Novice

 • Skype Translator nared za preizkušnjo

  Microsoft je objavil javni preizkus zanimive razširitve priljubljenega programa Skype, ki omogoča prevajanje med jeziki v realnem času. Skype Traslator so javnosti prvič predstavili v maju, zdaj pa je tehnologija na voljo vsem, ki so se registrirali za preizkus.

  Objavljeno: 16.12.2014 01:00več
 • Ford menja Microsoftovo tehnologijo za BlackBerry QNX

  Ford je bil eden od prvih proizvajalcev avtomobilov, ki je v svoje izdelke začel vgrajevati informacijski sistem zasnovan na sodobnih računalniških tehnologijah. Po osmih letih so zdaj predstavili tretjo generacijo tehnologije Sync, ki pa na presenečenje javnosti opušča Microsoftove temelje (Windows Embedded) v zameno za majhen in učinkovit operacijski sistem QNX, ki ga razvija BlackBerry.

  Objavljeno: 16.12.2014 01:00več
 • 8 TB za 240 evrov

  Seagate je v prodajo poslal svoj doslej najzmogljivejši disk, ki lahko hrani kar 8 TB podatkov. Ob začetku prodaje najbolj preseneča relativno nizka cena, ki znaša le okoli 240 evrov ali samo 3 evro cente na GB pomnilniškega prostora. S tem je bistveno cenejši od tekmecev.

  Objavljeno: 16.12.2014 01:00več
 • Velika Britanija prisluškovala internetu v Bruslju

  Vohunski program Regin, za katerega je javnost izvedela minuli mesec, so britanski obveščevalci uporabili za napad na belgijskega telekomunikacijskega operaterja, ki skrbi za dostop do interneta v uradih, telesih in organih EU v Bruslju. Operacija Socialist, kot so jo poimenovali novinarji Intercepta, ki so v navezi z NRC Handeslbladom in De Standaardom pridobili informacije o početju GCHQ, je trajala vse od leta 2009, Belgacom pa je jo je odkril šele lani. To je prvi dokazan primer računalniškega napada ene članice Evropske unije na drugo članico.

  Objavljeno: 15.12.2014 05:00več
 • Animacije GIF iz posnetkov YouTube

  Google je povsem na tiho objavil novo funkcionalnost, ki iz video posnetkov servisa YouTube ustvari animirane posnetke GIF, nadvse uporabne in priljubljene za vgradnjo v spletne strani. Tipično kot predogled pred uporabnikovo izbiro za ogled pravih video posnetkov.

  Objavljeno: 15.12.2014 01:00več
 • Qualcomm Snapdragon 810

  Podjetje Qualcomm je javnost postreglo s podrobnostmi in prvimi prototipi na osnovi najnovejšega in najzmogljivejšega procesorja Snapdragon 810. Gre za povsem novo 64-bitno arhitekturo z osmimi jedri, ki uporablja Armovo tehnologijo Cortex A57 in A53. Tehnologija big.LITTLE deluje tako, da so v navadnem režimu vključena samo štiri energijsko varčnejša jedra A53, če pa aplikacija rabi več procesne moči, se vklopijo tudi jedra A57. Nov je tudi grafični procesor Adreno 430, ki je za tretjino zmogljivejši in petino varčnejši od predhodnika.

  Objavljeno: 15.12.2014 01:00več
 • Google odhaja iz Rusije

  Google je potrdil poročila o tem, da umika svoje inženirje iz Rusije. Wall Street Journal poroča, da bo podjetje svojo prisotnost do neke mere zadržalo, saj bo tam ostalo osebje iz marketinga, prodaje in tehnične pomoči.

  Objavljeno: 13.12.2014več
 • Se obeta gumb Dislike?

  Mark Zuckerberg pravi, da Facebook resno razmišlja o tem, da bi izredno uspešnemu gumbu Like (Všeč mi je) dodal tudi gumb Dislike (Ni mi všeč). Kot pravi, je ta želja že zelo dolgo na vrhu želja uporabnikov Facebooka, gumb pa bi bil uporabljen v situacijah, ko klik na Like ni primeren.

  Objavljeno: 13.12.2014več
 • Koristno prepoznavanje fotografij

  Facebookov oddelek za umetno inteligenco načrtuje digitalnega pomočnika, ki bo ob vsaki naložitvi fotografije le te pregledal in uporabnika opozoril, če bo na njih kaj spornega. Ugotovil naj bi na primer, da je na sliki sicer sam uporabnik, vendar v »žurerskem« oz. pijanem stanju in ga opozoril, ali res želi naložiti fotografijo, za katero mu bo jutri, ko bo trezen, morda žal.

  Objavljeno: 12.12.2014 10:00več
 • Tokrat o srbskih hekerjih

  Pet mladih srbskih hekerjev je na uredništvo časopisa Blic sporočilo, da so menda vdrli »v državni sistem« in tam pridobili osebne podatke (vključujoč njihove številke EMŠO) skoraj vseh državljanov Srbije. V dokaz so uredništvu poslali nekaj excelovih preglednic s podatki stanovalcev mest Novega Beograda, Voždovca, Novega Sada, Jagodine, itd. Pravijo, da so te podatke ukradli, ker »srbska policija lovi samo srbske hekerje, ne pa tudi albanskih« in zato, da bi ljudje videli, kako slabo so podatki zaščiteni.

  Objavljeno: 12.12.2014 09:00več