Objavljeno: 18.11.2014 01:00

Samsungov projekt s presežkom

Samsung je na razvojni konferenci sodelujočim pripravil predogled nenavadne prostorske video kamere z imenom Project Beyond. Prototip vsebuje kar 16 video kamer ločljivosti HD, ki so vgrajene v ohišje z obliko diska, s katerimi lahko snemajo 360-stopinjski video posnetek v tehniki 3D. Vgrajene kamere zajemajo kar milijardo pik na sekundo zato je potrebna kar velika procesna moč za interpretacijo podatkov.

Kljub temu so pri Samsungu poskrbeli za brezžični prenos podatkov do ciljnih odjemalcev. Najbolj zanimiv tip povezave je z Samsungovim prikazovalnikom za navidezno resničnost Gear VR, kjer si lahko uporabnik ogleda oddaljeno lokacijo v realnem času in pri tem nima omejitev glede kadra, ki ga želi videti. Uporabnik ima zaradi prostorskih posnetkov in visoke ločljivosti občutek, kot da se fizično nahaja na oddaljeni lokaciji.

Sama demonstracija ni potekala brez težav, pač zaradi obilice podatkov, ki jih je treba prenašati na uporabnikovo napravo, vendar projekt nazorno prikazuje, kaj lahko pričakujemo v prihodnosti na področju navidezne resničnosti. Toda videti je, da bo do te prihodnosti preteklo še kar nekaj časa.

FnBIvq8jzds

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji