Objavljeno: 8.11.2007

Spletni in večpredstavni Sony Ericssoni

Sony Ericcson je predstavil štiri nove mobilne telefone polne večpredstavnih funkcij za različno globoke žepe, dodatno pa tudi prvi USB vmesnik z modemom za mobilna omrežja.

Nov je eleganten telefon Sony Ericsson K660 z naprednim spletnim brskalnikom in namenskimi tipkami lažjo uporabo. Tu gre na primer za osvetljene tipke bližnjic, ki se aktivirajo med brskanjem po spletu, in namizne opomnike za redne posodobitve s priljubljenih spletnih mest; vse s ciljem, da bi bil dostop do informacij preprostejši. Posebnost je tudi ležeči prikaz spletne strani na zaslonu, ki se samodejno prilagodi, ki postavimo telefon v vodoravni položaj.

Navigacijska tipka na telefonu deluje kot kazalec miške, s čimer je uporaba brskalnika podobna tisti na osebnih računalnikih. Telefon omogoča tudi povečavo in premikanje spletne strani za lažje branje podrobnosti. Sony Ericcson K660 je eden prvih telefonov z vgrajenim programom Google Maps for Mobile, ki omogoča ogled zemljevidov priljubljenega spletnega servisa. Če vnesemo trenutno lokacijo in cilj (GPS ni vgrajen), dobimo navodila, kako do cilja. Telefon ima vgrajeno podporo za omrežja HSDPA in fotoaparat z ločljivostjo 2 milijona pik.

Druga novost je Walkman W960, ki nadaljuje tradicijo hibridov med telefoni in glasbenimi predvajalniki, podpira pa omrežja UMTS in Wi-Fi, posebnost pa je 2,6-palčni zaslon, ločljivosti 240 x 320 pik, ki je občutljiv na dotik, kjer lahko funkcije krmilimo kar s prstom. Vgrajen pomnilnik je velik 8 GB, kar zadostuje za okoli 8.000 skladb, za nameček pa ima telefon tudi fotoaparat s 3,2 milijoni pik. Dodatno so družino telefonov Walkman razširili še z modeloma W890i in W380. Prvi ima prav tako fotoaparat s 3,2 milijoni pik, a le 2 GB pomnilnika, zato pa podpira tudi omrežja HSPDA. Najmanjši član W380 ima drugačno, školjkasto obliko, le 14 Mb internega pomnilnika, vendar omogoča hrambo skladb na karticah Memory Stick.

Zadnja novost iz Sony Ericssona je prvi širokopasovni modem USB za mobilna omrežja, namenjen pretežno rabi s prenosnimi računalniki. Modem MD300 podpira omrežja HSDPA, UMTS, EDGE ali GPRS, izvedba v obliki USB ključa pa omogoča lažjo priključitev in zagotovitev ustrezne hitrosti prenosa podatkov. Večino novih izdelkov lahko pričakujemo v prvem četrtletju 2008.

Sony Ericsson K660.

Sony Ericsson W960.

Sony Ericsson W890i.

Sony Ericsson W380.

Sony Ericsson MD300.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji