Objavljeno: 2.11.2007

Google raste na krilih novosti

Potem ko je Google možnost dostopa do elektronske pošte v predalih Gmail preko protokola IMAP postopno uvedel za vse svoje uporabnike, zdaj nekoliko prenavlja tudi uporabniški vmesnik.

V blogosferi so prenovo poimenovali Gmail 2.0, vendar Google tega naziva ne uporablja, saj gre za manjše posodobitve. Prenovljeno je upravljanje stikov, predvsem pa je hitrejše delovanje, kar omogoča prednalaganje sporočil.

Google je nedavno predstavil tudi enotni programski vmesnik OpenSocial za razvoj spletnih aplikacij, namenjenih omrežjem za druženje. MySpace, Orkut, Friendster, hi5 in drugi so že pristopili k projektu.

Nobena izmed naštetih novosti pa ni odločilno prispevali k hitri rasti Googlovih delnic, ki jih v zadnjih dneh dvigujejo napovedi o skorajšnjem vstopu podjetja na področje mobilne telefonije.

Podobne špekulacije sicer trajajo že nekaj časa, vendar še nikoli niso bile tako glasne in podkrepljene z različnimi indici. Google naj bi se o sodelovanju dogovarjal z operaterjema Verizon in Sprint Nextel.

Od vstopa na borzo pred tremi leti je Googlova delnica narasla iz 84 na preko neverjetnih 700 dolarjev, kar Google predstavlja kot peto najdražje podjetje v ZDA!

http://www.gmail.com/

http://code.google.com/apis/opensocial/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji