Teme - telefon

 • Sevanje Applovih in Samsungovih telefonov nad zakonskimi mejami

  Neodvisna raziskava, ki jo je za časnik Chicago Tribune izvedel kalifornijski RF Exposure Lab, je pokazala, da nekateri popularni telefoni zakonske meje za sevanje mobilnih telefonov prekoračujejo. Testirali so iPhone 7, 8, 8 Plus, X in Samsung Galaxy S8, S9, J3 ter telefone Motorola in BLU. Rezultati so pokazali, da iPhone 7 seva več kot dvakrat več od zakonske meje. Ostali telefoni so bili pod mejami, ko so teste izvajali v skladu s pravilnikom.

  Objavljeno: 27.8.2019 05:00več
 • Kako izgleda prepogljivi telefon v praksi

  Medtem ko čakamo na »popravljeni« Samsungov prepogljivi telefon Galaxy Fold in medtem ko smo se že pripravili na to, da Huaweievega najverjetneje še kar nekaj časa ne bo, si poglejmo, kako izgleda prvi »prepogljivež« na tržišču - Royole Flexpie.

  Objavljeno: 30.7.2019 11:00več
 • Igralni telefon, drugič!

  Asus je napovedal nadgrajeno različico svojega telefona ROG, ki bo popolnoma usmerjen k igričarjem.

  Objavljeno: 23.7.2019 12:00več
 • Lenovo ukradel ljubiteljev video posnetek

  Lenovo je z ukradenim video posnetkom uporabnika spletišča YouTube predstavil upogljiv telefon Motorola RAZR.

  Objavljeno: 18.5.2019 10:00več
 • Bodo iPhoni po novem »made in India«?

  Reuters in portal Business Insider poročata, da naj bi bili vrhunski modeli Applovi iPhonov po novem narejeni v Indiji in ne več na Kitajskem. Tako naj bi se zavarovali pred trgovsko vojno, ki se vse bolj razplamteva med ZDA in Kitajsko.

  Objavljeno: 3.1.2019 13:00več
 • iPhoni so predragi, posredno priznava Apple

  Apple je napovedal, da pričakuje še slabšo prodajo iPhonov v zadnjih treh mesecih, kot je najprej napovedal. Pri čemer je že ta (novembrska) napoved investitorje razočarala in povzročila padec delnice. Od novembra je delnica padla že za 28%. Prednovoletna prodaja je sicer (tudi) za Apple po navadi najuspešnejši del leta.

  Objavljeno: 3.1.2019 12:00več
 • Huawei z novostmi tudi v okviru blagovne znamke Honor

  Vajeni smo že, da kmalu po novostih, ki jih Huawei predstavi pod svojo blagovno znamko, kmalu ugledamo tudi zelo podobne izdelke, ki so na prodaj pod blagovno znamko Honor. Tako je tudi tokrat.

  Objavljeno: 6.11.2018 12:10več
 • Novi Xiaomi Mi Mix 3 z – drsnikom!

  Starejši med bralci se bodo gotovo spomnili, da so nekoč obstajali telefoni, ki smo jih »odprli« tako, da smo zgornjo polovico zadrsali nad/pod spodnjo. Predvsem je bilo tako narejenih kar nekaj Nokiinih telefonov. Sedaj se jim pridružuje tudi Xiaomi.

  Objavljeno: 26.10.2018 13:00več
 • Ali Google pripravlja tudi Pixel 3 Mini?

  Le nekaj dni pred predstavitvijo nove generacije telefonov Pixel 3, so pri Googlu zopet podžgali namige, da je v pripravi tudi tretji, po vsej verjetnosti manjši Pixel 3. V enem od svojih blogov so objavili fotografije štirih telefonov, od katerih so trije brez dvoma premajhni, da bi bili verjetni. Pri tem se nagajivo sprašujejo »kako majhen je premajhen?« in pri tem odgovarjajo, da bo naslednji telefon vendarle nekoliko večji od teh.

  Objavljeno: 5.10.2018 08:00več
 • Koledar novosti med telefoni v letu 2018

  Proizvajalci elektronskih komponent za mobilne telefone običajno vedo o prihajajočih telefonih precej več in precej prej kot javnost. Iz Kitajske tako prihaja namig o datumih prihodov novih izdelkov priznanih proizvajalcev, ki je ušel iz krogov blizu proizvajalca Qualcomm. V javnost je namreč pricurljal seznam telefonov, ki bodo opremljeni z novim procesorjem Snapdragon 845.

  Objavljeno: 1.1.2018 01:00več
ph