Novice

 • Tudi Intel prikazal prepogljivi prenosnik – s 17,3 palčnim zaslonom!

  Poročali smo že, da je Lenovo na sejmu CES prikazal prepogljivi prenosnik Thinkpad X1 Fold, vendar je nekaj podobnega in hkrati bolj naprednega na sejmu videti tudi pri Intelu.

  Objavljeno: 8.1.2020 15:00več
 • Suunto po novem (tudi) z Google Wear OS

  Suunto, eden ključnih proizvajalcev športnih ur (še iz časov, ko se te niso trudile biti tudi »pametne«), je na sejmu CES prikazal uro, na kateri teče Googlov »urni« operacijski sistem Wear OS.

  Objavljeno: 8.1.2020 15:00več
 • Hekerji od Travelexa zahtevajo šest milijonov dolarjev odkupnine

  Ponudnik platforme za trgovanje in poslovanje s tujimi valutami Travelex je bil na starega leta dan žrtev hekerskega napada, po katerem so prešli na papirnato poslovanje. Teden dni pozneje situacija ni niti blizu rešitve, saj napadalci od podjetja zahtevajo šest milijonov dolarjev odkupnine, sicer bodo razkrili 5 GB osebnih podatkov strank.

  Objavljeno: 8.1.2020 05:00več
 • Prihajajo pametne ključavnice

  Zadnja moda na področju izdelkov za pametne hiše so pametne ključavnice, ki klasične ključe nadomeščajo z elektronsko zaščito. Proizvajalci trdijo, da so tovrstni izdelki vsaj tako, če ne celo bolj varni kot klasične ključavnice, so pa pogosto precej bolj priročni za rabo in omogočajo storitve, ki s klasičnimi ključi niso možne.

  Objavljeno: 7.1.2020 13:00več
 • Oglasno sporočilo

  Digitalna preobrazba v malih in srednjih podjetjih: Od kod procesom podatki?

  Mala in srednja podjetja, še posebej tista v industriji, se pospešeno digitalizirajo. V to jih silijo tudi razmere na trgu, pričakovanja kupcev, konkurenca ter čedalje večji pritisk na cene in stroške. Bistvo digitalne preobrazbe je v digitalizaciji procesov, ampak s prenovo in optimizacijo procesov se podjetja ukvarjajo že od vsega začetka. Za kaj potem gre pri digitalizaciji?

  Objavljeno: 7.1.2020 11:23več
 • Samsung – čas je za »resne« Chromebooke!

  Samsung je na sejmu CES, ki se odvija v Las Vegasu, predstavil vrhunski tanek prenosnik, ki – ga poganja Googlov operacijski sistem ChromeOS.

  Objavljeno: 7.1.2020 11:00več
 • Samo še en teden do smrti Windows 7

  Kot smo že poročali, bo Microsoft s 14. januarjem ukinil uradno podporo za Windows 7. Po tem datumu za Windows 7 ne bo več uradnih popravkov, tudi varnostnih ne. Slednje bodo dobila le podjetja, ki so z Microsoftom za podaljšano podporo sklenila posebno pogodbo.

  Objavljeno: 7.1.2020 10:40več
 • Oglasno sporočilo

  RPA - Robotska avtomatizacija procesov

  Podjetja pri poslovanju uporabljajo na stotine med seboj slabo povezanih aplikacij in zato zaposleni za izvajanje procesov tudi do 10x na uro preklopijo med njimi, kar zmanjšuje njihovo produktivnost, povečuje število napak in posledično povzroča visoke stroške. Predlagamo, da v okviru digitalizacije poslovanja preverite tudi rešitev RPA - Robotska avtomatizacija procesov in z njo delno ali v celoti avtomatizirate poslovne procese.

  Objavljeno: 7.1.2020 10:28več
 • Lenovo ThinkPad X1 Fold - tudi prenosnik je lahko upogljiv!

  Lenovo je na sejmu CES predstavil obilico novih prenosnikov, tablic in hibridov, med katerimi zagotovo izstopa prvi prenosnik, ki uporablja tehnologijo upogljivih zaslonov. Ime mu je ThinkPad X1 Fold.

  Objavljeno: 7.1.2020 08:00več
 • Hud hekerski napad na avstrijsko zunanje ministrstvo

  V Avstriji še vedno poteka močan hekerski napad, ki so ga neznani napadalci proti zunanjemu ministrstvu sprožili že v soboto. Glede na obseg in temeljitost napada strokovnjaki ocenjujejo, da za napadom morda stoji tuja država in ne naključni hekerji. Po prvih napovedih bo trajalo več dni, preden se bo stanje normaliziralo.

  Objavljeno: 6.1.2020 19:00več
ph