Novice

 • Apple in Google objavila vmesnik za sledenje stikom

  Glavna igralca na področju pametnih telefonov sta že pred časom napovedala sodelovanje za sledenju (morebiti okuženim) stikom v času koronavirusa, sedaj pa sta objavila ustrezen programski vmesnik (API).

  Objavljeno: 22.5.2020 10:07več
 • Apple naj bi pripravljal pametna očala

  V spletu so se pojavile govorice, da naj bi Apple že nekaj časa pripravljal pametna očala, ki bodo podpirala tehnologijo nadgrajene resničnosti (Augmented Reality).

  Objavljeno: 21.5.2020 16:05več
 • Priprave na prehod iz Google Play Music v YouTube Music

  Google je pred kratkim napovedal opustitev storitve Google Play Music, sedaj pa se lahko uporabniki že prijavijo za prehod na YouTube Music.

  Objavljeno: 21.5.2020 11:14več
 • Microsoft Build 2020 in NTK na daljavo

  Svetovna epidemija je med drugim seveda povzročila, da so bili praktično vsi pomembnejši javni dogodki v računalniški industriji odpovedani ali prestavljeni. Kdor je imel srečo, da ti niso bili načrtovani prav v trenutku vrhunca krize, se je uspel prilagoditi in je konference preselil v virtualno okolje. Sem sodi tudi Microsoft, ki je svoje glavne dogodke med prvimi organiziral prek interneta, povrh vsega brezplačno, kar je močno povečalo interes strokovne javnosti.

  Objavljeno: 20.5.2020 16:00več
 • Windows bo dobil upravljalnika paketov

  Upravljalniki paketov (programov) so v Linuxu stalnica, ob začetku konference Build pa je Microsoft tovrstni upravljalnik napovedal tudi za Windows.

  Objavljeno: 20.5.2020 15:44več
 • Žvižgač zahteva preiskavo Applovega snemanja posnetkov

  Lani je odjeknila novica, da Applovi pogodbeni sodelavci poslušajo posnetke Siri, tudi posnetke, pri katerih se je pomočnica nehote sprožila. Sedaj pa se je žvižgač javno izpostavil, saj je mnenja, da bi moralo priti do preiskave.

  Objavljeno: 20.5.2020 09:49več
 • Nintendo s tožbami zoper pirate

  Nintendo je v ZDA vložil dve tožbi zoper preprodajalce programske opreme, ki omogoča igranje piratskih iger na konzoli Switch.

  Objavljeno: 20.5.2020 09:29več
 • Vdor v EasyJet – ukradeni podatki devetih milijonov strank

  EasyJet je priznal vdor v njihove sisteme, v katerem so napadalci dobili elektronske naslove in podrobnosti o letih, pri manjšem številu strank pa tudi podatke kreditnih kartic.

  Objavljeno: 19.5.2020 16:38več
 • Prestrezanje podatkov v omrežju A1?

  Raziskovalec dr. Matej Kovačič je na svojem blogu Telefoncek.si objavil zanimivi zapis o prestrezanju spletnega prometa v podatkovnem omrežju ponudnika A1. A1 odgovarja, da ne gre za prestrezanje, ampak za blokado domen na nivoju DNS. Kovačič se ne strinja.

  Objavljeno: 19.5.2020 09:14več
 • Samsung bo ponudil prvi telefon "s kvantno tehnologijo"

  Samsung bo, za zdaj le v Južni Koreji, ponudil prvi pametni telefon, ki ga oglašujejo kot telefon s kvantno tehnologijo (in tudi podporo 5G, kar pa ni nič unikatnega). Veliko je v tej najavi seveda marketinga, saj telefon ne bo imel kvantnega procesorja. Bo pa nova generacija Galaxyja S20 imela kvantni generator naključnih števil (QRNG).

  Objavljeno: 19.5.2020 05:00več