Objavljeno: 13.11.2014 09:00

Se bomo naročili na Youtube?

Google je predstavil servis Youtube Music Key, plačljivo storitev, ki bo razširila trenutno ponudbo glasbenega servisa Google Play Mucic All Access, ki je pred kratkim postala aktivna tudi pri nas. Storitev zaenkrat deluje v preizkusni različici (beta), sodelujejo pa lahko le uporabniki s povabilom, pa še to le iz ZDA, Velike Britanije, Španije, Portugalske, Italije, Irske in Finske (slednja država sumljivo sovpada s sedežem storitve Spotify, ki je trenutno vodeča na področju pretočne glasbe).

Music Key naj bi naročnikom na pametnih telefonih omogočal predvajanje glasbenih videov v ozadju (sedanji Yutube se ob preklopu v drugo aplikacijo hitro »ugasne«) in lokalno shranjevanje glasbe na napravo, kar bo omogočalo poslušanje tudi brez aktivne povezave (v letalu, npr.). Tisti, ki se ne bodo hoteli ločiti od 10 evrov mesečno, bodo še vedno lahko uporabljali novo podstran Music, ki omogoča lažje iskanje celotnih glasbenikovih albumov in preskakovanje med pesmimi.

Je pa zanimivo, da si je podobno "storitev" mogoče omisliti tudi zastonj - v trgovini Play je popolnoma legalno na voljo aplikacija FireTube, ki omogoča predvajanje glasbe Youtube v ozadju. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji