Teme - huawei

 • Zunanji minister Logar bo s Pompeom podpisal izjavo o varnosti omrežij 5G

  Zunanji minister Anže Logar bo z ameriškim zunanjim ministrom Mikom Pompeom prihodnji teden ob njegovem obisku v Ljubljani podpisal skupno izjavo med Slovenijo in ZDA o varnosti omrežij 5G. 

  Objavljeno: 7.8.2020 10:00več
 • Huawei: »ZDA imajo različna "orodja" s katerimi lahko prepričajo nasprotno stran, da deluje skladno z njihovimi pričakovanji.«

  Kitajsko podjetje Huawei, ki je zadnja leta v hudi nemilosti ameriških oblasti (in posledično celotne Zahodne hemisfere), je danes preko slovenske agencije PR poslalo sporočilo, v katerem sporoča, da »so odprti za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije«.

  Objavljeno: 4.8.2020 11:00več
 • Huawei je postal številka ena pri telefonih

  Razmere na trgu pametnih telefonov so že pred časom dale slutiti to, kar se je zdaj dejansko tudi zgodilo – kitajski Huawei je prvič postal največji svetovni proizvajalec pametnih telefonov in je na tem mestu nasledil družbo Samsung. V zadnjem desetletju sta se na tem prestižnem mestu izmenjevala zgolj Samsung in Apple.

  Objavljeno: 30.7.2020 12:00več
 • Huaweijevi prenosniki kmalu tudi pri nas

  Huawei se že nekaj časa pripravlja na začetek prodaje prenosnikov na našem trgu, na voljo bodo konec julija.

  Objavljeno: 20.7.2020 13:20več
 • Velika Britanija se je dokončno odpovedala telekomunikacijski opremi Huawei

  Poročali smo že, da se Velika Britanija odloča, ali bo sprejela razlago ZDA, da so omrežja, ki jih vzdržuje strojna in programska oprema kitajskega podjetja Huawei nevarna in slednjo dokončno prepovedala. Včerajšnja odločitev britanske vlade je to dejansko uzakonila.

  Objavljeno: 15.7.2020 12:00več
 • Prvi preizkus Huaweijevega računalnika s procesorjem ARM

  Kitajski proizvajalci se trudijo zmanjšati odvisnost od ameriških podjetji, tako je tudi Huawei pred kratkim predstavil namizni računalnik s procesorjem arhitekture ARM. Prvi preizkus ne kaže najboljše slike.

  Objavljeno: 8.7.2020 11:28več
 • Britanci pripravljajo umik Huaweijeve opreme

  Britanska vlada naj bi še letos začela z umikom Huaweijeve mrežne opreme iz telekomunikacijske infrastrukture.

  Objavljeno: 6.7.2020 10:00več
 • ZDA in Brazilija se pogovarjata o financiranju nakupa opreme 5G ponudnikov Ericsson in Nokia

  Novica je sicer iz sredine junija, pa vendar – Reuters poroča, da se predstavniki ZDA z brazilskimi oblastmi in lokalnimi telekomunikacijskimi operaterji pogovarjajo o tem, da bi sofinancirali opremo 5G, ki bi jo kupili od proizvajalcev Ericsson in Nokia. Na ta način naj bi zaobšli kitajski Huawei, ki je v tej državi že dvajset let zelo močno prisoten.

  Objavljeno: 2.7.2020 11:00več
 • Huawei napovedal novi strežnik z Intelovim procesorjem Xeon

  Kljub ameriškim sankcijam je Huawei napovedal novi strežnik, ki bo uporabljal Intelov ravnokar predstavljen procesor Xeon.

  Objavljeno: 20.6.2020 13:14več
 • Samsung naj bi Huaweiju pomagal pri tehnologiji 5G

  Pred kratkim smo pisali o vse večjih težavah, ki jih ima Huawei pri uporabi ameriške tehnologije – tudi če ta ni proizvedena v ZDA.

  Objavljeno: 15.6.2020 10:43več