Novice

 • Novi napadi na bankomate

  Eden izmed načinov za krajo denarja so tudi napadi na bankomate, kjer lahko napadalci v nekaj minutah pridobijo nekaj (deset)tisoč evrov gotovine (jackpotting). Proizvajalec bankomatov Diebold Nixdorf, katerega bankomate uporablja tudi nekaj slovenskih bank, svari pred novo vrsto napadov, ki so še hitrejši.

  Objavljeno: 22.7.2020 14:00več
 • Googlov sistem za sledenje kontaktom lahko beleži tudi lokacijo

  Ko sta Google in Apple napovedala programsko opremo za beleženje stikov okuženih s koronavirusom je bila zasebnost visoko na seznamu prioritet, tako preseneča, da potrebujejo aplikacije na Androidu dostop do lokacije.

  Objavljeno: 22.7.2020 10:29več
 • Nadaljuje se slaba prodaja telefonov

  Analitsko podjetje Counterpoint Research je objavilo poročilo o prodaji pametnih telefonov v ZDA v drugem kvartalu, po katerem je prodaja padla za 25%.

  Objavljeno: 21.7.2020 14:29več
 • Prihaja Samsung Galaxy Note20 Ultra

  V spletu so se pojavile prve fotografije prihajajočega telefona najvišjega cenovnega razreda, Samsungovega Galaxy Note20 Ultra.

  Objavljeno: 21.7.2020 10:43več
 • Google bo onemogočil funkcijo, s katero bi Chrome porabil manj pomnilnika

  Pred kratkim smo v novici pisali o funkciji »SegmentHeap« v Windows 10, gre za novo implementacijo rabe pomnilnika, ki je bila doslej na voljo le aplikacijam UWP (torej tistim, ki jih dobimo preko Windows Store). Ta je od Windows 10 različice 2004 na voljo tudi drugim razvijalcem, programerji pri Googlu pa so za Chrome to funkcijo po privzetem ugasnili – razlog za to pa je povišana poraba procesorskih sredstev.

  Objavljeno: 20.7.2020 14:28več
 • Huaweijevi prenosniki kmalu tudi pri nas

  Huawei se že nekaj časa pripravlja na začetek prodaje prenosnikov na našem trgu, na voljo bodo konec julija.

  Objavljeno: 20.7.2020 13:20več
 • Iranski hekerji so se izdali kar sami

  Hekerska skupina ITG18, ki deluje pod okriljem iranskih oblasti, je izgubila 40 GB podatkov, med katerimi je pet ur videomateriala. Gre za posnetke, s katerimi se urijo njihovi novinci. Vsebine so se znašle na javno dostopnem strežniku, od koder jih je pobral IBM pri izvajanju rednih pregledov (X-Force Incident Response Intelligence Services).

  Objavljeno: 18.7.2020 05:00več
 • Za prilagoditev koronske aplikacije bo dovolj 4026 evrov. Uporaba aplikacije po novem prostovoljna.

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes s predstavnikom podjetja RSteam Primožem Cigojem podpisal pogodbo za prilagoditev mobilne aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi z novim koronavirusom za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na nemški aplikaciji Corona-Warn-App. Pogodba je vredna 4026 evrov z DDV.

  Objavljeno: 18.7.2020več
 • Novi Flight Simulator (tudi) na desetih DVDjih

  Nameščanje iz fizičnih nosilcev, kot kaže, še ni umrlo. Vajeni smo sicer, da si igre ob namestitvi (denimo iz Steama) na lokalni računalnik prenesejo po nekaj deset gigabajtov podatkov, vendar lahko to traja ure in ure, če je naš internetni priključek počasen. Microsoft bo poskrbel tudi za take reveže.

  Objavljeno: 17.7.2020 13:00več
 • Mozilla zagnala lastno storitev VPN

  Storitve VPN (Virtual Private Network) očitno postajajo tako priljubljene, da se jih lotevajo tudi »resna« podjetja. Denimo Mozilla, organizacija, ki razvija izredno priljubljen spletni brskalnik Firefox.

  Objavljeno: 17.7.2020 12:00več