Teme - ssd

 • Pomnilniške enote SSD bodo še večje, hitrejše

  Proizvajalci pomnilniških enot s tehnologijo Flash RAM se še naprej močno trudijo, da bi njihovi izdelki čim hitreje prenašali podatke med pomnilniškimi enotami in centralnim pomnilnikom računalnikov, v isti sapi skušajo na čim manjši površini shraniti kar se da veliko količino podatkov.

  Objavljeno: 10.11.2020 12:00več
 • Bizaren hrošč v Hewlett-Packardovih SSD-jih

  Hewlett-Packardu se je spet zgodil skorajda enak hrošč kot lani. Spet so namreč ugotovili, da bodo nekateri modeli njihovih SSD-jev po določenem številu ur delovanja preprosto utihnili. Gre za SAS SSD-je velikosti 800 GB in 1600 GB, ki so jih prodajali samostojno in v nekaterih napravah. Diski iz prizadetih serij bodo po 40.000 urah prenehali delovati, kar se bo s prvimi začelo dogajati oktobra letos. Zato vsem svetujejo posodobitev "firmwara", ki bo to nevarnost odpravila.

  Objavljeno: 26.3.2020 05:00več
 • Intelovi pogoni SSD s PCIe 4.0 potrebujejo – AMDjeve procesorje

  Intelova divizija, ki skrbi za diskovne pogone (oz. pogone SSD) je konec lanskega leta sporočila, da razvijalcem že omogoča preizkušanje pogonov/kartic Optane 3D Xpoint druge generacije, ki podpirajo najnovejše vodilo PCIe 4.0. Težava je le v tem, da Intel nima procesorja s tovrstnim vodilom. Ima ga pa AMD.

  Objavljeno: 6.1.2020 13:00več
 • Hewlett Packard Enterprise opozarja – nadgradite strežniške pogone SSD!

  Če imajo vaši strežniki nekatere izmed pogonov SAS SSD, ki jih v obvestilu navaja podporna stran Hewlett Packard Enterprise (HPE), jih čimprej nadgradite z novo strojno programsko opremo (firmware). Po 32.768 urah dela bodo namreč nepopravljivo odpovedali.

  Objavljeno: 27.11.2019 13:00več
 • Toshiba z novo obliko pogonov SSD

  Toshiba je na srečanju Flash Memory Summit predstavila novo obliko pogonov SSD z vmesnikom NVMe, gre za odstranljivo alternativo za pritrjene SSDje BGA (Ball Grid Array).

  Objavljeno: 7.8.2019 11:00več
 • Naslednja generacija enot SSD z vmesnikom PCIe 4.0

  Novi procesorji, kot je AMD Ryzen z arhitekturo Zen 2, prinašajo med drugim podporo za hitrejše sistemsko razširitveno vodilo PCIe 4.0. Ta pa odpira pot k precej zmogljivejšim pomnilniškim enotam SSD, kot smo bili doslej vajeni.

  Objavljeno: 6.6.2019 09:00več
 • Šifrirana vsebina diskov v resnici ni… šifrirana

  Raziskovalci nizozemske univerze Radboud so odkrili, da je kar nekaj proizvajalcev pogonov SSD, ki omogočajo strojno šifriranje vsebine, slednje implementiralo zelo površno.

  Objavljeno: 7.11.2018 12:00več
 • SSD v obliki ravnila nudi 32 TB

  Velikost in poraba energije ključna dejavnika, ko govorimo o sodobnih strežnikih v strežniških farmah. Intel je zato razvil novo obliko hrambe podatkov v pomnilniških enotah SSD, ki predstavlja velik premik glede na današnje sisteme.

  Objavljeno: 11.8.2018 08:00več
 • Nosilci podatkov z MRAM so tu

  MRAM je tehnologija, ki bo bržkone prva nadomestila flash v SSD-jih. V nekaterih specialnih izdelkih smo jo našli že sedaj, denimo v vesoljskih plovilih, med komercialno dostopne izdelke pa prihaja sedaj. Največji proizvajalec čipov MRAM je Everspin, ki je sedaj napovedal prve lastne izdelke, ki bodo namesto flasha uporabljali MRAM.

  Objavljeno: 11.3.2017 05:00več
 • Najhitrejša enota SSD na svetu

  Seagate je predstavil pomnilniško enoto SSD, za katero navajajo rekordno hitrost prenosa podatkov – kar 10 GB/s. S tem so zajetno prekašali svoj doslej najhitrejši izdelek s prepustnostjo okoli 4 GB/s. Za primerjavo navedimo, da Intelove pomnilniške enote SSD 750 z vmesnikom NVMe (non-volatile memory express) dosegajo okoli 2,5 GB/s.

  Objavljeno: 8.3.2016 01:00več