Objavljeno: 29.12.2014 15:00

Microsoft naj bi za Windows 10 pripravljal novi brskalnik

Po pisanju spletne strani ZDNet naj bi pri Microsoftu pripravljali nov brskalnik, ki naj bi v prihajajočih Windows 10 popolnoma nadomestil Internet Explorer – trenutno naj bi nosil kodno ime Spartan. Novi brskalnik naj bi bil na videz in po delovanju podoben Googlove Chrome in Mozilla Firefox, dobil naj bi tudi možnost dodatkov, jedro pa naj bi ostalo enako. Tako bo v uporabi ostal pogon Chakra za JavaScript in pogon Trident za prikaz spletnih strani – večina konkurentov uporablja pogon WebKit.

Kljub novemu brskalniku pa bomo v Windows 10 dobili tudi novo različico že znanega Internet Explorerja, šlo bo torej za IE 11. Razlog zanj je predvsem v podpori starih spletnih strani in sistemov, ki so namenjene uporabi le v IE. Naslednji dogodek, kjer lahko pričakujemo kaj več informacij, bo 21. januarja.

Microsoft si je v preteklosti s svojimi brskalniki IE nakopal toliko gneva, da tudi z novimi različicami enostavno ne prodre na trg, četudi naj bi šlo za povsem soliden brskalnik. Mogoče bo z novim brskalnikom kaj bolje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji