Novice

 • AKOS storil korak naprej proti dražbi frekvenc za 5G

  Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) je včeraj objavila informativni memorandum, ki predstavlja naslednji korak proti javni dražbi za dodelitev radijskih frekvenc.

  Objavljeno: 4.8.2020 08:00več
 • CWT hekerjem plačal 4,5 milijona dolarjev odkupnine

  Čeprav policija po vsem svetu svetuje, naj žrtve izsiljevalskih virusov in hekerskih napadov ne plačujejo odkupnin, se to vseeno dogaja. Za podjetja je to včasih najcenejši in najhitrejši način, kako dobiti podatke nazaj, kar se je zgodilo tudi podjetju za organizacijo službenih potovanj CWT. V mošnjo so segli globoko in plačali 4,5 milijona dolarjev.

  Objavljeno: 2.8.2020 18:00več
 • Sistem za plačevanje s kriptovalutami se razširja po Sloveniji

  Področje kriptovalut se je zadnjih par let ponovno nekoliko umaknilo iz javne zavesti, a razvoj teče dalje, med drugim tudi s slovenskim sistemom plačevanja GoCrypto.

  Objavljeno: 31.7.2020 12:45več
 • Apple potrdil govorice o zamudah pri dobavi iPhone 12

  Že nekaj časa se v spletu pojavljajo govorice, da naj bi prihodnja generacija Applovih iPhone zamujala, predvsem zaradi logističnih ovir, povezanih s koronavirusom.

  Objavljeno: 31.7.2020 11:28več
 • Facebook sklenil pogodbo z glasbenimi založniki

  Po poročanju agencije Bloomberg je Facebook s tremi največjimi glasbenimi založniki podpisal pogodbo za predvajanje glasbenih spotov na svojem omrežju.

  Objavljeno: 31.7.2020 10:17več
 • Huawei je postal številka ena pri telefonih

  Razmere na trgu pametnih telefonov so že pred časom dale slutiti to, kar se je zdaj dejansko tudi zgodilo – kitajski Huawei je prvič postal največji svetovni proizvajalec pametnih telefonov in je na tem mestu nasledil družbo Samsung. V zadnjem desetletju sta se na tem prestižnem mestu izmenjevala zgolj Samsung in Apple.

  Objavljeno: 30.7.2020 12:00več
 • Hrvaška že objavila aplikacijo Stop COVID-19

  Hrvaška je v ponedeljek objavila brezplačno aplikacijo za sledenje kontaktom okuženih s koronavirusom – aplikacija se imenuje Stop COVID-19, na voljo je za naprave Android in iOS.

  Objavljeno: 30.7.2020 11:40več
 • Prva fotografija Galaxy Z Fold 2

  Samsung bo na dogodku Galaxy Unpacked čez dober teden predstavil kup novosti, v spletu pa se je že pojavila prva fotografija novega preklopnega telefona Galaxy Z Fold 2.

  Objavljeno: 29.7.2020 10:53več
 • Oglasno sporočilo

  Kaj mora danes imeti sodoben pametni telefon?

  Ste prepričani, da poznate pravi odgovor? Na seznamu nepogrešljivih lastnosti se resda vedno znajdejo vrhunske strojne zmogljivosti, odličen zaslon, inovativne kamere ter zmogljiva baterija, a resnično nepogrešljiv del so, tako uporabniki, Googlove aplikacije in storitve.

  Objavljeno: 29.7.2020 10:15več
 • Sony predstavil zmogljivo Alpha 7S III

  Sonyjeva serija brez-zrcalnih aparatov s tipali polnega formata Alpha je že leta izredno uspešna, tudi pri Monitorju smo te aparate že večkrat pohvalili, po kar nekaj let čakanja pa so predstavili novo Alpha 7S Mark III.

  Objavljeno: 29.7.2020 10:05več