Objavljeno: 19.12.2007

Actual I.T. kupuje SIMT

Holdinška družba Istrabenz je podpisala zavezujoč dogovor o vstopu družbe SIMT v Skupino Istrabenz. Celotna transakcija je ovrednotena na 19,6 milijona evrov. Po sklenitvi ustreznih pogodbenih razmerij, najkasneje do konca aprila 2008, bo holdinška družba Actual I.T., v lasti družbe Istrabenz d.d., postala 100-odstotna lastnica družbe SIMT d.o.o. Boštjan Primec, do sedaj 100-odstotni lastnik podjetja SIMT, bo z menjavo deležev pridobil 22-odstotni delež v družbi Actual I.T.

Povezovanje podjetij Actual I.T. in SIMT pomeni oblikovanje enega najmočnejših ponudnikov celostnih informacijskih rešitev in storitev na domačem trgu. Istrabenz je povečanje naložbenih aktivnosti na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij nakazal že ob novembrski konsolidaciji lastništva v podjetju Actual I.T. Podjetji bosta v letu 2007 predvidoma dosegli skupne prihodke v višini okoli 30 milijonov evrov. V prihodnje računata zlasti širitev ponudbe IT storitev, kjer pričakujejo hitrejšo rast trga, kot na ostalih segmentih informacijske tehnologije.

Ponudba obeh družb se dopolnjuje tako na segmentu aplikativnih kot tudi sistemskih rešitev oziroma storitev. Actual I.T. obvladuje implementacijo in sistemsko integracijo rešitev SAP ter infrastrukturnih in aplikativnih rešitev na osnovi tehnologij Microsoft. V podjetju SIMT pa so vodilni ponudnik za obvladovanje celotnega življenjskega cikla podatkov in arhiviranja elektronskih vsebin na osnovi programskih in strojnih tehnologij EMC ter za obvladovanje informacijske infrastrukture z rešitvami IBM Tivoli, VMWare in Linux.

http://www.istrabenz.si

http://www.actual-it.si

http://www.simt.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji