Canon Pixma MX320

Cenejših večopravilnih brizgalnih naprav je na trgu vse polno, cene samih naprav pa so že smešno nizke. Izdelovalci imajo razmeroma veliko modelov, ki se med seboj le malo razlikujejo. Pred letom dni smo preizkusili modela Pixma MX 300 in 310, zdaj pa je prišel k nam na preizkus še MX 320. Slednji je malce hitrejši od prej omenjenih dveh, hkrati pa za nekaj drobiža dražji.

Naprava se uvršča v nižji cenovni rang, poleg tiskalnega dela ima še optični bralnik (zaradi katerega deluje tudi kot kopirni stroj) in faks. Zgoraj je samodejni podajalnik, kar v tem cenovnem rangu še ni povsem razširjeno, premore pa do 30 listov hkrati. Za povezljivost je na voljo le USB, lahko pa dokupimo modul za bluetooth. Spredaj je vmesnik USB (PictBridge), s katerim lahko tiskamo neposredno iz fotoaparatov, če vanj vstavimo kak ključ USB, pa lahko na ta ključ neposredno shranimo dokumente iz optičnega bralnika. Bralnika pomnilniških kartic ni, če bomo želeli tiskati na obe strani, pa bomo morali papir obračati sami.

Hitrost samega tiskanja je povsem povprečna. Kot smo že omenili, je rahlo hitrejši kot brata MX 300 in 310, ki sta si zaslužila eno oceno manj (torej 7 namesto 8). Za barvni dokument na devetih straneh potrebuje dve minuti, vektorska slika (na navadnem papirju, a pri najvišji kakovosti) je vzela še 15 sekund več. Opazno počasnejši je bil tisk na svetleči papir, saj je za enako sliko potreboval kar 3 minute in 55 sekund. Pri fotografiji 10 × 15 cm je potreboval 53 sekund pri navadnem papirju ter minuto in 50 sekund pri svetlečem. Je pa optično branje zelo hitro (sploh pri črno-belem), predpregled je pripravljen že po petih sekundah, samo branje pa traja sedem (v črno-belem) oziroma 18 (v barvah) sekund.

Kakovost tiska je praktično enaka kot pri drugih Canonovih tiskalnikih tega ranga; to pomeni, da je povsem zadovoljiva za večino domačih potreb. Čez fotografije nismo imeli večjih pripomb, barve so bolj žive kot pravilne, pri besedilu bo natančno oko opazilo nekaj nazobčenosti, a nič pretresljivega.

MX320 je tiskalnik nižjega cenovnega ranga, cena 105 evrov je zelo konkurenčna. Žal je zaradi tega izpis dražji, kot bi želeli, črno-bela stran velikosti A4 stane 22 centov, barvna stran enake velikosti pa 39 centov.

Canon Pixma MX320

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalni, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 7.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: USB, faks.

Cena: 105 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 22 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 39 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si/partnerji.

Za: Hitrost optičnega branja, samodejni podajalnik, cena naprave.

Proti: Cena črno-belega izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji