Novice

 • Prihaja Huaweijeva Nova 6 – žal še vedno brez Googla

  V aktualni številki Monitorja si lahko preberete preizkus Huaweijevega odličnega telefona Nova 5T, v spletu pa so se že pojavile prve slike naslednika, modela Nova 6.

  Objavljeno: 2.12.2019 12:00več
 • Apple naj bi do konca leta prehitel Huawei

  Sodeč po napovedih analitskega podjetja TrendForce naj bi Apple do konca leta po tržnem deležu proizvedenih pametnih telefonov prehitel Huawei. Huawei naj bi torej izgubil drugo mesto med največjimi proizvajalci telefonov na svetu.

  Objavljeno: 2.12.2019 09:43več
 • Na Kitajskem za nakup telefona ali sklenitev pogodbe po novem obvezna natančna fotografija obraza

  Od prvega decembra je na kitajskem ob sklenitvi pogodbe za mobilni ali internet dostop obvezna natančna fotografija obraza, ki bo vnesena v centralni register.

  Objavljeno: 1.12.2019 11:00več
 • Oglasno sporočilo

  Akcija za HoT-ove uporabnike

  Do konca leta si lahko vsi uporabniki paketov HoT MINI, MAXI in EXTRA po akcijski ceni 9,99 evrov (za 30 dni) vzpostavijo še mobilno WiFi omrežje z vklopom paketa HoT GIGA+ z 200 GB prenosa podatkov.

  Objavljeno: 1.12.2019 10:38več
 • V Evropi razdelili še zadnje naslove IPv4

  Evropski upravljavec domenskega prostora RIPE je sporočil, da mu je zmanjkalo prostih naslovov IPv4. Ta teden so podelili še zadnji prost blok, ki je meril le /22. Ta hip RIPE na zalogi nima nobenega prostega naslova IPv4. To sicer še ne pomeni, da so tudi vsi dejansko v uporabi, so pa vsi podeljeni.

  Objavljeno: 30.11.2019 05:00več
 • Tudi Slovenija zavrnila predlog evropskega zakona, ki bi osvetlil, kako se multinacionalke izogibajo davkom

  Dvanajst članic Evropske unije je glasovalo proti zakonu, ki bi multinacionalkam, kot so Apple, Google, Amazon in Microsoft, nalagal poročanje o tem, koliko v posameznih državah zaslužijo in koliko davka plačajo. Predlog zakona bi zapovedal obvezno tovrstno poročanje vsem podjetjem, ki letno obrnejo več kot 750 milijonov evrov.

  Objavljeno: 29.11.2019 13:00več
 • Jonathan Ive je čisto zares zapustil Apple

  Kot smo poročali že junija, se je Jonathan Ive, oblikovalec, ki je zaslužen za oblikovanje bolj ali manj vseh kultnih Applovih izdelkov od prvega iMaca naprej, odločil, da bo počasi zapustil Apple. Kot kaže se je to tudi zares zgodilo, saj ga na Applovi spletni strani ni več med vodilnimi v podjetju.

  Objavljeno: 29.11.2019 12:40več
 • Huaweiev šef za CNN – »tudi brez Googla bomo največji, vendar to zahteva čas«

  Huaweiev ustanovitelj in direktor (CEO) Ren Zhengfei je v intervjuju za CNN ponovno samozavestno zatrdil, da bodo brez težav preživeli ameriške sankcije in postali največji proizvajalec telefonov na svetu. Še več, ameriško administracijo je opozoril, da naj razmisli o tem, kaj je v resnici dobro za ameriška podjetja.

  Objavljeno: 29.11.2019 12:00več
 • Oglasno sporočilo

  Četrt stoletja podjetja Alef

  Intervju: Milanka Memon, regionalni direktor Alef Adriatic

  Objavljeno: 29.11.2019 10:24več
 • Pravica do pozabe na internetu tudi za nemškega morilca

  V Evropi pravica do pozabe, ki nam omogoča od Googla in drugih iskalnikov zahtevati umik osebnih podatkov iz javnih imenikov in iskalnih rezultatov, velja tudi za obsojene morilce, je razsodilo nemško ustavno sodišče.

  Objavljeno: 29.11.2019več
ph