Novice

 • Na ministrstvu za izobraževanje se ukvarjajo s predlogom, da bi učencem zagotovili prenosne računalnike

  Predsednik vlade Janez Janša je v pogovoru na televiziji med drugim omenil, da se »na ministrstvu za izobraževanje ukvarjajo s predlogom, da bi učencem zagotovili prenosne računalnike«.

  Objavljeno: 2.6.2020 09:00več
 • Oglasno sporočilo

  Trije ključni nasveti za uvajanje novo zaposlenih za delo na daljavo ob uporabi lastnega računalnika

  V luči novih pravil glede dela od doma se številna podjetja, med njimi tudi VMware, soočajo z novimi načini uvajanja svojih novih zaposlenih. Na svetovni ravni smo priča zamudam z dobavnimi roki; dobava računalniških komponent in novih računalnikov za naše stranke beleži tedenske ali celo mesečne zamude, hkrati pa raste število tistih, ki delajo od doma.

  Objavljeno: 2.6.2020 05:00več
 • 100.000 dolarjev za odkrito luknjo v Applovem sistemu prijave

  Apple je lani na konferenci WWDC predstavil sistem »Sign in with Apple«, torej možnost, da spletne strani in aplikacije omogočijo prijavo z Applovim računom. Varnostni raziskovalec je za odkritje varnostne luknje v sistemu dobil nagrado 100.000 dolarjev.

  Objavljeno: 1.6.2020 16:00več
 • Google Chrome po novem z Microsoftovim preverjanjem črkovanja

  Brskalnika Chrome in Edge po novem vsebujeta Microsoftov črkovalnik Windows Spellcheck. Odprtokodni Hunspell se je izkazal kot slabši.

  Objavljeno: 1.6.2020 15:32več
 • Fotografija, ki onesposobi določene telefone z Androidom

  V spletu se je pojavila fotografija, zaradi katere se določeni telefoni z Androidom onesposobijo – gredo v t.i. »soft brick« stanje.

  Objavljeno: 1.6.2020 10:25več
 • Microsoft bo novinarje zamenjal z umetno inteligenco

  Na Microsoftovi spletni strani MSN.com so na naslovnici izbrane novice iz več virov, razdeljene po področjih, ki so po mnenju upravljavcev strani relevantne za uporabnika. Izbirajo jih zaposleni in pogodbeni sodelavci, večinoma novinarji, a se bo to spremenilo. Microsoft bo namreč konec junija končal sodelovanje z več deset novinarji, ki so izbirali vsebine, in njihovo delo prepustil – umetni inteligenci.

  Objavljeno: 1.6.2020 05:00več
 • Oglasno sporočilo

  Digitalizacija MSP: Logistika, spregledano področje pri prehodu v Industrijo 4.0?

  Še zlasti mala in srednja podjetja se pri digitalizaciji pogosto ne vprašajo ali in kako se lahko izboljša tudi logistika. A kaj hitro ugotovijo, da je logistika pomemben element tudi pri digitalni transformaciji in da ni vezana samo in zgolj na odpremo njihovih izdelkov do kupcev, ampak obsega še marsikaj. Še več, tudi digitalizirana logistika, bogata s podatki, predstavlja pomemben element digitalizacije podjetja.

  Objavljeno: 1.6.2020več
 • Brat Pabla Escobarja, pokojnega kralja droge, toži Apple – za 2,6 milijarde dolarjev

  Podjetje Roberta Escobarja, Escobar Inc., trdi, da ima Apple tako slabo urejeno varnost, da so napadalci preko FaceTimea (Applovega sistema za video pogovore) uspeli izvedeti Robertov naslov, zaradi česar je bil večkrat tarča poskusov umora.

  Objavljeno: 30.5.2020 11:00več
 • Vojna med Twitterjem in Trumpom se razplamteva, ni jasno, kdo bo zmagovalec

  Pred nekaj dnevi je Twitter začel označevati tvite, ki potrebujejo preverjanje dejstev, prvi, ki je pod svojo objavo dobil tako opozorilo, pa je bil – ameriški predsednik Donald Trump. Popolnoma logično je bilo, da bo sledilo maščevanje.

  Objavljeno: 30.5.2020 10:00več
 • Kako smo pri Monitorju že leta 1994 pisali o »zaščiti proti sevanju«

  Zavajanja o škodljivosti »sevanj« in lažne zaščite proti le tem niso nič novega. Že teta 1994 smo pri Monitorju opravili velik primerjalni test računalniških monitorjev (takih s tehnologijo katodnih cevi) in v okviru članka objavili tudi okvir o merjenju elektromagnetnega sevanja, ki ga oddajajo.

  Objavljeno: 29.5.2020 10:00več