HP Photosmart C309a

Večnamenski brizgalni tiskalniki v zadnjem času dobivajo vse več različnih funkcij. S tem izdelovalci ohranjajo tiste najdražje naprave konkurenčne pred cenejšimi. HPjev Photosmart C309a je značilni predstavnik te vrste.

Že sam tiskalnik je povsem polepljen z oznakami, kaj vse zmore. V oči najbolj zbodeta znaka za brezžično povezljivost prek omrežij Wlan in prek bluetootha. Pri slednjem sparimo tiskalnik s telefonom, vse fotografije, ki jih nato pošljemo iz telefona na tiskalnik, pa se tako nemudoma natisnejo. Seveda lahko na tiskalnik neposredno priključimo tudi fotoaparat (vmesnik PictBridge), spredaj pa ima naprava tudi bralnik pomnilniških kartic (SD, MemoryStick, xD, tudi CF). Za bolj običajne oblike povezovanja skrbita omrežni vmesnik in vmesnik USB. Pri opremljenosti lahko pohvalimo tudi samodejni obračalnik, ki ga marsikatera taka naprava nima (medtem ko je samodejni podajalnik za optični bralnik, ki ga ima tudi Photosmart C309a, bolj pogost).

Sama hitrost izpisa je v zgornjem delu te zmogljivostne skupine. Po uradnih podatkih naj bi dosegel hitrost 12 strani na minuto pri črno-belem izpisu ter 9,5 strani pri barvnem, naši preizkusi načeloma potrjujejo ti številki. Pet strani navadnega besedila natisne v 45 sekundah, pri najvišji hitrosti ("draft") pa v 29 sekundah. Poslovno poročilo na devetih straneh v obliki DOC, ki vsebuje tudi barvne diagrame, izpiše v minuti in 28 sekundah. To se morda sliši veliko, a je za brizgalni tiskalnik povsem pričakovan rezultat. Tudi pri tisku na svetleči papir se dostojno odnese. Fotografijo najbolj razširjene velikosti, torej 10 × 15 cm, natisne v 29 sekundah na navaden papir, na svetlečega pa v 53 sekundah.

Kakovost izpisa je seveda dobra. Barve so žive, a kljub temu dokaj pravilne. Najbolje je seveda na svetleči papir, a mu moramo obvezno nastaviti vrsto papirja (saj se papir lahko močno razlikuje med seboj). Tisk besedila je zgolj povprečen, hitro opazimo nazobčanost in prelivanje.

HPjev Photosmart C309a je odlična večnamenska naprava predvsem za tehnološke navdušence, ki bodo izkoristili vse njegove funkcije. Drugim pa priporočamo katero izmed cenejših tovrstnih naprav, ki imajo podobno kakovost in hitrost tiska, a jim manjka brezžično povezovanje. Cena modela C309a je namreč razmeroma visoka, 309 evrov, visoka je tudi cena izpisa.

HP Photosmart C309a

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 5.

Vmesniki: USB, omrežni, WLAN (802,11 B/G), bluetooth, faks.

Cena: 309 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 13 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 75 centov.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/partners.

Za: Širok nabor funkcij, samodejni obračalnik, kakovost tiska na svetleč papir.

Proti: Cena barvnega izpisa, cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji