Oglasno sporočilo
Objavljeno: 23.12.2019 14:00

Panasonic – slika izjemne kakovosti na zaslonih LCD- in OLED-televizorjev 4K

S kombinacijo procesorja HCX PRO Intelligent in ob upoštevanju holywoodskih standardov je bila močno izboljšana kakovost slike v vseh modelih najnovejših Panasonicovih televizorjev, med katerimi večina podpira tehnologije HDR10+, Dolby Vision in Dolby Atmos.

Najboljši v najnovejši ponudbi Panasonicovih OLED-televizorjev v letu 2019 je model GZ2000 – najbolj kinematografski televizor na svetu. Nekatere najbolj zaželjene funkcije modela GZ2000, med katerimi je tudi ekskluzivna podpora za HDR10+, Dolby Vision in Dolby Atmos, so na voljo tudi v vseh modelih Panasonicovih OLED- in LCD-televizorjev za leto 2019, z izjemo serije osnovnih modelov LCD-televizorjev 4K.

Seveda za kinematografski televizor ni dovolj samo slika, izjemno vlogo pri tem ima tudi zvok. Čeprav serija GZ2000 vključuje vgrajene inovativne zvočnike, ki zvok oddajajo navzgor in tako poskrbijo za najbolj imerziven prostorski zvok, pa se tudi  vsi drugi modeli (razen LCD-televizorja 4K GX700) prav tako ponašajo s podporo za Dolby Atmos.

HDR10+ in Dolby Vision ter statični formati HDR

Vse štiri serije OLED-televizorjev bodo na voljo s 65- in 55-palčnimi zasloni. Model GZ2000 odlikuje OLED-plošča Professional Edition 4K po meri, ki so jo ekskluzivno prilagodili Panasonicovi inženirji za raziskave in razvoj, vsi drugi modeli OLED-televizorjev, vključno z modeli GZ950, GZ1000 in GZ1500, pa se ponašajo z najsodobnejšo obdelavo slike, ki jo omogoča procesor HCX PRO Intelligent – najzmogljivejši Panasonicov procesor doslej. Ti televizorji podpirajo tudi HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG in HLG Photo, zato zagotavljajo popolno združljivost za vse komercialne formate HDR. Slika, ki jo bo gledalec videl na televizijskem zaslonu, bo zagotovo najbolj vznemirljiva in najbolj dinamična, ne glede na njen vir.

Vsi OLED-televizorji so popolna kombinacija Panasonicove tehnološke natančnosti in znanja Stefana Sonnenfelda, ko gre za korekcijo barv. Sonnenfeld spada med peščico vodilnih strokovnjakov, ki izkoršča barvne prehode za pripovedovanje zgodb in prikaz čustev. Kot zanesljiv strokovnjak za korekcijo barv je sodelaval z nekaj najboljšimi svetovnimi filmskimi producenti in prispeval k ustvarjanju najbolj priznanih ter najbolj priljubljenih filmov iz preteklega desetletja, med katerimi so Zvezda je rojena, Čudežna ženska, Jekleni mož, Lepotica in zver, Vojna zvezd: Sila se prebuja, Jurski svet ter številni drugi. Kot mnogi drugi vodilni strokovnjaki za korekcijo barv tudi on pri svojem vsakodnevnem delu uporablja Panasonicove OLED-zaslone kot odjemalske referenčne zaslone velikega formata.

Najnovejši Panasonicovi OLED- in LCD-zasloni nemoteno reproducirajo zahtevne prizore, kjer se mešajo različne svetlobe in kontrasti, kar je pogost pojav med športnimi prenosi v živo in v akcijskih filmih. S takšno zmogljivostjo se ponaša malo televizorjev, ob podpori Sonnenfelda in njegovega izjemnega poznavanja optimizacije barv pa je v Panasonicovi ponudbi veliko televizorjev, ki ponujajo izjemno natančne slike prave kinematografske kakovosti.

Panasonicovi LCD-televizorji 4K za vse možnosti HDR

LCD-modeli 4K vključujejo visok dinamični razpon v vseh njegovih oblikah. Celo serija GX700 osnovnih modelov (40-, 50-, 58- in 65-palčnih) s procesorjem Studio Colour Engine podpira običajna HDR10 in HLG (Hybrid Log Gamma). Z nadgradnjo na procesor HCX serija GX800 (40-, 50-, 58- in 65-palčni) potrjuje Panasonicovo predanost uvajanja prednosti formata HDR z dinamičnimi metapodatki na množični trg, in sicer ob podpori standarda HDR10+ in Dolby Vision – na področju zvoka pa vključuje še tehnologijo Dolby Atmos. Tudi serija GX900 (43-, 49-, 55- in 65-palčni) se ponaša z enako široko združljivostjo za HDR kot GX800.

Zaradi hitrejšega 100-herčnega osveževanja slike in procesorja HCX PRO Intelligent 75-palčni najboljši GX940 vključuje enak širok nabor formatov HDR kot OLED-zasloni, vključno z obetavnim formatom HLG Photo. Procesor HCX PRO Intelligent hitro analizira in optimizira barve, kontrast in jasnost vseh videovsebin 4K, s čimer gledalcem ponudi najboljše možne televizijske slike ne glede na njihov vir.

V času posebne promocije, ki traja do 26. januarja 2020, lahko dobite 5 let garancije za novi Panasonicov televizor, če se registrirate na www.panasonic5y.com.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji