Teme - ssd

 • Hewlett Packard Enterprise opozarja – nadgradite strežniške pogone SSD!

  Če imajo vaši strežniki nekatere izmed pogonov SAS SSD, ki jih v obvestilu navaja podporna stran Hewlett Packard Enterprise (HPE), jih čimprej nadgradite z novo strojno programsko opremo (firmware). Po 32.768 urah dela bodo namreč nepopravljivo odpovedali.

  Objavljeno: 27.11.2019 13:00več
 • Toshiba z novo obliko pogonov SSD

  Toshiba je na srečanju Flash Memory Summit predstavila novo obliko pogonov SSD z vmesnikom NVMe, gre za odstranljivo alternativo za pritrjene SSDje BGA (Ball Grid Array).

  Objavljeno: 7.8.2019 11:00več
 • Naslednja generacija enot SSD z vmesnikom PCIe 4.0

  Novi procesorji, kot je AMD Ryzen z arhitekturo Zen 2, prinašajo med drugim podporo za hitrejše sistemsko razširitveno vodilo PCIe 4.0. Ta pa odpira pot k precej zmogljivejšim pomnilniškim enotam SSD, kot smo bili doslej vajeni.

  Objavljeno: 6.6.2019 09:00več
 • Šifrirana vsebina diskov v resnici ni… šifrirana

  Raziskovalci nizozemske univerze Radboud so odkrili, da je kar nekaj proizvajalcev pogonov SSD, ki omogočajo strojno šifriranje vsebine, slednje implementiralo zelo površno.

  Objavljeno: 7.11.2018 12:00več
 • SSD v obliki ravnila nudi 32 TB

  Velikost in poraba energije ključna dejavnika, ko govorimo o sodobnih strežnikih v strežniških farmah. Intel je zato razvil novo obliko hrambe podatkov v pomnilniških enotah SSD, ki predstavlja velik premik glede na današnje sisteme.

  Objavljeno: 11.8.2018 08:00več
 • Nosilci podatkov z MRAM so tu

  MRAM je tehnologija, ki bo bržkone prva nadomestila flash v SSD-jih. V nekaterih specialnih izdelkih smo jo našli že sedaj, denimo v vesoljskih plovilih, med komercialno dostopne izdelke pa prihaja sedaj. Največji proizvajalec čipov MRAM je Everspin, ki je sedaj napovedal prve lastne izdelke, ki bodo namesto flasha uporabljali MRAM.

  Objavljeno: 11.3.2017 05:00več
 • Najhitrejša enota SSD na svetu

  Seagate je predstavil pomnilniško enoto SSD, za katero navajajo rekordno hitrost prenosa podatkov – kar 10 GB/s. S tem so zajetno prekašali svoj doslej najhitrejši izdelek s prepustnostjo okoli 4 GB/s. Za primerjavo navedimo, da Intelove pomnilniške enote SSD 750 z vmesnikom NVMe (non-volatile memory express) dosegajo okoli 2,5 GB/s.

  Objavljeno: 8.3.2016 01:00več
 • Bliska se!

  Povsem nenadejano so nas ob začetku novega šolskega in študijskega leta z novostmi zasuli izdelovalci pogonov SSD. V vsega nekaj tednih smo preizkusili kar šest novincev, ki vsak zase dokazujejo, da danes slabih pogonov SSD pravzaprav ni. So le dobri in odlični.

  Objavljeno: 29.9.2015 | Kategorija: Preizkusiveč
 • SSD velikosti 2 TB!

  Strokovnjaki že nekaj časa napovedujejo, da se bodo v naslednjem letu pomnilniške enote SSD po ceni izenačile z klasičnimi, magnetnimi diski. Prvi korak na poti do tega cilja je brez dvoma ta, da enote SSD po količini prostora ulovijo magnetne diske.

  Objavljeno: 7.7.2015 01:00več
 • Bliskovito hitro

  Procesorske moči imamo danes v izobilju, pomnilnika prav tako, najšibkejši člen hitrostne verige postaja hramba podatkov. To ozko grlo učinkovito odpravimo z vgradnjo pogona SSD. Razlike v hitrosti med bliskovito hitrimi pogoni SSD so razmeroma majhne, vsekakor pa bomo vedno opazili razliko, ko klasični disk z vrtečimi se magnetnimi ploščami nadomestimo s pogonom SSD.

  Objavljeno: 16.6.2015 | Kategorija: Fokusveč
ph