Teme - huawei

 • Huaweijev cilj: preživetje

  Huaweijev predsednik, Guo Ping, je v uvodu konference Connect predstavil trenutni cilj podjetja: preživetje.

  Objavljeno: 23.9.2020 09:44več
 • Test Huawei P40 Pro Plus - Najboljši fotoaparat med telefoni

  Letošnja novost na androidni strani telefonije so telefoni Ultra, Pro, Plus, ki so vse tisto, kar neki proizvajalec zna narediti. To so naprave iz najboljših materialov, z (dragimi) modemi 5G, s hitrejšim (tudi brezžičnim) polnjenjem in toliko pomnilnika, da se številka na škatli zdi napaka, predvsem pa jih »krasi« falanga objektivov/fotoaparatov na zadnji strani.

  Objavljeno: 25.8.2020 | Kategorija: Telefoniveč
 • Kjer se prepirata dva ...

  Ko je oktobra leta 2012 delovna skupina ameriškega kongresa izjavila, da predstavljata kitajska proizvajalca omrežne opreme Huawei in ZTE varnostno tveganje, si nismo niti približno predstavljali, kam bo ta zgodba peljala. Za nekaj let smo sicer na to pozabili, Huawei pa se je tudi pri nas močno ukoreninil in dvignil svoj ugled.

  Objavljeno: 25.8.2020 | Kategorija: Mnenjaveč
 • Huaweijevi obstoječi telefoni z drugimi procesorji

  Huawei je certificiral nov telefon, sodeč po govoricah iz Kitajske naj bi šlo za obstoječi model Nova 7 SE, vendar z drugim procesorjem.

  Objavljeno: 11.9.2020 12:19več
 • ZDA načrtujejo še en korak proti Huaweiu in Kitajski

  Reuters poroča, da v ameriški administraciji razmišljajo o tem, da bi v kratkem na »črno listo« (večinoma kitajskih) podjetij dodali tudi podjetje SMIC. Gre za kitajskega proizvajalca integriranih vezij (»čipov«), ki med drugim izdeluje tudi nekatere manj zmogljive mobilne procesorje za Huawei.

  Objavljeno: 7.9.2020 14:00več
 • Huawei pričakuje 30% manj naročil za Mate 40

  V naslednjih tednih pričakujemo predstavitev telefona Mate 40, sodeč po podatkih dobaviteljev pa pri Huaweiju pričakujejo občuten padec prodaje glede na predhodnike.

  Objavljeno: 7.9.2020 10:52več
 • Novosti s sejma IFA

  IFA je sicer tradicionalno največji evropski sejem (domače) elektronike, letos pa je malce drugačen. Vabilo v Berlin nas je v resnici presenetilo, saj je večina tovrstnih dogodkov zaradi koronavirusa odpadlo, ali pa so se prelevili v spletne dogodke.

  Objavljeno: 4.9.2020 11:00več
 • MediaTek bi Huaweiju prodajal čipe za 5G

  Tajvanski MediaTek, eden bolj znanih razvijalcev mobilnih procesorjev in drugih čipov, je pri ameriških oblasteh zaprosil za licenco, s katero bi lahko Huaweiju prodajali procesorje z integrirano podporo za 5G. Seveda je vprašanje, če bodo ameriške oblasti ugodile prošnji.

  Objavljeno: 31.8.2020 11:38več
 • Začasna licenca je potekla, toda starejši telefoni Huawei bodo vseeno obdržali »Google«

  (Telefoni) Huawei so na ameriški črni listi že od 16. maja 2019, vendar je začasna licenca (t.i. TGL) Googlu vseeno dovoljevala, da je starejše modele oskrboval z varnostnimi nadgradnjami Android in nadgradnjami svojih aplikacij in storitev. 13. avgusta je ta začasna licenca potekla in ne bo obnovljena.

  Objavljeno: 26.8.2020 10:00več
 • Honor pripravlja pametno uro in nove tablice

  Honor, hčerinska znamka Huaweija, bo v kratkem predstavila novo pametno uro in dve novi tabilci.

  Objavljeno: 20.8.2020 15:18več