Teme - telefon

 • Odpovedi za letošnji sejem MWC v Barceloni se kar vrstijo

  Pisali smo že, da je korejski LG zaradi korona virusa odpovedal sodelovanje na letošnjem »telefonskem« sejmu MWC, kitajski ZTE pa je tam odpovedal javno predstavitev novega telefona. Kot kaže, je to bil le začetek.

  Objavljeno: 10.2.2020 12:00več
 • V Avstraliji bodo kamere zaznale uporabo telefona med vožnjo

  V avstralski zvezni državi Novi Južni Wales so v nedeljo začeli uvajati kamere, ki zaznajo uporabo telefona za volanom. Z najsodobnejšo tehnologijo nameravajo ujeti prekrškarje, ki jih bo lahko doletela globa v višini od 344 avstralskih dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

  Objavljeno: 2.12.2019 14:00več
 • Sevanje Applovih in Samsungovih telefonov nad zakonskimi mejami

  Neodvisna raziskava, ki jo je za časnik Chicago Tribune izvedel kalifornijski RF Exposure Lab, je pokazala, da nekateri popularni telefoni zakonske meje za sevanje mobilnih telefonov prekoračujejo. Testirali so iPhone 7, 8, 8 Plus, X in Samsung Galaxy S8, S9, J3 ter telefone Motorola in BLU. Rezultati so pokazali, da iPhone 7 seva več kot dvakrat več od zakonske meje. Ostali telefoni so bili pod mejami, ko so teste izvajali v skladu s pravilnikom.

  Objavljeno: 27.8.2019 05:00več
 • Kako izgleda prepogljivi telefon v praksi

  Medtem ko čakamo na »popravljeni« Samsungov prepogljivi telefon Galaxy Fold in medtem ko smo se že pripravili na to, da Huaweievega najverjetneje še kar nekaj časa ne bo, si poglejmo, kako izgleda prvi »prepogljivež« na tržišču - Royole Flexpie.

  Objavljeno: 30.7.2019 11:00več
 • Igralni telefon, drugič!

  Asus je napovedal nadgrajeno različico svojega telefona ROG, ki bo popolnoma usmerjen k igričarjem.

  Objavljeno: 23.7.2019 12:00več
 • Lenovo ukradel ljubiteljev video posnetek

  Lenovo je z ukradenim video posnetkom uporabnika spletišča YouTube predstavil upogljiv telefon Motorola RAZR.

  Objavljeno: 18.5.2019 10:00več
 • Bodo iPhoni po novem »made in India«?

  Reuters in portal Business Insider poročata, da naj bi bili vrhunski modeli Applovi iPhonov po novem narejeni v Indiji in ne več na Kitajskem. Tako naj bi se zavarovali pred trgovsko vojno, ki se vse bolj razplamteva med ZDA in Kitajsko.

  Objavljeno: 3.1.2019 13:00več
 • iPhoni so predragi, posredno priznava Apple

  Apple je napovedal, da pričakuje še slabšo prodajo iPhonov v zadnjih treh mesecih, kot je najprej napovedal. Pri čemer je že ta (novembrska) napoved investitorje razočarala in povzročila padec delnice. Od novembra je delnica padla že za 28%. Prednovoletna prodaja je sicer (tudi) za Apple po navadi najuspešnejši del leta.

  Objavljeno: 3.1.2019 12:00več
 • Huawei z novostmi tudi v okviru blagovne znamke Honor

  Vajeni smo že, da kmalu po novostih, ki jih Huawei predstavi pod svojo blagovno znamko, kmalu ugledamo tudi zelo podobne izdelke, ki so na prodaj pod blagovno znamko Honor. Tako je tudi tokrat.

  Objavljeno: 6.11.2018 12:10več
 • Novi Xiaomi Mi Mix 3 z – drsnikom!

  Starejši med bralci se bodo gotovo spomnili, da so nekoč obstajali telefoni, ki smo jih »odprli« tako, da smo zgornjo polovico zadrsali nad/pod spodnjo. Predvsem je bilo tako narejenih kar nekaj Nokiinih telefonov. Sedaj se jim pridružuje tudi Xiaomi.

  Objavljeno: 26.10.2018 13:00več