Teme - BlackBerry

 • BlackBerry OS bo prenehal z delovanjem

  Proizvajalec pametnih telefonov BlackBerry je leta 2015 prestopil na Android, sedaj pa bodo opustili podporo za vse starejše naprave, torej naprave, ki uporabljajo BlackBerry OS.

  Objavljeno: 31.12.2021 10:54 | Teme: BlackBerry
 • Blackberry se usmerja v računalniško varnost

  Kanadsko podjetje BlackBerry Limited (v preteklosti znano kot RIM, Research In Motion) je v zadnjih letih izdelavo telefonov prepustilo podjetju TCL Communication, sami pa se vse resneje usmerjajo v računalniško varnost.

  Objavljeno: 19.11.2018 08:00 | Teme: BlackBerry
 • BlackBerry vztraja

  Nekdanji steber razvoja pametnih telefonov, kanadsko podjetje BlackBerry, se ne predaja. Kanadčani so novinarski konferenci v sklopu sejma MWC v Barceloni predstavili naslednje upanje, ki bi jih lahko vrnilo na pota stare slave, model KEYone. Gre za telefon, ki smo ga poznali pod kodnim imenom Mercury in s katerim ciljajo predvsem na poslovne uporabnike. KEYone bo imel štiri in pol palce velik 1080p zaslon s fizično QWERTY tipkovnico, procesor Snapdragon 625, 12 MP kamero in 3505 mAh baterijo s hitrim polnjenjem Boost. Telefon bo poganjal skorajda deviški Android 7 z nadgradnjo DTEK, ki bo Googlovemu operacijskemu sistemu dodala komunikacijsko središče BlackBerry Hub ter nekaj dodatnih poslovnih programov. KEYone bo s cenovno postavko 600 evrov na voljo aprila, bržčas tudi pri nas.

  Objavljeno: 26.2.2017 09:00 | Teme: BlackBerry, pametni telefon, android
 • Blackberry opušča telefone

  Pri kanadskem Blackberryju so objavili poslovne rezultate za zadnje četrtletje - imajo kar za 372 milijonov dolarjev izgub. Ob tem so povedali, da bodo prenehali z razvojem in izdelavo pametnih telefonov. Naprave pod to znamko bodo sicer še obstajale, vsaj zaenkrat, a se bo podjetje osredotočilo na razvoj programske opreme, medtem ko bodo izdelavo telefonov prepustili zunanjim partnerjem. Z objavo novice se je kljub izgubam vrednost njihovih delnic dvignila za pet odstotkov.

  Objavljeno: 28.9.2016 14:00 | Teme: BlackBerry
 • BlackBerry obupuje nad BB10, prehaja na Android

  Pred časom smo preizkusili BlackBerryjev telefon Priv, šlo je za njihov prvi telefon, ki je namesto lastnega operacijskega sistema BB10 uporabljal sistem Android. Takrat so sicer še govorili, da ne bodo povsem obupali nad BB10, a so se sedaj v spletu pojavile govorice, da telefonov z lastnim operacijskim sistemom ne bo več, v naslednjem letu pa lahko pričakujemo še nekaj BlackBerry telefonov z Androidom. Prvi del govoric naj bi prišel iz ameriške administracije, kjer je zaokrožilo sporočilo, da naj zaposleni ne pričakujejo več novih BlackBerryjev.

  Objavljeno: 4.7.2016 15:00 | Teme: BlackBerry
 • Kanadska policija lahko dešifrira sporočila prek BlackBerryja

  V sodnem postopku, ki je v Kanadi potekal o enem mafijskem umoru, je prišlo na dan, da ima kanadska policija univerzalni šifrirni ključ, ki ga telefoni BlackBerry uporabljalo za šifriranje sporočil. To pomeni, da lahko kanadska policija dešifrira vsa prestrežena sporočila med zasebniki uporabniki, za katera je BlackBerry zatrjeval, da so šifrirana.

  Objavljeno: 15.4.2016 07:00 | Teme: BlackBerry
 • Facebook odhaja z Blackberryja

  Operacijski sistem Blackberry čaka turobna usoda, po WhatsAppu platformo zapušča tudi največje družabno omrežje na svetu Facebook. Kanadčani so novico objavili na službenem blogu in dodali, da so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi Zuckerberga in druščino prepričali, da ostanejo. Pri WhatsAppu so zapisali, da je odhod posledica majhne razširjenosti kanadskega ekosistema, zato se bodo v prihodnosti raje posvetili mobilnim sistemom iOS, Android in Windows Phone, ki tvorijo 99,5 odstotkov trga. Njihovo krovno podjetje Facebook svoje obrazložitve še ni podalo. Družabno omrežje bo na telefonih z Blackberry OS, tudi BB10, delovalo le še do konca leta 2016.

  Objavljeno: 23.3.2016 08:00 | Teme: Facebook, BlackBerry
 • BlackBerry odpustil še 200 zaposlenih

  Kanadski BlackBerry je odpustil še okoli 200 zaposlenih, po govoricah sodeč naj bi šlo za ljudi, ki so delali na sistemu BlackBerry 10. To še bolj kaže na opustitev sistema – očitno bodo pri podjetju s časom v celoti prešli na sistem Android. Nova odpuščanja so del načrta o prevetritvi poslovanja, s katerim se podjetje trudi preiti na zeleno vejo. Zadnje poročilo o poslovanju je kazalo manjše izgube od predvidenih, tudi prodaja naprave Priv naj bi bila solidna – mogoče se bo podjetju vseeno uspelo dvigniti iz rdečih številk.

  Objavljeno: 7.2.2016 14:00 | Teme: BlackBerry
 • Letos novi Blackberry z Androidom

  Direktor podjetja BlackBerry, John Chen, je na uradnem blogu podjetja povedal, da ne nameravajo še opustiti lastnega operacijskega sistema BB 10. Letos naj bi telefoni s tem sistemom dobili kar nekaj programskih nadgradenj in izboljšav. Te naj bi ciljale predvsem na področje varnosti in zasebnosti. Hkrati je povedal, da nameravajo v letu 2016 izdati tudi novi telefon z operacijskim sistemom Android.

  Objavljeno: 10.1.2016 17:00 | Teme: BlackBerry
 • (Morda) Zadnja Robidnica pregrešno draga

  BlackBerry zbira prednaročila za prvi svoj pametni telefon z operacijskim sistemom Android. BlackBerry PRIV, telefon s fizično tipkovnico, 5,4 palčnim QuadHD zaslonom, procesorjem Snapdragon 808, 3 GB pomnilnika in nadmočnimi varnostnimi mehanizmi lastne blagovne znamke, je zadnje upanje kanadskega podjetja. Če bo prodaja slaba, se bodo Robidnice umaknile s trga pametnih telefonov ter se posvetile zgolj razvoju programskih rešitev. Veliko težavo pri doseganju zastavljenega cilja bo predstavljala cena sicer zanimive naprave. Telefon, ki je v prednaročilu za zdaj na voljo zgolj v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji, nosi namreč v Evropi cenovno postavko v višini dobrih 800 evrov, kar je v primerjavi s tekmeci odločno preveč.

  Objavljeno: 26.10.2015 10:00 | Teme: BlackBerry, android

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

KSSpnKUyVFQ

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji