Novice

 • Panasonicov televizor kot pohištvena vitrina

  Panasonic je na pohištvenem sejmu in sejmu življenjskega sloga v Milanu razkril koncept prozornega televizorja oziroma zaslona OLED, ki ga zlahka spregledamo in dojamemo zgolj kot pohištveni element. Inovativni koncept je predstavljen v sodelovanju s švicarsko pohištveno znamko Vitra.

  Objavljeno: 12.4.2019 07:00več
 • Samsung Galaxy A80 z vrtljivim fotoaparatom

  Samsung je predstavil nove modele pametnih telefonov Galaxy srednjega razreda, med katerimi je tudi model Galaxy A80, ki prinašala vrtljiv drsni modul s fotografskimi tipali, tako da je zaslon telefona povsem brez robov in brez zarez.

  Objavljeno: 12.4.2019 01:00več
 • Dostava z roboti postaja resničnost

  Trgovci vse bolj stremijo, da bi v velikih mestih (pa tudi drugod) dostave izdelkov končnim kupcem opravili kar s pomočjo robotiziranih vozil. V zadnjih letih je bilo veliko pilotskih projektov, toda kot kaže zdaj ponekod ti prehajajo uspešno v vsakdanjo rabo.

  Objavljeno: 11.4.2019 11:00več
 • Hrvaška in Huawei sta podpisala "sporazum o razumevanju in sodelovanju"

  Pred začetkom sestanka vlad 16+1 (16 držav srednje in vzhodne Evrope + Kitajska) v Dubrovniku, je Hrvaška Vlada s Huaweiem podpisala sporazum, ki temu kitajskemu velikanu na Hrvaškem odpira vrata v smeri Pametnih mest.

  Objavljeno: 11.4.2019 10:00več
 • Samovozečih avtomobilov še ne bo (prav kmalu)

  Šef Forda, Jim Hackett, je na dogodku Detroit Economic Club v pogovoru povedal, da bodo samovozeči avtomobili po njegovem še dolgo omejeni na zelo ozke in specializirane namene, predvsem pa bodo vozili le po strogo omejenih delih nekaterih mest. Ker da je problem samodejne vožnje tako zelo kompleksen.

  Objavljeno: 10.4.2019 12:00več
 • Televizor Bang & Olufsen z zvočniki v obliki kril

  Bang & Olufsen še vedno navdušuje s svojimi oblikovnimi mojstrovinami in nenavadnimi idejami v kombinaciji s sodobno elektroniko. V okviru oblikovalske razstave Milan Design Week 2019 so tako prikazali nov televizor Beovision Harmony, pri kateremu se ob uporabi zvočniki »odprejo« kot krila od metulja.

  Objavljeno: 10.4.2019 11:00več
 • Google Anthos – novo ime za storitve v oblaku

  Google je v okviru konference Google Cloud Next predstavil močno prenovljeno strategijo na področju nudenja storitev v Oblaku: Z njo se želi v tekmi proti Amazonu, Microsoftu in drugim ponudnikom oblačnih storitev zahteti še više. Novosti in sprememb je toliko, da želi Google celotnemu področju oblačnih storitev hkrati dati tudi novo podobo in tržno znamko.

  Objavljeno: 10.4.2019 09:00več
 • Microsoftov brskalnik Edge na osnovi jedra Chromium

  Microsoft je že lani decembra najavil, da bo opustil lastno jedro za spletni brskalnik in namesto tega v svojem brskalniku Edge uporabil odprtokodno jedro Chromium, ki je tudi osnova za Googlov Chrome, Opero in nekatere druge brskalnike. Zdaj je objavil tudi prvo delujočo in javno dosegljivo preizkusno različico novega brskalnika Edge, ki je sprva namenjena predvsem razvijalcem. Kasneje bo sledila širša javna preizkusna faza, preden bo objavljena končna koda.

  Objavljeno: 9.4.2019 13:00več
 • Izšel je novi Monitor Svet

  Leto je naokoli in spet je tu posebna Monitorjeva številka, ki temelji na najboljših člankih iz tujega tiska. Tudi tokrat smo izbrali besedila, ki so nas pritegnila v revijah MIT Technology Review, Fast company in New Scientist, dodali pa smo še nekaj biserov iz The Atlantic, Inc. in nemškega Spiegla.

  Objavljeno: 9.4.2019več
 • V Kitajskih šolah umetna inteligenca (poskusno) ocenjuje učence

  Spletni portal Sixthtone v zanimivem članku poroča o tem, da v nekaterih kitajskih šolah poskusno uvajajo kamere z ustrezno strojno in programsko opremo, ki med poukom ocenjuje, koliko so učenci zbrani, kako zbrano pišejo, koliko sodelujejo in ali morda pri pouku tudi zaspijo.

  Objavljeno: 9.4.2019 08:00več
ph