Novice

 • Vransko ima brezplačen WiFi

  Občina Vransko je naselje Vransko v celoti pokrila z brezplačnimi e-točkami in tako prebivalcem in obiskovalcem kraja zagotovila brezplačno brezžično širokopasovno povezavo na internet.

  Objavljeno: 13.12.2007več
 • Prvi popravki za Office so tu

  Microsoft je predčasno predstavil prvi paket popravkov za pisarniško zbirko Office 2007, ki je na voljo vsaj mesec dni pred predvidenim rokom, ki je bil postavljen v začetek leta 2008.

  Objavljeno: 12.12.2007več
 • Prihodnje leto dva nova iPhona?

  Analitiki investicijske banke Goldman Sachs so po srečanju s ključnimi Applovimi dobavitelji sestavnih delov zaključili, da se v letu 2008 obetata dve posodobitvi iPhona in nova različica Apple TV.

  Objavljeno: 12.12.2007več
 • Umetna inteligenca, ki krade

  Ruski hekerji so izdelali programsko opremo, ki se z uporabniki pogovarja preko protokolov za neposredno sporočanje in to počne tako prepričljivo, da uporabniki mislijo, da gre v resnici za živo osebo.

  Objavljeno: 12.12.2007več
 • AMD v hudi krizi

  Da AMD na posluje pretirano dobro, je znano že dlje časa, saj mu Intel že nekaj poslovni četrtletij zapovrstjo z novimi in novimi procesorji ne pusti dihati, AMD pa mu ne uspe učinkovito odgovoriti.

  Objavljeno: 11.12.2007več
 • Acer olimpijski partner

  Tajvansko podjetje Acer, ki mu v zadnjem obdobju uspeva veliki preboj na trgu prenosnih računalnikov, je z Mednarodnim olimpijskim komitejem dosegel dogovor o sodelovanju.

  Objavljeno: 11.12.2007več
 • Vse več spletnih nakupov

  iPROM in Valicon sta objavila rezultate spomladanske raziskave spletnih nakupovalnih navad Slovenk in Slovencev, ki se je je udeležilo več kot 8.000 anketirancev.

  Objavljeno: 11.12.2007več
 • OLPC na poti h kupcem

  Prvi naročniki nizkocenovnega prenosnika XO, ki so se za nakup odločili v okviru programa Give 1 Get 1, lahko že danes ali jutri pričakujejo pošiljke s prenosniki na svojih domovih.

  Objavljeno: 10.12.2007več
 • Serija N kmalu z novim paradnim konjem?

  Že velikokrat doslej se je zgodilo, da vloga za kak patent (ne)namenoma še pred odobritvijo pride v javnost in vzbuja takšna in drgačne ugibanja. Tokrat se je patentni zahtevek "izmuznil" Nokii.

  Objavljeno: 10.12.2007več
 • Dellov tablični računalnik

  Dell vstopa na področje prenosnih računalnikov z zaslonom občutljivim na dotik, ki bo vgrajen v nov model Latitude XT. Računalnik bo imel 12,1-palčni zaslon in procesor Intel Core Duo v energijsko najvarčnejši različici ULV (Ultra Low Voltage) s taktom 1,2 GHz. Pomnilnik bo velik 1 ali 2 GB, vgrajeni pa bodo vmesniki bluetooth, Wi-FI in celo WiMAX. Posebnost tabličnega prenosnika bo brez dvoma možnost izbire med zaslonom z običajno tehnologijo LCD in takim, ki ima zadenjsko osvetlitev LED. Prav tako bo mogoče izbirati med navadnimi diski in diski Flash RAM velikosti 32 in 64 GB. Celota bo skupaj z akumulatorjem tehtala 1,8 kg, računalnik pa bo na voljo z operacijskimi sistemi Windows XP TabletPC Edition ali okoljem Windows Vista.

  Objavljeno: 8.12.2007več