Objavljeno: 22.12.2019 17:55

Prva fotografija prihajajočega Huawei P40 Pro

V spletu se je pojavila prva fotografija (pravzaprav »render«) prihajajočega Huawei P40 Pro - vsaj s strani močno spominja na Samsungove telefone.

O telefonu seveda ni znanega še praktično ničesar, saj naj bi na tržišče predvidoma prišel šele marca prihodnjega leta. Modeli »P« imajo ponavadi enako strojno zasnovo kot modeli Mate, prinašajo pa bolj lično ohišje in nekoliko zmogljivejše fotoaparate, predvidevamo, da bo podobno tudi tokrat. Pričakuje se 6,5- ali 6,7-palčni zaslon OLED z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov. Če bodo pri Huaweiu sledili trendu dosedanjih modelov, bo uporabljal osem-jedrni procesor Kirin 990, enako kot model Mate 30 Pro.

Vsaj zaenkrat pa kaže, da bo Huawei še vedno brez možnosti namestitve Googlovih aplikacij. P40 Pro bo sicer najverjetneje uporabljal Android 10 (ker je to odprtokodni operacijski sistem), verjetno pa ne bo naprodaj v Evropi.
Razen, če se bo v naslednjih mesecih na relaciji ZDA-Kitajska vendarle kaj premaknilo. Nekaj indicev v tej smeri vendarle je, saj je denimo ameriški proizvajalec pomnilnikov Micron dobil dovoljenje ameriške vlade, da sme trgovati s Huaweiem, podobno dovoljenje pa je že pred časom dobil tudi Microsoft. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji