Objavljeno: 14.11.2014 11:00

Ko glavni igralec nima obraza

Francoski »igričarski« gigant Ubisoft, je te dni razburkal javnost z igro »Assassin's Creed: Unity«, ki je polna grafičnih napak. Napake v izrisu so tako hude, da so postale predmet posmeha, uporabniki pa kar tekmujejo v tem, kdo bo objavil bolj nenavadno ali celo bolj grozno sliko iz igre. Napake namreč kažejo junaka, ki lebdi v zraku, ki je presekan z zastavo, ki mu manjka del obraza, ki je ukleščen v nemogočem položaju telesnih okončin ali ki se drži predmetov, ki jih na zaslonu dejansko ni.

Kar je najhuje, je, da so pri Ubisoftu specializirane novinarje/revije/blogerje ob preizkušanje igre obvezali z embargom, ki se je iztekel šele 17 ur po začetku prodaje igre, kar pomeni, da je množica igralcev igro kupila še preden si ji lahko prebrala uničujoče kritike. Pri Ubisoftu se branijo, da so embargo zastavili tako pozno, ker je sicer izredno težko novinarjem predstaviti pravo večigralsko izkušnjo. Tako taktiko z embargom sta sicer že ubrali tudi podjetji Activision in Sony, Sega pa testnih kopij svoje igre »Sonic Boom: Shattered Crystal« pred prodajo sploh ni hotela pokazati.

Ubisoftu so takoj po začetku prodaje igre delnice padle skoraj za 13%, verjetno tudi zato, ker so že do sedaj imeli težave s svojimi igrami. Eno so izdali leto prepozno, druga pa že zdaj zamuja 9 mesecev. 

Vir slik: BBC.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji