Novice

 • Bo Huawei ostal brez procesorjev in vseh drugih čipov?

  TSMC, eden največjih proizvajalcev procesorjev na svetu, je prenehal sprejemati nova Huaweijeva naročila za procesorje.

  Objavljeno: 18.5.2020 14:39več
 • Chrome bo blokiral najpožrešnejše oglase

  Google je na blogu opisal novosti, ki jih lahko pričakujemo v prihodnjih različicah brskalnika Chrome, povezane z blokiranjem oglasov.

  Objavljeno: 18.5.2020 09:55več
 • Oglasno sporočilo

  Neprekinjeno poslovanje v času pandemije

  V času globalnih izzivov se pogosto dogajata dve stvari. Prvič, kot družba si prizadevamo, da bi se skupaj borili z novonastalimi izzivi. Sprašujemo se, kaj nam je v življenju resnično pomembno, dvomimo v svoja prepričanja, več časa namenjamo družini in prijateljem. Drugič, ustvarjamo nova orodja, ki nam pomagajo reševati nove izzive, saj kot vemo “potreba je mati iznajdljivosti”.

  Objavljeno: 18.5.2020 09:55več
 • Oglasno sporočilo

  Hlajenje podatkovnih centrov nove generacije

  Zanesljive svetovno znane hladilne rešitve Rittal HPC Cooled-by-ZutaCore z inovativno dvofazno tehnologijo kontaktnega tekočinskega hlajenja brez vode.

  Objavljeno: 18.5.2020 06:51več
 • Kako so teoretiki zarote ugrabili mestni svet v Glastonburyju

  Aprila letos je mestni svet v britanskem Glastonburyju izdal poročilo s priporočili o uvajanju mobilnih omrežij naslednje generacije (5G), v katerem ostro nasprotujejo uvedbi. Bolj kot poročilo pa je zanimiva zgodba o njegovem nastajanju, saj je odbor praktično ugrabila struja teoretikov zarote in psevdoznanstevnikov, zaradi česar je polovica članov, ki niso bili svetniki, izstopila še pred objavo zaključnega poročila. Odstopili so inženir elektrotehnike, molekularni biolog, fizik in poslovnež.

  Objavljeno: 18.5.2020 05:00več
 • Virus napadel evropske univerzitetne superračunalnike

  Običajno je zlonamerna programska oprema, ki rudari kriptovalute, napadala osebne računalnike, to pot pa je napadla superračunalnike. Več superračunalniških centrov v Evropi je bilo ta teden tarča zlobne kode, ki je rudarila, zato so jih morali ustaviti.  O incidentih poročajo iz Velike Britanije, Nemčije, Švice in Španije.

  Objavljeno: 17.5.2020 20:00več
 • Facebook kupuje Giphy

  Facebook je potrdil, da kupuje Giphy, najverjetneje za 400 milijonov dolarjev. Najuspešnejše podjetje za streženje (animiranih) datotek GIF, bo poslej del Facebookove ekipe Instagram.

  Objavljeno: 17.5.2020 11:00več
 • Ameriško pravosodje naj bi poleti vložilo obtožnico proti Googlu

  Wall Street Journal poroča, da naj bi ameriško pravosodno ministrstvo poleti vložilo protimonopolno tožbo zoper Google.

  Objavljeno: 17.5.2020 10:00več
 • Proračuni za IT se bodo letos skrčili, a za vogalom je nova rast

  Glede na to, da je epidemija prizadela domala vsa podjetja na planetu, je pričakovano in povsem razumljivo, da sledijo varčevalni ukrepi, ki se bodo močno občutili tudi v proračunih za informacijsko tehnologijo, čeprav se podjetja povsod trudijo, da bi prav na tem področju delala najmanj napak, saj IT rabijo za vnovični vzpon.

  Objavljeno: 17.5.2020 06:00več
 • Prodaja računalnikov raste, telefonov in tablic pa pada

  Osebni računalniki, tako namizni, kot prenosniki morda niso zadnji krik mode ali tehnološki presežki, vendar so se v času epidemije izkazali za zelo koristne, celo nepogrešljive. Ko so se ljudje zavedli, da bo treba delati ali se učiti od doma, so marsikje pohiteli dopolniti ali prenoviti predvsem tovrstno računalniško opremo, medtem ko zamrznili nakupe novih telefonov in tablic.

  Objavljeno: 16.5.2020 05:00več