Novice

 • Zamenjava na vrhu družbe SAP

  Bill McDermott, direktor družbe SAP v zadnjih desetih letih, je presenetil javnost s svojim takojšnjim odstopom s položaja, kmalu pa bo tudi v zapustil družbo. McDermott je po mnenju mnogih najbolj zaslužen, da je SAP popeljal v čase oblačnih storitev in postavil nove temelje družbe še za vrsto let. V vodstvu družbe ga bosta nadomestila dva direktorja, Jennifer Morgan in Christian Klein.

  Objavljeno: 12.10.2019 08:00več
 • Na Kitajskem bo operater za nakup telefona ali sklenitev pogodbe po novem zahteval natančno fotografijo obraza

  Kitajska je že sedaj vodilna v uporabi tehnologije razpoznave obraza, od prvega decembra pa bodo tehnologijo uporabljali tudi, ko bo uporabnik hotel kupiti nov mobilni telefon ali skleniti mobilno oz. internetno naročniško razmerje. Po novem zakonu bo telefonsko številko tudi prepovedano prenesti na drugo osebo.

  Objavljeno: 11.10.2019 12:00več
 • Digitalna valuta Facebook Libra je izgubila podporo

  Družbe Mastercard, Visa, eBay in Stripe so se premislile in ne bodo podprle Facebookovega virtualnega denarja Libra. Četverica sledi preklicu sodelovanja, ki ga je že pred tem naredil PayPal. Ta korak je zagotovo močen udarec za prihodnost projekta Libra in prihaja v časih, ko so proti Facebooku nastrojeni tako v politiki, kot v bančnem sektorju.

  Objavljeno: 11.10.2019 08:00več
 • Google meni, da bodo igralne konzole odmrle

  Google za letošnji november pripravlja splavitev igralne platforme Stadia, ki bo omogočila igranje vrhunskih iger na »pretočni« (streaming) način - igra se bo v resnici izvajala v oblaku, ne na lokalnem računalniku. Še več, napovedujejo, da bo njihov igralni servis kaj kmalu celo bolj odziven od lokalnih iger.

  Objavljeno: 11.10.2019več
 • Litij ionske baterije prinesle Nobelovo nagrado

  Silovitega razvoja tehnologije, ki nam omogoča v žepu nositi več računske moči, kot je je bilo pred desetletji sploh na svetu, ne bi bilo brez često spregledane tehnologije. Danes so litij-ionske baterije nepogrešljiv del vseh prenosnih naprav. Pomembnost tega odkritja je prepoznala tudi Kraljeva akademija znanost na Švedskem, ki letošnjo Nobelovo nagrado za kemijo podeljuje za odkritje litij-ionskih baterij. Prejeli jo bodo John Goodenough iz ZDA, Stanley Whittingham iz Velike Britanije in Akira Jošino iz Japonske.

  Objavljeno: 10.10.2019 14:00več
 • Waymo (Google) začenja s prevozom potnikov v samovozečih vozilih brez varnostnega šoferja

  Waymo, podjetje, ki je nastalo iz Googlovega projekta za samovozeča vozila, je svoje stranke obvestilo, da se jim lahko zgodi, da jim bo ustavilo vozilo, ki za krmilom ne bo imelo nobenega, tudi ne šoferja, ki je tam iz varnostnih razlogov.

  Objavljeno: 10.10.2019 13:00več
 • Huawei s kamero, ki je pod zaslonom

  Pisali smo že, da se nekateri proizvajalci telefonom trudijo razviti fotoaparat za »selfije«, ki bi bil popolnoma skrit, pod samim zaslonom. Odpadle bi torej zareze in »luknje« za objektive, kot jih imajo današnji telefoni. Na novi tehnologiji, kot kaže, dela tudi Huawei.

  Objavljeno: 10.10.2019več
 • Facebookov pomočnik za poslovno okolje

  Že nekaj časa je znano, da ima tudi Facebook vse večje apetite za vstop na področje poslovnih rešitev in rabe. Ne samo s programsko, temveč tudi s strojno opremo. Nedavno predstavljeni konferenčni sistem z digitalno pomočnico Facebook Portal so zato zdaj združili s predhodno že predstavljeno spletno storitvijo za skupinsko sodelovanje Workplace.

  Objavljeno: 9.10.2019 14:00več
 • Twitter je telefonske številke za dvostopenjsko prijavo uporabljal v marketinške namene

  Podjetje Twitter je s posebnim zapisom obvestilo uporabnike, da so sredi septembra odpravili napako, zaradi katere so telefonske številke uporabnikov, ki so bile Twitterju sporočene z namenom dvostopenjske prijave, uporabljali tudi v marketinške namene.

  Objavljeno: 9.10.2019 13:00več
 • Oracle širi prisotnost v oblaku

  Oracle načrtuje bistveno povečanje ponudbo storitev v oblaku in v prihodnjih letih močneje konkurirati ponudbi tekmecev, kot sta Microsoft in Amazon. Rast naj bi dosegli tako z dodajanjem novih storitev, predvsem pa s širjenjem svojih podatkovnih centrov v nove regije.

  Objavljeno: 9.10.2019 09:00več
ph