Teme - huawei

 • Američani začasno omilili sankcije zoper Huawei

  Ameriško ministrstvo za trgovino (Commerce Department) je začasno omililo sankcije zoper kitajskega telekomunikacijskega velikana Huawei.

  Objavljeno: 21.5.2019 09:00več
 • Proti Huaweiju tudi Intel in Qualcomm

  Po novici, da je Google po Trumpovem ukazu prekinil sodelovanje z Huaweijem, naj bi se temu pridružili tudi izdelovalci integriranih vezij, z Intelom in Qualcommom na čelu.

  Objavljeno: 20.5.2019 16:00več
 • Trenutni telefoni Huawei bodo še naprej imeli Play Store, nadgradenj pa ne

  Kot smo poročali že sinoči, je Google drugemu največjemu svetovnem proizvajalcu mobilnih telefonov (in največjemu proizvajalcu mobilne omrežne opreme) odvzel licenco za Android, kar pomeni, da bodo novi telefoni Huawei omejeni na odprtokodno osnovo Android AOSP.

  Objavljeno: 20.5.2019 08:00več
 • Huawei ostal brez Androida!

  Reuters poroča, da je Google popolnoma prekinil sodelovanje s Huaweiem, razen v zvezi z izdelki, ki jih pokriva odprtokodna licenca. To pomeni, da bo/je Huawei izgubil dostop do nadgradenj operacijskega sistema Android, naslednje različice njihovih telefonov pa bodo izgubile dostop do Googlovih servisov, kot so Google Play Store, Gmail Google Photos, Google Maps in drugi.

  Objavljeno: 19.5.2019 22:00več
 • Huawei P30 podpira snemanje video posnetkov iz dveh kamer sočasno

  Huawei je z najnovejšo posodobitvijo sistemske programske opreme za telefone P30 in P30 Pro pridobil inovativno novo funkcionalnost - način dveh kamer (dual camera) za snemanje video posnetkov. Posodobitev je na telefone že začela prihajati, ne bodo pa je vsi uporabniki deležni naenkrat, ampak postopoma.

  Objavljeno: 10.5.2019 11:00več
 • Tudi Samsung bo znal fotografirati v mraku

  Samsung je napovedal novo družino fotografskih tipal za vgradnjo v mobilne telefone ISOCELL Bright GW1, med katerimi je tipalo s kar 64 milijoni pik. Velikost posamezne pike je 0,8 μm, toliko kot pri današnjih najzmogljivejših tipalih z 48 milijoni pik, kar pomeni, da bo fizično tipalo še večje in s tem sposobno zajema večje količine svetlobe.

  Objavljeno: 10.5.2019 01:00več
 • Nadaljujejo se ameriški pritiski zoper Huawei

  Pred kratkim smo pisali o tem, da bo Huawei v Veliki Britaniji sodeloval pri izgradnji omrežja 5G, a ta plan že dviguje prah.

  Objavljeno: 30.4.2019 11:00več
 • Huawei povečuje tržni delež

  Kljub nenehnim očitkom, da je pretesno povezan s kitajsko vlado in da je v njegovih izdelkih polno stranskih vrat in vohunskih programov, Huawei postaja čedalje popularnejša izbira pri potrošnikih. V prvem letošnjem četrtletju se je na trgu pametnih telefonov prebil na drugo mesto, saj je svoj tržni delež povečal kar za polovico.

  Objavljeno: 2.5.2019 13:00več
 • Huaweijevi prenosniki zaradi površnosti odprti za prisluškovanje

  Huawei je zadnja leta pogosto na tapeti, ko ga zahodne vlade obtožujejo pretesnih vezi s kitajsko vlado in vojsko, kar podjetje vsakokrat odločno zanika. Situacijo pa sedaj zapleta odkritje ranljivosti v prenosnikih Huawei Matebook, ki deluje kot stranska vrata in bi lahko omogočala oddaljeni dostop do sistema.

  Objavljeno: 26.4.2019 08:00več
 • Huawei bo v Veliki Britaniji sodeloval pri izgradnji omrežja 5G

  Kljub ameriškim pritiskom, bo Huawei v Veliki Britaniji sodeloval pri izgradnji omrežja 5G, bo pa sodelovanje omejeno na manj kritične dele infrastrukture (med drugim omenjajo tudi antene).

  Objavljeno: 24.4.2019 11:00več
ph