Novice

 • Kako je Google tri leta ponavljaje odstranjeval nesnago iz Play Stora

  V Googlovi spletni tržnici aplikacij Play Store se je že večkrat zgodilo, da se je tja pritihotapila kakšna okužena aplikacija. Google slej ali prej to odkrije in jo odstrani, s čimer se zgodba konča. Drugače pa je bilo z malwarom Joker (Bread), ki so ga avtorji vedno znova lansirali dolga tri leta.

  Objavljeno: 11.1.2020 05:00več
 • Samsungov novi prepogljivi telefon naj bi se imenoval Galaxy Bloom

  Portal SamMobile poroča, da je Samsung na zaprtem dogodku v sklopu sejma CES ključnim partnerjem razkril, da naj bi se njihov novi prepogljivi/preklopni telefon imenoval Galaxy Bloom.

  Objavljeno: 10.1.2020 12:00več
 • CES: Tudi ruski Yandex z avtomobili brez šoferja

  Yandex je nekakšen ruski Google, njegov spletni iskalnik ima tam 60% tržni delež in tako kot Google ima svoje prste povsod, tudi na področju samovozečih avtomobilov. V času vegaškega sejma CES so svoje avtomobile brez šoferja predstavili tudi zahodnim novinarjem.

  Objavljeno: 10.1.2020 11:00več
 • Slovenija: največja sta Facebook in Viber, med mladimi Instagram in Snapchat

  Družba Valicon je objavila rezultate raziskave, ki razkriva, kako in koliko v Sloveniji uporabljamo družabne storitve in programe za klepet. Med prvimi prepričljivo vodi Facebook, med drugimi pa Viber. Mladi seveda bolj prisegajo na Instagram in Snapchat. In Tinder.

  Objavljeno: 10.1.2020 09:00več
 • AMD v ofenzivo na področju prenosnikov!

  AMD je v letu 2019 dodobra načel Intelov dolgoletni primat na področju procesorjev, na področju prenosnikov pa mu vendarle (še) ne gre tako dobro. Zelo mogoče je, da se bodo karte po predstavitvi najnovejše serije mobilnih procesorjev Ryzen 4000 resno premešale.

  Objavljeno: 9.1.2020 13:30več
 • Privatno podjetje kupuje upravljanje z domenami .org

  Internetna domena .org je ena izmed prvotnih vrhnjih internetnih domen, ki so bile vzpostavljene v letu 1985. Namenjena je (bila) nekomercialnim projektom, fundacijam in kulturnim ustanovam, vsa ta leta pa jo je upravljalo neprofitno podjetje Public Interest Registry (PIR). Kot kaže, bo to kmalu v lasti zelo profitnega finančnega sklada.

  Objavljeno: 9.1.2020 12:20več
 • Infrastruktura v oblaku že prehiteva zasebne podatkovne centre

  Najnovejše poročilo družbe Synergy Research razkriva, da so infrastrukturne storitve v oblaku (IaaS, PaaS, gostovanje zasebnih strežnikov) po vrednosti v letu 2019 prvič prehitele investicije v infrastrukturo v zasebnih podatkovnih centrih.

  Objavljeno: 9.1.2020 12:00več
 • Prvo svetovno omrežje satelitov dobiva svojo podobo

  Podjetje SpaceX je v Zemljino orbito poslalo že tretji paket šestdesetih satelitov, ki naj bi še letos začeli zagotavljati dostop do interneta. Ob tem je šef podjetja Elon Musk tudi sporočil, kako naj bi izgledala naprava, preko katere bo priklop omogočen.

  Objavljeno: 9.1.2020 11:00več
 • Priljubljena aplikacija TikTok polna lukenj in ranljivosti

  Novi hit med mladimi uporabniki pametnih telefonov je aplikacija TikTok, ki je zapolnila praznino, ki je nastala z ukinitvijo Vina. Aplikacija, ki je trenutno na drugem mestu najpriljubljenejših, omogoča pošiljanje kratkih videoposnetkov, ki jim lahko dodamo glasbo, filtre in razne dodatke. Aplikacija ima v 150 državah več kot milijardo uporabnikov! Mlade je obnorela, a kot kaže, jo s pridom izkoriščajo tudi napadalci.

  Objavljeno: 9.1.2020 05:00več
 • Na prodaj je novi Monitor!

  Prvi Monitor v letu 2020 je (še vedno) v prodaji!

  Objavljeno: 24.12.2019 06:00več
ph