Objavljeno: 20.12.2019 14:39

Huawei bo letos dostavil 230 milijonov telefonov

Sodeč po poročanju Sina Technology News je izvršni direktor podjetja Huawei, Richard Yu, na internem sestanku povedal, da bo podjetje v letošnjem letu dostavilo kar 230 milijonov telefonov.

Zanimiva je seveda primerjava z lanskim letom, ko so dostavili 200 milijonov telefonov. Za primerjavo - Samsung je še vedno na prvem mestu, po ocenah podjetja Strategy Analytics naj bi Korejci dostavili dobrih 250 milijonov telefonov. Zanimivo, da je Huawei tak uspeh zabeležil kljub težavam z ameriškimi oblastmi. Ob opustitvi sankcij bi bilo leto 2020 za njih še uspešnejše.

Huawei je pri nas pred časom začel s prodajo telefona Nova 5T (katere preizkus si lahko preberete v trenutno aktualni številki Monitorja), a gre v resnici za model, ki je že dlje časa na voljo na drugih trg in je bila narejen še pred ameriško prepovedjo, tako da premore tudi Googlove programe oz. servise. Drugih telefonskih novosti z njihove strani že dlje časa ni bilo – na Kitajskem so sicer začeli prodajati model Mate 30 Pro, a brez Googlovih servisov, tudi brez trgovine z aplikacijami Google Play Store.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji