Novice

 • Večina projektov IoT ostane na nivoju prototipa

  Čeprav je za tehnologijo internetnih stvari (IoT) še vedno velja, da je ena od najbolj obetavnih tehnologij prihodnosti, nenazadnje zaradi nje argumentirajo potrebo po prehod na mobilno tehnologijo 5G, najnovejša raziskava družbe Canalys prikazuje precej bolj megleno stanje na tem področju.

  Objavljeno: 19.10.2020 07:00več
 • Vlaganja v podatkovne center so varne naložbe

  Kljub zdravstveni in naraščajoči gospodarski krizi eden izmed sektorjev računalništva beleži rekordno rast povpraševanja. To je segment podatkovnih centrov, kjer se je v letošnjem letu zgodilo več nakupov in prodaj kot v enakih obdobjih v preteklih letih. Letos jih je bilo do konca septembra že 123, v skupni vrednosti čez 10 milijard dolarjev, lani v enakem obdobju pa 108.

  Objavljeno: 18.10.2020 08:00več
 • Na Googlu nas po novem zanima - kaj so "regije"

  Google Trends je eno najuporabnejših orodij, saj s pregledom popularnosti iskalnih terminov skozi čas odkriva, kaj ljudje iščejo, s tem pa posredno, kaj ljudje razmišljajo. Ko je v sredo zvečer zaokrožila novica, da bo vlada ukrepe za boj proti koronavirusu vezala na barvo regij, so se ljudje množično odpravili na Google gledat, kje kakšna regija je.

  Objavljeno: 18.10.2020 05:00več
 • Roboti za pomoč na poljih in nasadih

  Družba Alphabet, ki ima v lasti tudi družbo Google, je razkrila nov projekt specializiranih robotov, ki bodo v prihodnosti lahko pomagali pri poljedelstvu in sadjarstvu. V okviru Projekta Mineral nastajajo samohodni roboti, ki lahko na poljih s posevki pregledajo vsako rastlino posebej, liste in plodove, ter pripomorejo k doseganju boljših izkoristkov poljedelskih površin.

  Objavljeno: 17.10.2020 20:00več
 • Novi iPhone ima v Franciji zavoljo zdravja še vedno slušalke

  Novi iPhone 12 je prvi Applov telefon, ki nima v več priloženih slušalk EarPods in polnilnika (enaka sprememba odslej velja za iPhone 11, iPhone XR in iPhone SE). Povsod po svetu – razen v Franciji. Zaradi francoske zakonodaje so samo še tam v paketu vključene slušalke EarPods. Razlog pa je zaščita pred radijskimi valovi za mladoletne.

  Objavljeno: 17.10.2020 09:00več
 • Spletna analitika dela koraka naprej, a marketing ji ne sledi

  V časih, ko spletna prodaja in vse ostale spletne aktivnosti strmo rastejo, je najbrž povsem pričakovano, da orodja za spletno analitiko lahko nudijo dragocen pripomoček vsem tistim, ki se morajo odločiti kako tržiti in pospešiti prodajo izdelkov in storitev.

  Objavljeno: 16.10.2020 16:00več
 • Zoom najavlja nove funkcionalnosti

  Medtem, ko tekmeci v svoje videokonferenčne rešitve šele vgrajujejo zmožnosti, zaradi katerih je program Zoom v rekordno kratkem času postal tako priljubljen, to podjetje že najavlja nove izvirne možnosti, s katerimi želi pritegniti še več uporabnikov.

  Objavljeno: 16.10.2020 15:00več
 • »Sami ste si krivi!« - sodnik je zavrnil zahtevo, naj Apple začasno spet dovoli prodajo Fortnite v svojih trgovinah z aplikacijami

  Apple in Epic Games sta trenutno sredi sodnega postopka, ki ga je slednji sprožil, ker mu ni bilo dovoljeno prodajati dodatkov za igro Fortnite mimo ustaljenega Applovega sistema plačevanja. Slednji seveda za seboj potegne 30% Applove provizije. Epic se je v nekem trenutku odločil, da bo temu rekel monopol, v nadgradnji igre uvedel svoje lastno plačevanje in s tem seveda zavestno sprožil Applovo »izključitev« iz trgovin AppStore (na telefonih, tablicah in Macih).

  Objavljeno: 16.10.2020 11:30več
 • Novosti v Google Maps/Zemljevidih

  Google je s svojo aplikacijo Maps (Zemljevidi) nesporni vodja na področju satelitske navigacije oz. satelitskega vodenja v svetu. Tudi zato, ker aplikaciji vedno znova dodaja nove in nove zmogljivosti. Tokratne novosti kombinirajo lokacijo in nadgrajeno resničnost v načinu Live View.

  Objavljeno: 15.10.2020 14:30več
 • "Najboljše" Windows varnostne luknje tega meseca

  Ta teden smo šli skozi oktobrski t.i. »patch Tuesday«, drugi torek v mesecu, ko Microsoft pripravi varnostne popravke za svoj operacijski sistem Windows (v vseh različicah). Tudi tokrat je bilo zakrpanih kar nekaj »zanimivih« varnostnih lukenj.

  Objavljeno: 15.10.2020 14:00več