Objavljeno: 31.12.2014

Še Monitor za v novo leto!

Tik pred prazniki je na voljo še zadnja letošnja številka Monitorja – pravzaprav gre že za januarsko številko. V njej smo naredili velik pregled najbolj zanimivih in priporočljivih izdelkov preteklega leta, od telefonov in tablic pa do prenosnikov, tiskalnikov, pametnih ur, grafičnih kartic in še mnogo drugega.

Za konec leta smo nabrali tudi nekaj najboljših oziroma najbolj zanimivih igrač,  dosegljivih preko spletnih trgovin. Med njimi so med drugim tudi zložljiva lučka iz kosov, znanih iz Tetrisa, tipkovnica za tablice, ki zgleda kot star tipkarski stroj, kitaro, v katero lahko vstavimo iPhone, za tiste, ki se jim zdijo očala Oculus VR predraga, pa priporočamo kartonski nadomestek, Google Cardboard.

Med preizkusi velja omeniti novega Applovega iMac Retina, njegova posebnost je zaslon izjemno visoke ločljivosti. Preizkusili smo tudi nekaj bolj nenavadnih naprav, denimo teleskop, ki ga lahko brezžično povežemo s tablico ter toplotno kamero ki deluje v navezi s telefonom. Omenimo tudi nekaj novih pametnih ur - v preizkusu smo imeli presenetljivo dobre primerke tega novo nastajajočega segmenta.

Novo leto tudi pri Monitorju prinaša nekaj novosti, glavna je ta, da bomo od sedaj naprej med "nenehne preizkuse" uvrščali tudi telefone in tablice. Seveda ostajajo še naprej v tem delu revije tudi digitalni fotoaparati, prenosniki in tiskalniki, a je v zadnjih mesecih (in tudi letih) tablic in telefonov že občutno več kot prej naštetih naprav. Tokrat smo preizkusili šest novih tablic in prav toliko novih telefonov.

Kot vedno je v reviji še veliko novic, preizkusov, mnenj, nasvetov in vsega ostalega. Naslednja številka izide 27. januarja, do takrat pa si lahko v našem spletnem arhivu ogledate tudi članke preteklih številk.

Monitor lahko berete tudi:

  • na telefonih in tablicah Android in iOS,
  • lahko pa si ga preberete tudi v spletni različici in 
  • lahko ga prelistate v našem listalniku (če zakupite spletni dostop, je slednji v polni ločljivosti).
  • Seveda so vse dosedanje številke revije brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji