Teme - huawei

 • Microsoft sme Huaweiju prodajati programsko opremo

  Ameriško ministrstvu za trgovino je Microsoftu odobrilo licenco za prodajo programske opreme Huaweiju.

  Objavljeno: 22.11.2019 14:25več
 • Američani odložili prepoved sodelovanja s Huaweijem

  Ameriška administracija že pol leta prepoveduje ameriškim podjetjem sodelovanje s Huaweijem, ves ta čas pa ponujajo izjemo v obliki »začasnega splošnega izvoznega dovoljenja« - ta je po novem podaljšan še za tri mesece.

  Objavljeno: 19.11.2019 14:20več
 • Da ne pozabimo (2014): Tudi ZDA imajo zakone o sodelovanju z državo...

  Yahoo ni imel druge možnosti, kakor da NSA posreduje prometne podatke o elektronskih sporočilih svojih uporabnikov in njihovo vsebino, kažejo po več letih sodnih bojev razkriti dokumenti. Podobna usoda je doletela še devet podjetij.

  Objavljeno: 13.9.2014 05:00več
 • ZDA pripravlja licence za sodelovanje s Huaweijem

  Ameriški sekretar za trgovino Wilbur Ross je potrdil, da naj bi v kratkem odločali o 260 licencah podjetjem, ki želijo poslovno sodelovati s Huaweijem.

  Objavljeno: 4.11.2019 11:09več
 • Oglasno sporočilo

  Huawei nova 5T ima kar 5 kamer, podprtih z umetno inteligenco

  Huawei je na slovenskem trgu prestavil pametni telefon nova 5T, s štirimi zadnjimi kamerami, vrhunskimi zmogljivostmi, presenetljivo zasnovo in zaslonom, ki pokriva impresivnih 83,4-odstotka sprednje površine. Zaradi tega izstopa kot ena najboljših naprav na trgu, ko gre za razmerje med ceno in kakovostjo.

  Objavljeno: 4.11.2019 10:36več
 • ZDA: internetni operaterji bodo morda morali v celoti zamenjati opremo Huawei in ZTE

  Ameriški telekomunikacijski regulator FCC bo 19. novembra glasoval o predlogu, da manjši ameriški operaterji, ki opremo sofinancirajo iz zveznega programa Universal Service Fund (denar od tega pride iz dodatka v mobilnih naročninah), ne bodo več smeli kupovati opreme pri podjetjih,  ki veljajo za nevarne nacionalni varnosti. Konkretno sta omenjeni podjetji Huawei in ZTE.

  Objavljeno: 1.11.2019več
 • Primer Huawei – z novimi procesorji ARM ne bo več težav

  V najnovejši epizodi žajfnice z naslovom ZDA:Huawei je britansko podjetje (z japonskim lastnikom) ARM ugotovilo, da njihova intelektualna lastnika vendarle nima nič z Združenimi Državami Amerike, zato prodaja le te kitajskemu Huaweieu ne more biti predmet ameriškega embarga proti le temu. Vprašanje je seveda, ali se ZDA s tem strinjajo.

  Objavljeno: 28.10.2019 10:00več
 • Ustanovitelj in vodja Huaweia uporablja - Apple iPad

  Po kitajskih družabnih omrežjih se širi fotografija Ren Zhengfei direktorja Huaweia, drugega največjega proizvajalca telefonov na svetu, ki ob pregledu na letališču iz svoje prtljage potegne – Applovo tablico iPad.

  Objavljeno: 26.10.2019več
 • Huawei priznava – brez Googla ne gre

  Takoj po objavi ameriških sankcij proti podjetju Huawei, ki ameriškim podjetjem prepovedujejo sodelovanje s tem kitajskim velikanom, smo poslušali samozavestne govore o tem, da ima Huawei za vse to pripravljene rešitve. Kot kaže, je Richard Yu, šef oddelka za končne uporabnike, o tem lagal.

  Objavljeno: 22.10.2019več
 • Prihaja Huawei Nova 5T – tudi z Googlovimi aplikacijami

  Huawei je na predstavitvi v Parizu napovedal evropski prihod telefona Nova 5T, za razliko od nedavno predstavljenega Mate 30 pa bo imela Nova 5T nameščene tudi Googlove aplikacije.

  Objavljeno: 19.10.2019 15:43več
ph