Objavljeno: 31.12.2014 08:00

Spletišči Xbox in PlayStation ponovno delujeta

Kot smo že pisali, so v času božiča hekerji napadli spletne dveri Microsoftove konzole Xbox ter Sonyjeve konzole PlayStation, zaradi napadov sta bili obe spletišči za mnogo uporabnikov nedosegljiva. Po nekaj dneh so sedaj tako pri Microsoftu kot pri Sonyju potrdili, da so posledice napada že odpravili, igralci pa lahko ponovno igrajo tudi preko spleta.

Za napad naj bi bila odgovorna skupina Lizard Squad, gre pa za enega večjih tovrstnih napadov v zadnjem času. Skupina naj bi sicer v preteklosti že izvedla nekaj hekerskih napadov na Sony, eden izmed članov naj bi izjavil, da so napade izvedli preprosto zato, ker so jih lahko, z njimi pa so želeli tudi opozoriti na varnostne pomankljivosti sistemov.

Microsoftova storitev Xbox Live ima sicer slabih 50 milionov uporabnikov, Sonyjev PlayStation pa okoli 110 milijonov. Konzole seveda delujejo tudi brez povezave do omenjenih spletišč oziroma do spleta, a v tem primeru ne deluje večigralnost, ki je ena izmed glavnih prednosti omenjenih sistemov. V času napadov so imeli uporabniki težave pri ustvarjanju računov in povezovanju oziroma igranju iger preko spleta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji