Teme - huawei

 • Da ne pozabimo (2014): Tudi ZDA imajo zakone o sodelovanju z državo...

  Yahoo ni imel druge možnosti, kakor da NSA posreduje prometne podatke o elektronskih sporočilih svojih uporabnikov in njihovo vsebino, kažejo po več letih sodnih bojev razkriti dokumenti. Podobna usoda je doletela še devet podjetij.

  Objavljeno: 13.9.2014 05:00več
 • ZDA pripravlja licence za sodelovanje s Huaweijem

  Ameriški sekretar za trgovino Wilbur Ross je potrdil, da naj bi v kratkem odločali o 260 licencah podjetjem, ki želijo poslovno sodelovati s Huaweijem.

  Objavljeno: 4.11.2019 11:09več
 • Oglasno sporočilo

  Huawei nova 5T ima kar 5 kamer, podprtih z umetno inteligenco

  Huawei je na slovenskem trgu prestavil pametni telefon nova 5T, s štirimi zadnjimi kamerami, vrhunskimi zmogljivostmi, presenetljivo zasnovo in zaslonom, ki pokriva impresivnih 83,4-odstotka sprednje površine. Zaradi tega izstopa kot ena najboljših naprav na trgu, ko gre za razmerje med ceno in kakovostjo.

  Objavljeno: 4.11.2019 10:36več
 • ZDA: internetni operaterji bodo morda morali v celoti zamenjati opremo Huawei in ZTE

  Ameriški telekomunikacijski regulator FCC bo 19. novembra glasoval o predlogu, da manjši ameriški operaterji, ki opremo sofinancirajo iz zveznega programa Universal Service Fund (denar od tega pride iz dodatka v mobilnih naročninah), ne bodo več smeli kupovati opreme pri podjetjih,  ki veljajo za nevarne nacionalni varnosti. Konkretno sta omenjeni podjetji Huawei in ZTE.

  Objavljeno: 1.11.2019več
 • Primer Huawei – z novimi procesorji ARM ne bo več težav

  V najnovejši epizodi žajfnice z naslovom ZDA:Huawei je britansko podjetje (z japonskim lastnikom) ARM ugotovilo, da njihova intelektualna lastnika vendarle nima nič z Združenimi Državami Amerike, zato prodaja le te kitajskemu Huaweieu ne more biti predmet ameriškega embarga proti le temu. Vprašanje je seveda, ali se ZDA s tem strinjajo.

  Objavljeno: 28.10.2019 10:00več
 • Ustanovitelj in vodja Huaweia uporablja - Apple iPad

  Po kitajskih družabnih omrežjih se širi fotografija Ren Zhengfei direktorja Huaweia, drugega največjega proizvajalca telefonov na svetu, ki ob pregledu na letališču iz svoje prtljage potegne – Applovo tablico iPad.

  Objavljeno: 26.10.2019več
 • Huawei priznava – brez Googla ne gre

  Takoj po objavi ameriških sankcij proti podjetju Huawei, ki ameriškim podjetjem prepovedujejo sodelovanje s tem kitajskim velikanom, smo poslušali samozavestne govore o tem, da ima Huawei za vse to pripravljene rešitve. Kot kaže, je Richard Yu, šef oddelka za končne uporabnike, o tem lagal.

  Objavljeno: 22.10.2019več
 • Prihaja Huawei Nova 5T – tudi z Googlovimi aplikacijami

  Huawei je na predstavitvi v Parizu napovedal evropski prihod telefona Nova 5T, za razliko od nedavno predstavljenega Mate 30 pa bo imela Nova 5T nameščene tudi Googlove aplikacije.

  Objavljeno: 19.10.2019 15:43več
 • Nemčija na področju 5G ne izključuje Huaweija

  Nemčija je oblikovala varnostna pravila za izgradnjo omrežij 5G, ki pa kljub opozorilom ZDA ne izključujejo sodelovanja kitajskega telekomunikacijskega velikana Huawei. Kot so po poročanju Reutersa poudarili na vladi, želijo vsem potencialnim sodelujočim zagotoviti enakovredne pogoje.

  Objavljeno: 17.10.2019več
 • Huawei kljub sankcijam z rastjo

  Huawei je objavil finančno poročilo za prve tri kvartale letošnjega leta - kljub ameriškim sankcijam  so zabeležili 24% rast prihodkov glede na isto obdobje lani.

  Objavljeno: 16.10.2019 14:11več
ph