Teme - huawei

 • Američani razmišljajo o širitvi blokade zoper Huawei

  Sodeč po pisanju agencije Reuters naj bi ameriška administracija razmišljala o dodatnih ukrepih zoper Huawei, prepoved sodelovanja bi radi razširiti tudi na tuja podjetja.

  Objavljeno: 18.2.2020 10:05več
 • ZDA (ponovno) pravijo, da imajo dokaze o tem, da Huawei nadzoruje svoja mobilna omrežja po svetu

  Kot piše Wall Street Journal, je ameriški svetovalec za nacionalno varnost Robert O'Brian zatrdil, da imajo ZDA dokaze, ki kažejo na to, da ima Huawei neoviran dostop do vseh omrežij, ki so jih postavili za mobilne operaterje po svetu.

  Objavljeno: 13.2.2020 11:00več
 • Ali Bela Hiša predlaga nakup Nokie in/ali Ericssona?

  Ameriški generalni tožilec William Barr je na konferenci o Kitajski omenil, da »nekateri menijo, da bi se morale ZDA povezati z Ericssonom in Nokio, z večinskim lastništvom«, saj bi lahko podjetji na področju 5G le na tak način uspešno konkurirali kitajskemu Huaweiu.

  Objavljeno: 8.2.2020 09:00več
 • Kitajski proizvajalci bi nadomestili trgovino Google Play

  Reuters poroča, da so kitajski proizvajalci telefonov Huawei, Xiaomi in BBK (lastnik blagovnih znamk Oppo, Vivo, OnePlus in Realme) ustanovili združenje Global Developer Service Alliance (GDSA), ki naj bi poskrbelo za poenoten dostop do njihovih trgovin z aplikacijami. Na ta način naj bi postali resen konkurent Googlovi trgovini Play.

  Objavljeno: 7.2.2020 12:00več
 • Vodafone bo zamenjal opremo družbe Huawei

  Telekomunikacijski velikan Vodafone, eden največjih ponudnikov telekomunikacijskih storitev v Evropi, pa tudi širše, je napovedal, da bo v ključnih jedrih (core) svojih omrežij prenehal uporabljati opremo družbe Huawei. S tem so se odzvali na nove pogoje, ki jih je Velika Britanija po Brexitu objavila v povezavi z znano afero povezano z varnostnimi pomisleki glede izdelkov družbe Huawei.

  Objavljeno: 7.2.2020 08:00več
 • Test brezžičnih slušalk - Vedno bolj(e) brezžično

  Slušalke bluetooth vedno bolj izpodrivajo tiste s žicami. Delno je k temu pripomogel prav bluetooth, ki je z vsako različico manj neroden, še največ pa so za popularnost teh slušalk naredili proizvajalci telefonov, ki so začeli ukinjati izhod zanje.

  Objavljeno: 28.1.2020 | Kategorija: Veliki testveč
 • ZDA razvijajo svojo infrastrukturo 5G

  Bela hiša je sporočila, da načrtuje razvoj ameriške infrastrukture 5G, s katero bi država postala neodvisna od strojne opreme Huawei, poroča Wall Street Journal. V razvojni »koaliciji« naj bi bili tudi Dell, Microsoft in AT&T.

  Objavljeno: 6.2.2020 11:00več
 • Američani Švicarjem: Huawei je nevaren

  V zadnjih tednih naj bi ameriške oblasti večkrat opozorile švicarsko zunanje ministrstvo na grožnjo, ki jo naj bi predstavljala uporaba Huaweijeve tehnologije.

  Objavljeno: 3.2.2020 08:00več
 • Pripravlja Huawei novi Mate X2?

  Huawei je pred časom splavil telefon s preklopnim zaslonom Mate X, patente prijave pa kažejo, da bomo v kratkem dobili naslednika.

  Objavljeno: 1.2.2020 14:15več
 • Evropska Komisija objavila priporočila glede dobaviteljev opreme 5G

  Včeraj smo pisali o tem, da je Velika Britanija sklenila kompromis z Huaweijem glede dobave opreme 5G, danes pa je Evropska Komisija objavila priporočila glede dobaviteljev te opreme.

  Objavljeno: 29.1.2020 13:35več
ph