Novice

 • Apple Pay prihaja v Evropo

  Sodeč po oglasih za nova delovna mesta, se Apple pospešeno pripravlja za prenos svojega še svežega mobilnega sistema Apple Pay tudi v Evropo. V oglasu je razvidno, da bo sedež evropske ekipe v Londonu, ta pa bo imela predvsem za cilj prepričati banke in trgovce, da bi posvojili Applov plačilni sistem.

  Objavljeno: 20.12.2014 01:00več
 • Rešitev za krompirje na kavču

  Kolikokrat sem vam je že zgodilo, da ste na kavču zaspali, preden se je film končal? Pa ne veste natančno, kje se je to zgodilo ali še huje, nimate posnetka TV programa? Angleška najstnika, petnajstletni Ryan Oliver in štirinajstletni Jonathan Kingsley menita, da imata odgovor na to zagato.

  Objavljeno: 20.12.2014 01:00več
 • Ne drezaj, ker jih boš dobil nazaj

  Spor med družbama Viber in ESET ima domala pregovorne razsežnosti. Viber, ki sodi med najhitreje rastoče rešitve za trenutno sporočanje in internetne govorne pogovore, je nedavno opazil, da je protivirusni program ESET NOD32 v zadnjem času njihov izdelek redno označeval kot varnostno tveganje. Ko je uporabnik skušal namestiti najnovejšo, povsem regularno različico Viberja za namizja, je ESET vztrajno opozarjal, da gre za nevarnost.

  Objavljeno: 19.12.2014 01:00več
 • Razkritja vdora v Sony razburjajo IT sceno

  Vdor v strežnike družbe Sony se utegne izkazati kot nekakšna naslednja afera v stilu tiste, ki jo je sprožil Edward Snowden z razkritjem dokumentov agencije NSA. Skrivnosti razkrivajo sloj po sloj in pri tem netijo številne nove spore. Sam Sony je utrpel neposredno škodo s krajo nekaterih še neobjavljenih filmov, predvsem pa je javnost razburila grožnja hackerjev s terorističnimi napadi, v kolikor bi objavili film »The Interview« v katerem so v sicer komediji upodobili poskus načrtovanja umora trenutnega korejskega predsednika. Stvar je šla tako daleč, da se je Sony odločil umakniti načrte za objavo in javnosti zapreti dostop do tega filma.

  Objavljeno: 19.12.2014 01:00več
 • FBI čedalje boljši pri deanonimizaciji uporabnikov Tora

  Pred dvema letoma je FBI v operaciji Torpedo zmogel identificirati zgolj najbolj površne uporabnike anonimizacijskega sistema Tor, ki so uporabljali prastare različice programske opreme in ki niso upoštevali niti najosnovnejših varnostnih nasvetov. Danes so njihove sposobnosti toliko naprednejše, da anonimnost na Toru ni več samoumevna. Začeli pa so kar z najbolj znanim in javnosti dostopnim orodjem za preverjanje varnostnih ranljivosti in vdiranje – Metasploit.

  Objavljeno: 18.12.2014 08:00več
 • Češki Ultra HD na satelitih Astra

  Pomanjkanje video vsebin v ločljivosti Ultra HD ali 4K bo, kot kaže, kmalu nekoliko manjše. Javna televizija Republike Češke ČT in slovaški javni servis RTVS sta namreč najavila, da bosta skupaj z vodilnim češkim podjetjem za digitalne infrastrukture, Ceske Radiokomunikace in družbo SES, ki upravlja s sateliti Astra, predstavile prvo poskusno predvajanje Ultra HD vsebin. To se bo zgodilo prek satelita Astra 3B, na orbitalni poziciji 23,5 stopinj vzhodno.

  Objavljeno: 18.12.2014 01:00več
 • Sonyeva vizija pametnih očal

  Kljub temu, da je zanimanje nad pametnimi očali po zgledu projekta Google Glass v zadnjem času močno upadlo, nekateri proizvajalci menijo, da je razvoj vredno nadaljevati. Sony je tako prikazal svojo vizijo pametnih očal, ki za zdaj še nosi zapleteno ime Single-Lens Display Module.

  Objavljeno: 18.12.2014 01:00več
 • Samsung pripravlja alternativo plačilnemu sistemu Apple Pay?

  Korejski velikan Samsung kot kaže pripravlja svojo alternativo mobilnemu plačilnemu sistemu Apple Pay, ki v ZDA dosega velik uspeh. Zanimiv je predvsem podatek, da bo Samsung zelo verjetno ubral svojo pot in ne bo uporabil partnerske tehnologije Google Wallet, ki je na voljo za operacijski sistem Android.

  Objavljeno: 17.12.2014 01:00več
 • Neuničljivi piratski zaliv

  Znameniti iskalnik torrentov, The Pirate Bay, je pred dnevi doživel racijo švedske policije, ki je blizu Stockholma zasegla računalniško opremo in s tem (ponovno) zaprla iskalnik. Toda minilo je le nekaj dni, ko se je znameniti »piratski zaliv« spet pojavil, tokrat kot kopija na prav tako znamenitem iskalniku Isohunt.

  Objavljeno: 17.12.2014 01:00več
 • Pametni zasloni za večjo varnost med vožnjo

  Pri britanskem Jaguarju menijo, da lahko s pomočjo sodobnih upogljivih in oblikovno prilagodljivih računalniških zaslonov in naprednih tehnologij prikazovanja precej pripomorejo k varnosti ter udobju vožnje vozil. Najbolj nenavadna novost so zasloni vgrajeni v strešne stebričke vozila, s katerimi uspešno odpravljajo tako imenovane mrtve kote, področja v zornem kotu voznika, ki je jih zakrivajo elementi karoserije.

  Objavljeno: 17.12.2014 01:00več