Sony ne bo (več) konkuriral mobilnim igram

Objavljeno: 5.12.2019 09:39 | Teme: Sony, PlayStation

Predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Sony Interactive Entertainment je v intervjuju povedal, da nimajo načrtov za nove prenosne igralne konzole.

Omenil je sicer uspešno konzolo PlayStation Vita, a je potrdil, da se enostavno ne vidijo več v tem segmentu. Po njegovih besedah so igre na mobilnih telefonih enostavno premočan konkurent, saj da je premalo uporabnikov, ki bi si želeli tovrstno namensko mobilno napravo. Velja omeniti, da je na tem področju sicer razmeroma uspešen Nintendo s svojo konzolo Switch, a gre za hibridno konzolo, ki jo lahko uporabljamo v prenosljivi obliki ali v povezavi s televizorjem. Ima pa Nintendo prednost v nekaterih lastnih igrah, ki niso na voljo na drugih sistemih, denimo izredno uspešne serije Legend of Zelda, Mario Brothers, in Pokemon.

Sony sicer razvija naslednjo generacijo konzole PlayStation - peta inačica naj bi prišla proti koncu leta 2020. V uporabi bo procesor iz AMDjeve družine Ryzen, tudi grafična kartica bo AMDjeva. Bojda naj bi konzola podpirala tudi grafiko v ločljivosti 8K.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki