Objavljeno: 21.11.2014 01:00

Amazon načrtuje brezplačno pretočno video storitev

Sodeč po pisanju uglednega dnevnika New York Post, bo Amazon kmalu omogočil brezplačno pretočno (streaming) gledanje izbranega video gradiva v zameno za pravico objave reklamnih sporočil med oddajami in filmi. To ni prvič, da Amazonu pripisujejo tovrstno potezo, saj je v začetku leta o tem pisala tudi poslovna revija WSJ, vendar je spletni velikan to odločno zanikal.

Viri iz Amazona trdijo, da se kot kaže za občasnimi dimnimi signali skriva tudi ogenj in je objava le še vprašanje časa. Amazon, ki sicer v ZDA za 99 dolarjev letno nudi storitev Prime in za njo nudi dostop do obširne zbirke pretočnih video posnetkov, je že nekajkrat tudi drugim uporabnikom omogočil brezplačni ogled video vsebin.

Odziv je menda bil zelo dober, s čimer so menda kasneje nabrali kar nekaj plačljivih naročnikov. Zato nameravajo storitev zdaj močno razširiti, nabrali pa so tudi zadostno število oglaševalcev. Amazon menda hoče s takšno potezo predvsem povečati tržni delež, zlati proti glavnemu tekmecu, storitvi Netflix.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji