Objavljeno: 17.11.2014 01:00

Spopad v Androidnem taboru

Kot da ne bi bili dovolj patentni sproti med ponudniki različnih mobilnih platform, se zdaj stopnjujejo tudi spori znotraj istega tabora, tokrat med ponudniki Androida. Začela je Nvidia, ki je septembra tožila družbo Qualcomm, češ da ta uporablja patentne družbe Nvidia, ne da bi plačevali licenčnino.

V začetku novembra pa je Nvidia tožila Samsung, in sicer za kršitev šestih patentov. Dodatno tožijo še Velocity Micro, pomembno stranko družbe Nvidia, ki naj bi kršila še dva pomembna patenta. Samsung sicer v svojih izdelkih uporablja procesorje družbe Qualcomm, kot tudi lastne z imenom Exynos.

Slednji igrajo v Samsungovi tožbi pomembno vlogo, saj je korejski proizvajalec Nvidio obtožil tudi lažnega in zavajajočega oglaševanja. Nvidia je nedavno v reklami primerjala svojo tablico Shield z naborom Tegra K1 in Samsungovo novo tablico Galaxy Note 4 ter pri tem ugotovila, da je njihov K1 hitrejši. Samsung pa seveda trdi obratno.

Tovrstni spori so najbrž posledica zasičenosti trga izdelkov z Androidnimi izdelki, kar seveda proizvajalce sili, da se vse bolj primerjajo in spopadajo med sabo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji