Novice

 • Umetna inteligenca za slačenje deklet

  Nevronske mreže oziroma umetna inteligenca počnejo, za kar jih izurimo, kar na internetu seveda vključuje tudi odstranjevanje oblek z ženskih fotografij. Prvikrat je javnost za takšno orodje izvedela lani junija, ko se je pojavila storitev DeepNude, ki je uporabnikom za 50 dolarjev omogočila slačenje deklet na fotografijah. Poldrugo leto pozneje je enaka storitev (z verjetno drugimi avtorji) nazaj v še preprostejši obliki. Živi kot skupina na Telegramu (na katero ne bomo podali povezave, a je ni težko najti).

  Objavljeno: 21.10.2020 09:00več
 • Ameriško tožilstvo s tožbo nad Google

  Po več kot letu dni napovedovanja je ameriško ministrstvo za pravosodje vložilo tožbo zoper Google zaradi domnevne zlorabe prevladujočega tržnega položaja. Ministrstvo pravi, da so v igri vse možnosti, tudi prisilno razkosanje podjetja. Podobno je na prelomu tisočletja grozilo tudi Microsoftu, a so se na koncu pogodili.

  Objavljeno: 21.10.2020 05:00več
 • Čez dva dni predstavitev Huawei Mate 40

  Huawei vabi za spletno predstavitev, na kateri bodo predstavili telefone Mate 40.

  Objavljeno: 20.10.2020 10:20več
 • Intel prodal oddelek za SSDje

  Intel je za 9 milijard dolarjev prodal oddelek za pomnilnike NAND, torej tudi za pogone SSD.

  Objavljeno: 20.10.2020 09:26več
 • Drugi dan šolanja od doma: ARNES naj bi težave odpravil, vendar jih ni

  Včeraj se je ARNESov sistem Učilnic, ki jih za poučevanje na domu uporablja kar nekaj slovenskih šol, sesul. Zaradi preobremenjenosti sistema se veliko učencev ni moglo prijaviti v svojo učilnico. Direktor ARNESa je včeraj zagotovil, da so težave odpravili in da bo danes vse delovalo kot je treba. Vendar temu ni tako.

  Objavljeno: 20.10.2020 09:00več
 • Članice EU zahtevajo odziv Komisije na dezinformacije o 5G

  Skupina 15 članic Evropske unije je v pismu, ki so ga naslovile na evropsko komisarko za digitalno Evropo Margrethe Vestager, komisarja za notranje trge Thierryja Bretona ter komisarko za vrednote in transparentnost Vero Jourovo, zahtevalo sprejem dolgoročne strategije za boj proti dezinformacijam o omrežjih 5G.

  Objavljeno: 20.10.2020 05:00več
 • Cisco kaznovan za krajo patentov s kaznijo 1,9 milijarde dolarjev

  Podjetje Cisco bo moralo plačati kar 1,9 milijarde dolarjev visoko kazen podjetju Centripetal Networks, ker so ukradli njihove patente s področja omrežne varnosti in izrinili malo podjetje iz dobičkonosnih pogodb z ameriško vlado.

  Objavljeno: 19.10.2020 12:00več
 • Šola na daljavo že prvi dan z zastoji

  Zaradi izrednega navala je prijavljanje v Arnesove Učilnice upočasnjeno.

  Objavljeno: 19.10.2020 11:44več
 • Slack pripravlja novosti za boljše delo od doma

  Priljubljeno orodje za skupinsko sodelovanje Slack bo še letos dobilo nove funkcionalnosti, ki bodo še posebej dobrodošle v razmerah, ko mora večina sodelujočih v projektnih skupinah delati od doma oziroma na daljavo. Kot se spodobi za Slack, pa so tovrstnih izboljšav lotili na nekoliko samosvoj način in ne kopirajo neposredne uporabniške izkušnje iz videokonferenčnih modulov glavnih tekmecev, kot sta Zoom in Microsoft Teams.

  Objavljeno: 19.10.2020 07:00več
 • Večina projektov IoT ostane na nivoju prototipa

  Čeprav je za tehnologijo internetnih stvari (IoT) še vedno velja, da je ena od najbolj obetavnih tehnologij prihodnosti, nenazadnje zaradi nje argumentirajo potrebo po prehod na mobilno tehnologijo 5G, najnovejša raziskava družbe Canalys prikazuje precej bolj megleno stanje na tem področju.

  Objavljeno: 19.10.2020 07:00več