Objavljeno: 10.11.2007

Windows Live je na voljo

Microsoft je uradno predstavil končno različico spletnih storitev Windows Live, ki združujejo različna orodja za osebno rabo in hrambo podatkov na spletu. Nove spletne storitve so posredno tudi odgovor na strategijo družbe Google, ki funkcionalnosti nekaterih doslej pomožnih orodij nadomešča s spletnimi storitvami. Microsoft pričakuje, da bodo v naslednjih dveh mesecih pritegnili okoli 10 milijonov uporabnikov, saj so storitve Windows Live brezplačne. Poleg tega načrtujejo tudi nadaljnjo širitev nabora orodij, ki bodo dosegljiva prek spleta,

V prvi generaciji orodij so na voljo odjemalec za elektronsko pošto Windows Live Mail, ki temelji na tehnologijah dosedanjega servisa Hotmail in programa Outlook Express, program za trenutno sporočanje Windows Live Messenger, program za pregledovanje in osnovno obdelavo fotografij Windows Live Photo Gallery in program za pisanje besedil z imenom Windows Live Writer. Nekateri programi so na voljo povsem v obliki spletne aplikacije, drugi se namestijo na osebni računalnik (Messenger, Live Photo Gallery), vendar so povezani s spletnimi storitvami. Vse storitve so na voljo prek centralnega spletnega portala ali kontrolne plošče, kjer tudi urejamo nastavitve in osebni račun.

Nekoliko kasneje bo Microsoft objavil še dva modula in sicer Windows Live SkyDrive, spletni "disk", ki omogoča hrambo datotek na spletnih straneh Microsofta ter Windows Live Calendar, ki omogoča vodenje osebnih koledarjev. V pripravi so tudi drugi programi, katerih vsebina še ni znana. Microsoft bo začel tudi z obširno reklamno kampanjo, v kateri bo predvsem poudarjal povezljivost med okoljem Windows Vista in storitvami Windows Live.

http://home.live.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji