Objavljeno: 12.11.2007

TechEd - IT Forum

V Barceloni se je danes začel drugi del največjega Mirosoftovega dogodka v Evropi - TechEd ITForum. Več kot 5000 udeležencev, med njimi okrog 40 Slovencev, bo v naslednjih dneh spoznavalo novosti iz ponudbe te največje programske hiše na svetu, poseben poudarek pa bo namenjen rešitvam za virtualizacijo, ki je ta trenutek ena najbolj vročih področij računalništva sploh.

ITForum sicer sledi prvemu tednu konference, ki je bila namenjena predvsem razvijalcem, drugi del pa cilja na poslovne uporabnike in upravljalce večjih sistemov.

V sredo 7. 11. je Microsoft že objavil nekaj več informacij o sveži različici Oken za strežnike, ki je nastajala pod kodnim imenom "Centro". Uradno poimenovan Windows Essential Business Server ponuja temeljno infrastrukturno rešitev za srednje velika podjetja, ki upravljajo med 50 in 250 računalniki, kamor sodi tudi večina slovenskih podjetij.

Velikost ni izbrana naključno, saj Microsoft ocenjuje, da se ravno v tem rangu giblje največ podjetij in organizacij, kjer so strokovnjaki za IT zadolženi za vsa opravila v življenjskem ciklu IT infrastrukture, nimajo pa ozko specializiranih posameznikov.

Windows Essential Business Server je tako podoben sistemu Windows Small Business Server, vendar s podporo za več strežnikov. Poleg temeljne programske opreme (Windows Server 2008, Exchange Premium 2007, System Center Essentials, Forefront Security for Exchange ter strežnika ISA in SQL Server 2008) pa vključuje še primere dobre prakse in cel kup čarovnikov, ki uporabnika vodijo do uspešne vzpostavitve in vzdrževanja vseh sestavin sistema.

O ostalih novostih z ITForuma 2007 vas bomo na tem mestu sproti obveščali.

http://www.mseventseurope.com/teched/07/itforum/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji