Oglasno sporočilo
Objavljeno: 11.11.2019 15:24

Cisco Umbrella

Preprečite napad, še preden se zgodi!

Informacijska varnost in omrežja v podjetjih se soočata s pomembno preobrazbo. Zaradi širokega sprejemanja aplikacij v oblaku, povečanja oddaljenih delavcev in širitve podružnic, je centraliziran lokalni varnostni model nepraktičen. Priročnost, prihranki in performančne prednosti direktnega dostopa do interneta (DIA) vodijo k novemu decentraliziranemu pristopu povezovanja. Organizacije zahtevajo širši nabor zaščite (in na več nivojih), ki ne samo izboljša varnost, ampak poenostavi upravljanje.

Kaj je Cisco Umbrella?

Cisco Umbrella je platforma SaaS (Software-as-a-Service), ki več kot 100 milijonom uporabnikom dnevno nudi najbolj varno, zanesljivo in najhitrejšo internetno izkušnjo. Združuje požarni zid, varen spletni prehod, zaščito na ravni DNS, varnostni posrednik za dostop do oblaka in rešitve za obveščanje o grožnjah. V enotni platformi, ki podjetjem vseh velikosti pomaga zaščititi svoje omrežje. Ker vse več organizacij sprejema DIA, Umbrella olajša razširitev zaščite na gostujoče uporabnike in podružnice.

Prva linija obrambe

Kot varen internetni prehod, Umbrella zagotavlja prvo linijo obrambe pred grožnjami na internetu, kamor koli gredo uporabniki. Ponuja popolno vidljivost internetnih dejavnosti na vseh lokacijah, napravah in uporabnikih ter blokira grožnje, preden dosežejo vaše omrežje ali oddaljene končne točke. Kot odprta platforma, ki jo ponuja oblak, se Umbrella enostavno integrira z vašim obstoječim varnostnim paketom in ponuja podatke o trenutnih in nastajajočih grožnjah v živo.

Z analizo in učenjem iz vzorcev internetnih dejavnosti Umbrella samodejno odkrije napadalčevo infrastrukturo, in proaktivno blokira zahteve do zlonamernih destinacij, še preden se vzpostavi povezava - brez dodajanja zamud uporabnikov.

Rešitev vgrajena v temelj interneta

Umbrella uporablja DNS kot enega od glavnih mehanizmov za promet na oblačni platformi, hkrati pa ga uporabi tudi za uveljavljanje varnostne politike.

Ko Umbrella prejme zahtevo DNS, preveri, ali je zahteva varna, zlonamerna ali tvegana. Varne in zlonamerne zahteve preusmeri oziroma blokira. Tvegane zahteve preusmeri v globlji pregled, v Umbrella proxy, ki uporablja Cisco Talos, eno največjih svetovnih raziskovalnih skupin za grožnje z več kot 300 strokovnjaki. Umbrella proxy pregleduje tudi datoteke, in sicer z uporabo protivirusnih orodij in Cisco Advanced Protection Malware Protection (AMP).

Pospešite in izboljšajte odziv na incidente

Umbrella kategorizira in združuje vse internetne dejavnosti in s tem poenostavi postopke preiskovanja in skrajša odzivne čase. Z uporabo konzole Umbrella Investigate in API-ja za obogatitev funkcionalnosti, je omogočen dostop do vpogledov (zgodovinskih in kontekstualnih) za prednostno določitev incidentov in pospešitev odzivanj na incident.

Poleg tega se preprosto integrira z obstoječim varnostnim paketom in varnostnimi orodji za boljše upravljanje. Umbrella lahko podatke dnevnika o internetni dejavnosti potisne v vaše SIEM ali sisteme za upravljanje dnevnikov. S pomočjo API-ja za izvrševanje lahko zlonamerne domene programsko pošljemo v Umbrella in jih blokiramo. To omogoča, okrepitev obstoječih naložb in enostavno širitev zaščite - povsod.

Postavitev v nekaj minutah!

Umbrella-ini paketi so bili oblikovani tako, da so ustrezni za vse organizacije. Od malih podjetij brez predanih varnostnih strokovnjakov do multinacionalk z zapletenim okoljem, Umbrella zagotavlja učinkovitejšo varnost in vidljivost v omrežju in zunaj njega. Vsi paketi so lahko integrirani z obstoječo izvedbo dostopa in zagotavljajo kombinacijo učinkovitosti, varnosti in prilagodljivosti, ki bo navdušila tako končne uporabnike kot varnostno ekipo.

Umbrella je najhitrejši in najpreprostejši način, da v nekaj minutah zaščitite vse svoje uporabnike. Ker je dostavljena iz oblaka, ni nobenega nameščanja strojne ali programske opreme, ravno tako ni potrebe po ročnem posodabljanju. Vse naprave v omrežju, vključno z BYOD in IoT, lahko zaščimo v nekaj minutah.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji