Novice

 • Najbogatejši Kitajec je soustanovitelj Alibabe Jack Ma

  Najbogatejši človek na Kitajskem ostaja soustanovitelj kitajske spletne trgovine Alibaba Jack Ma. Njegovo premoženje je ocenjeno na 39 milijard dolarjev (35,4 milijarde evrov), je razvidno iz raziskave Hurun.

  Objavljeno: 15.10.2019več
 • HP spreminja strategijo, tiskalniki bodo dražji

  HP je kot vodilni proizvajalec tiskalnikov že pred leti ubral strategijo, ki je vplivala na večino industrije tiskalnikov: tiskalnike kot strojno opremo prodajajo z izgubo, zaslužek pa naredijo s prodajo potrošnega materiala, tonerjev in barvil za brizgalne tiskalnike. Vsaj doslej, saj vse kaže, da se bo to spremenilo.

  Objavljeno: 14.10.2019 17:00več
 • Če morda niste vedeli – igre Fortnite ni več. Od sinoči.

  Včeraj se je v igri Fortnite zgodil težko pričakovani končni dogodek desete sezone, ki so ga resni igralci pričakovali že nekaj tednov. Dogodek je bil že vnaprej napovedan pod imenom The End in točno to se je tudi zgodilo.

  Objavljeno: 14.10.2019 13:00več
 • SUSE opušča OpenStack na račun kontejnerjev in Kubernetesa

  V časih hitrega razvoja storitev v oblaku še včeraj sveža tehnologija lahko hitro postane zastarela. To še posebej velja za področje virtualizacije in upravljanja aplikacij, kjer je prihodnost vse bolj povezana z mikrostoritvami (microservices) in s tem povezanimi rešitvami.

  Objavljeno: 14.10.2019 13:00več
 • V Zagrebu semafor za pešce in kolesarje, ki buljijo v mobilne telefone

  V Zagrebu so minuli teden postavili prvi semafor, namenjen pešcem in kolesarjem, ki so pred prečkanjem ceste zatopljeni v svoje mobilne telefone. Semafor sveti na pločnik tik pred prehodom za pešce. Postavili so ga v okviru kampanje Dan brez mobilnih telefonov v prometu, ki je namenjena izboljšanju prometne varnosti.

  Objavljeno: 14.10.2019 12:00več
 • V Veliki Britaniji odprli center za zdravljenje odvisnosti od računalniških iger

  Pred kratkim smo pisali o tožbi kanadskih staršev zoper podjetje Epic Games, saj naj bi ta igro Fortnite nalašč naredilo igro tako, da povzroča odvisnost med otroki. Podobno meni tudi britanska NHS (National Health Service), ki je odprla prvi center za zdravljenje odvisnosti od računalniški iger.

  Objavljeno: 14.10.2019 10:44več
 • Roboti za vzdrževanje vetrnih elektrarn

  Avtonomna letala (droni) se že nekaj časa uporabljajo za različne preglede, v novem projektu pa razvijajo robote, ki bodo poleg pregledov izvajali tudi popravila in vzdrževanje.

  Objavljeno: 14.10.2019 10:14več
 • Oglasno sporočilo

  PowerWalker UPS, zaščita, na katero se lahko zanesete!

  Doma ali v pisarni, v podatkovnem centru ali v industriji, PowerWalker nudi brezprekinitvene sisteme napajanja (UPS) za katerokoli aplikacijo ali scenarij!

  Objavljeno: 14.10.2019več
 • Gartnerjev cikel navdušenja za umetno inteligenco

  Kdor se uči uporabljati tehnologijo umetne inteligence, tvega in dela napake. Toda kdor ne tvega, ne more računati na rast v svojem poslovnem segmentu. To bi lahko bil osnovni povzetek Gartnerjeve najnovejše raziskave in grafa cikla navdušenja (Gartner Hype Cycle) nad tehnologijami, ki jih skupno označujemo kot umetno inteligenco.

  Objavljeno: 13.10.2019 18:00več
 • Veriženje blokov, umetna inteligenca in naprave IoT za upravljanje naročil

  Nove tehnologije, kot so veriženje blokov, umetna inteligenca in naprave IoT naj bi močno vplivale na način dela in procese v logistiki, vendar so doslej te novosti bile le delno uporabljene v razširjenih poslovnih rešitvah za to vertikalo. IBM v rešitvi Sterling Order Management System zdaj združuje vse v celovitem sistemu za upravljanje nabarvanih verig.

  Objavljeno: 13.10.2019 08:00več
ph