Objavljeno: 5.11.2007

Blackberry najbolj priljubljen

Podjetje J.D. Powers, ki se sicer ukvarja z raziskavami javnega mnenja, je opravilo analizo zadovoljstva uporabnikov nad svojimi pametnimi telefoni, po katerem se je izkazalo, da so najbolj zadovoljni lastniki telefonov Blackberry. Različne telefone in proizvajalce so ocenjevali po šestih kriterijih in sicer enostavnosti uporabe, operacijskem sistemu, oblikovanju, kakovosti zvoka, trajanju akumulatorja in naboru priloženih programov. Blackberry je povsod odnesel visoke ocene, najbolj pa izstopa po hitrosti oziroma odzivnosti operacijskega sistema in trajanju akumulatorja.

Drugo mesto sta skupaj zasedla Palm in Samsung. Pri Palmu so uporabniki najbolj zadovoljni z enostavnostjo uporabe, zlasti zaradi odlične tipkovnice in s kakovostjo zvoka, kar je značilno tudi za druge sisteme z okoljem Windows Mobile. Samsung najbolj izstopa po oblikovanju.

Raziskava je pokazala še nekaj zanimivih ugotovitev. 13% vprašanih je navedlo, da so morali za svoje pametne telefone poiskati strokovno pomoč, tako v povezavi s težavami s strojno opremo, še precej bolj pa z nepravilnim delovanjem vgrajene programske opreme. Pri odločitvah za nakup do doslej najbolj odločale funkcije za osebno vodenje informacij (PIM), internetne zmožnosti in kakovost za bluetooth. Seveda je visoko na spisku tudi videz oziroma stil telefona. V bodoče pa bodo kot kaže pomembni faktorji podpora za GPS (40% vprašanih) in Wi-Fi (26% anketirancev).

http://www.jdpower.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji