Novice

 • Google Pixel 4 bo imel frekvenco osveževanja zaslona 90 Hz

  Google naj bi oktobra na dogodku Made by Google predstavil nova telefona Pixel 4 in Pixel 4 XL, v spletu pa se je pojavilo nekaj več podrobnosti o obeh telefonih.

  Objavljeno: 8.8.2019 11:00več
 • Objavljeno: 7.8.2019 15:00več
 • Toshiba z novo obliko pogonov SSD

  Toshiba je na srečanju Flash Memory Summit predstavila novo obliko pogonov SSD z vmesnikom NVMe, gre za odstranljivo alternativo za pritrjene SSDje BGA (Ball Grid Array).

  Objavljeno: 7.8.2019 11:00več
 • British Airways z zamudami zaradi računalniških težav

  Potniki družbe British Airways se pritožujejo zaradi zamud in dolgih vrst pri prijavi na lete, pri podjetju pravijo, da imajo težave z računalniškim sistemom.

  Objavljeno: 7.8.2019 10:00več
 • Predstavljen Samsung Galaxy Note 10

  Samsung je na dogodku Unpacked v New Yorku predstavil telefona Galaxy Note 10 in Note 10+, ki združujeta vse, kar Samsung ta trenutek na področju mobilne telefonije zmore. V osnovi sta podobna pred pol leta predstavljeni seriji Galaxy S10, vključujeta nekaj novosti iz serije A, dodanih pa je še nekaj novosti.

  Objavljeno: 7.8.2019več
 • Neuradno: Vse poslovalnice Lekarna Ljubljana zaprte zaradi računalniškega virusa

  Danes so bile vse enote Lekarne Ljubljana zaprte zaradi tehničnih težav na računalniškem sistemu. Po neuradnih podatkih naj bi bil razlog računalniški virus, ki je okužil celotno omrežje. Podrobnosti o težavah in ukrepih za odpravo v lekarnah ne dajejo. So pa obstoj težav potrdili na svoji spletni strani, kjer so objavili tudi seznam vseh lekarn v Sloveniji. Poleg verige Lekarna Ljubljana namreč v prestolnici obratuje tudi 14 zasebnih lekarn s koncesijo, kjer težav nimajo. Iz ene so že potrdili, da so danes beležili povečan obisk. Odprta je tudi enota pri polikliniki, kjer pa sprejemajo le papirnate recepte. Elektronsko poslovanje je onemogočeno in bo po prvih napovedih vzpostavljeno tekom srede.

  Objavljeno: 6.8.2019 22:00več
 • Alphabet z večjo zalogo denarja kot Apple

  Že nekaj let je Apple najbogatejše podjetje na svetu – vsaj po zalogi denarja, ki ga imajo vseh svojih bančnih računih. A sodeč poročilu časnika Financial Times jih naj bi z izredno uspešnim drugim četrtletjem prehitelo Googlovo matično podjetje Alphabet.

  Objavljeno: 6.8.2019 11:00več
 • Rget kot varnejša alternativa Wget

  Program Wget je že dve desetletji standard za prenos datotek, razširjen predvsem v svetu Unixa in Linuxa, novi rget pa funkcionalnost razširi s samodejnim in varnim preverjanjem integriteto prenesenih datotek.

  Objavljeno: 6.8.2019 10:20več
 • Ninja iz Twitcha na Microsoftov Mixer

  Microsoft je že leta 2016 splavil storitev Mixer, spletno stran, kjer lahko v živo spremljamo (ali oddajamo) igranje računalniških iger. Gre torej za alternativo Twitchu in YouTube Gaming, a doslej ni zares zaživela. No, pred nekaj dnevi je izredno priljubljen igralec Fortnite, znan pod vzdevkom Ninja, napovedal svoj prehod na Mixer, sedaj pa je že objavil tudi prvo igranje v živo (torej prvi »stream«).

  Objavljeno: 5.8.2019 14:10več
 • Apple naj zaradi uvoznih tarif ne bi dvigoval cen

  Pred dnevi je administracija predsednika Trumpa objavila nove uvozne tarife na izdelke, uvožene iz Kitajske in - vrednost Applovih delnic je takoj padla za dva odstotka. Po besedah analitika Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities naj bi bila Applova logistika dovolj močna, da bi morale cene vsaj najpomembnejših izdelkov ostati nespremenjene.

  Objavljeno: 5.8.2019 11:20več
ph