Novice

 • Facebook odstranil 1,3 milijarde lažnih profilov

  Spletni velikan Facebook je včeraj sporočil, da so lani med oktobrom in decembrom z družbenega omrežja odstranili 1,3 milijarde lažnih računov. Izbrisali so tudi 12 milijonov člankov in drugih vsebin o covidu-19 in cepivih, ki so jih strokovnjaki označili za lažne ali dezinformacije, je objavil Facebook na svoji spletni strani.

  Objavljeno: 24.3.2021 09:00več
 • Mariborski superračunalnik nared

  V Mariboru je Inštitut informacijskih znanost (IZUM) uradno prevzel novi superračunalnik Vega, ki je z naskokom najzmogljivejši v Sloveniji. V okviru evropskega javno-zasebnega partnerstva EuroHPC JU je bil Vega postavljen v operaciji HPC RIVR, ki jo sofinancirata Evropska unija in Slovenija. To je najdražji kos raziskovalne opreme v Sloveniji, saj je stal dobrih 17 milijonov evrov.

  Objavljeno: 24.3.2021 05:00več
 • Microsoft se dogovarja o nakupu Discorda. Za 10 milijard dolarjev.

  Bloomberg poroča, da naj bi bil Microsoft v dogovorih z Discordom, podjetjem, ki stoji za igralno usmerjenim sistemom za klepetanje – pogovarjali naj bi se o nakupu podjetja in sicer za več kot 10 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 23.3.2021 12:30več
 • Sistemski upravitelj, ki je v jezi pobrisal uporabniške račune zaposlenih, gre za zapahe

  Sistemski upravitelj Deepanshu Kher, ki je kot zaposleni pri zunanjem podjetju sodeloval pri nadgrajevanju ameriškega podjetja iz mesta Carlsbad, je leta 2018 iz maščevanja pobrisal večino uporabniških računov Microsoft Office 365. Včeraj je bil obsojen na dve leti zapora in poplačilo stroškov, ki jih je povzročil – 567.084 dolarjev.

  Objavljeno: 23.3.2021 12:00več
 • Uporabniki poročajo o težavah s telefoni Android, tu je rešitev

  Portal Android Police poroča, da ima od včeraj veliko uporabnikov novejših telefonov z Androidom težave s stabilnostjo, oz. »sesuvanjem« aplikacij. Največ težav naj bi bilo na telefonih Samsung, vendar nekateri uporabniki poročajo tudi o težavah na Pixlih, Motorolah in telefonih OnePlus.

  Objavljeno: 23.3.2021 10:00več
 • Microsoft izboljšuje skupinsko sodelovanje v okolju Teams

  Microsoft je na konferenci Ignite predstavil kopico novosti, ki izboljšujejo in dodajajo nove funkcionalnosti vse bolj priljubljenemu orodju za skupinsko sodelovanje Microsoft Teams. Med bolj odmevnimi je nova funkcionalnost Microsoft Teams Connect, ki bo povezovala delovne skupine med različnimi organizacijami na bolj preprost način, kot doslej.

  Objavljeno: 22.3.2021 07:00več
 • Strežniki se vse bolj specializirajo

  Dell in Hewlett Packard Enterprise (HPE) sta marca predstavila najnovejše različice strežnikov, ki dokazujejo, da se posamezni modeli vse bolj specializirajo za specifične vloge v podatkovnih centrih. Oba proizvajalca sta predstavitev navezala na predstavitev tretje generacije strežniških procesorjev AMD Epyc, a lahko kupci še vedno izbirajo tudi različice z Intelovimi procesorji Xeon.

  Objavljeno: 22.3.2021 07:00več
 • Izsiljevalski virus od Acerja zahteva 50 milijonov dolarjev

  Če so pisci izsiljevalskih virusov sprva ciljali na domače uporabnike, so se v zadnjem času preusmerili na velike korporacije in inštitucije, kjer lahko z enim zamahom poberejo bistveno več denarja. Najnovejša žrtev je tajvanski proizvajalec računalnikov Acer, od katerega skupina REvil zahteva 50 milijonov dolarjev.

  Objavljeno: 22.3.2021 05:00več
 • Data.europa.eu - enotni portal za evropske odprte podatke

  Evropska komisija bo aprila odprla prenovljeni portal namenjen objavi in delitvi podatkov javnega značaja, ki bo poenotil dosedanje ločene portale European Data Portal ter EU Open Data Portal (ODP). Čeprav sta dosedanja ločena portala oba rasla pod okriljem EU, sta doslej nudila različne podatkovne vire. Po novem bodo podatki združeni pod enotno streho, na naslovu data.europa.eu.

  Objavljeno: 21.3.2021 20:00več
 • Cisco Webex bo prevajal sestanke v več kot 100 jezikov, tudi slovenščino

  Podjetje Cisco nadaljuje s hitro modernizacijo svojega videkonferenčnega okolja Webex. Po temeljiti prenovi uporabniškega vmesnika programa Webex Meetings zdaj sledijo nove funkcionalnosti, tudi take, ki jih tekmeci še ne ponujajo.

  Objavljeno: 21.3.2021 00:20več