Večkratni dotik

Objavljeno: 28.9.2009 14:57 | Avtor: Vladimir Djurdjič | Kategorija: Preizkusi | Revija: Oktober 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, Windows 7

Analitske družbe pravijo, da bo ena največjih novostih pri osebnih računalnikih prihodnosti uporabniški vmesnik s podporo večkratnemu dotiku. Microsoft je to nadvse uspešno demonstriral z interaktivno mizo Surface, zdaj pa se tehnologija seli v prenosnike z okoljem Windows 7. Dobesedno pod prste smo dobili enega prvih primerkov, ki ga bo tržilo podjetje Lenovo.

Zasloni na dotik so pravzaprav že stari znanci, saj jih že vrsto let srečujemo v tabličnih računalnikih. Kakega vidnejšega uspeha doslej niso bili deležni: zaradi pomanjkanja programske opreme, ki bi izkoriščala dotik, predvsem pa zaradi višje cene od klasičnih prenosnikov. Toda vsaj en mož, Bill Gates, je imel že pred kakim desetletjem vizijo, da bodo tablični računalniki v takšni ali drugačni obliki postali dominantni v računalništvu, zato je (vsaj) Microsoft precej vlagal v razvoj v to smer.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki