Objavljeno: 13.11.2019 05:00

Facebook te gleda

V Facebookovi mobilni aplikaciji so odkrili hrošča, ki tudi zaradi zgodovine podjetja zbuja nelagodje, čeprav sploh še ni jasno, kako resen je. Hrošča lahko poustvarimo na več načinov, vsi pa vključujejo kamero in delujejo na iPhonu. Verjetno se strinjamo, da Facebook in kamera nista prijetna kombinacija.

Če na gledamo videoposnetek v Facebooku in telefon obrnemo iz pokončnega v ležeči položaj, se za trenutek pokaže uporabniški vmesnik za "Story", torej zajem s kamere. Če obrnemo nazaj, se Story odpre v celoti. Druga možnost je, da v aplikaciji le malo potegnemo sliko navzdol, pa bomo na levi strani zaslona v ozadju videli sliko s kamere.

Za zadaj kaže, da gre resnično za hrošča in da mit, da nam Facebook prisluškuje in nas gleda v prostem času, ostaja samo mit. Na nekaterih modelih iPhona z nekaterimi različicami iOS hrošč deluje, drugje ne. Na iOS 13.2.2 na Phone 6S deluje, so ugotovili pri Mashable. Trenutno ostaja vprašanje, ali je hrošč le sama aktivacija kamere ali pa ima Facebook kamero ves čas aktivno.

Glede na vse škandale z deljenjem podatkov svojih uporabnikov, ki jih je imel Facebook, in afero Cambridge Analytica, pa tovrstni hrošči vzbujajo vsaj nelagodje, če že ne strahu.

Mashable

  

Dodano: Pri Facebooku so se že odzvali in pojasnili, da gre za napako, ki so jo v novi različici aplikacije že odpravili:

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji