 gigabajta na sekundo v 6-gigaherčnem pasu. Balong 5000 je prvi tovrstni čip na svetu s podporo mrežnima arhitekturama SA in NSA. Podprta je uporaba dveh SIM kartic, ne glede na to, ali delujeta v omrežju 4G ali 5G.

Vse našteto ima žal svojo ceno, Huawei Mate X bo še dražji kot Samung Galaxy Fold, začetna cena naprave bo vrtoglavih 2300 evrov. Na prodajne police prispe poleti.

Huawei

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji