Objavljeno: 8.11.2007

Windows Essential Business Server

Microsoft je razkril nekatere podrobnosti o novem strežniškemu izdelku namenjenemu srednje velikim podjetjem, s katerim bodo dopolnili družino izdelkov Windows Server 2008. Strežniški komplet z imenom Windows Essential Business Server, ki je nastajal pod delovnim imenom Centro, bo namenjen podjetjem s tja od 25 do 250 računalniki, poleg operacijskega sistema Windows Server 2008 pa bodo v komplet vključeni tudi drugi strežniški izdelki.

Toda glavna odlika novega kompleta bo enostavnejša in centralizirana nadzorna konzola, s katero bodo lahko celoten sistem in celo dodatne izdelke nadzorovali kupci z nekoliko manj znanja IT. Poleg samega Microsofta so podporo za novo nadzorno konzolo napovedali že Symantec, Citrix, CA, CommVault, Trend Micro, FullArmor, McAfee in Quest. Protivirusno zaščito in program za varnostne kopije od Symnateca bo tako mogoče nadzorovati in upravljati prek istega vmesnika, kot same Microsoftove izdelke.

Windows Essential Business Server bo na voljo v dveh različicah. Standardna bo poleg operacijskega sistema vključevala še poštni strežnik Exchange Server 2007, varnostni program Forefront Security for Exchange, nadzorniški paket System Center Essentials ter požarni zid in posredniški paket Internet Security Acceleration Server 2006. Na voljo bo tudi različica Premium, ki bo poleg naštetih vsebovala tudi podatkovni server 2008. Microsoft bo izdelek objavil v javni razvojni različici v prvem četrtletju 2008, končno različico pa neka mesecev z zamikom po predstavitvi strežnikov generacije 2008, ki se bo zgodila konec februarja.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji