Objavljeno: 3.6.2021 13:11 | Teme: huawei, android

Harmony OS prihaja na Huaweijeve telefone

Huawei je predstavil nadgradnjo operacijskega sistema HarmonyOS, ta bo v kratkem prišel na vrsto njihovih obstoječih telefonov.

HarmonyOS je bil predstavljen že pred časom, sedaj pa bodo le začeli s prehodom nanj – prvi bodo ta sistem dobili novejši telefoni višjega razreda, denimo Mate 40, P40 in Mate 30. Starejši telefoni naj bi nadgradnjo dobili enkrat prihodnje leto.

Po besedah Huaweija bo HarmonyOS ponudil predvsem občutno boljše sodelovanje in povezovanje naprav – denimo enostavno parjenje brezžičnih slušalk, enostaven prenos datotek med telefoni, računalniki (tudi z Windows) in tablicami, itd. Kljub temu, da o HarmonyOS govorijo kot o povsem novem operacijskem sistemu gre v resnici za predelan Android – zato bo tudi prehod nanj dokaj enostaven. Na hitro je videti, kot da gre bolj za novo ustvarjeno preobleko z nekaj dodatki, podobno, kot različni proizvajalci telefonov Android počnejo že sedaj.

y2101ics8jc

Na predstavitvi sicer niso predstavili novih telefonov, so pa predstavili nove tablice MatePad in pametno uro Watch 3, na obeh teče omenjeni HarmonyOS. Omenjen je bil sicer prihajajoči telefon P50, a brez kakega datuma ali dodatne informacije.

Sami bi si sicer želeli, da jim z operacijskim sistemom HarmonyOS uspe, a smo v dvomih, da bodo z njim konkurenčni, vsaj na zahodu. Kot ponavljamo že dolgo časa je odvisnost zahodne družbe od Googla enostavno prevelika, manjka pa tudi kar nekaj pomembnejši aplikacij. Seveda se da do njih priti z različnimi obvozi, a je to prepreka, ki bo večini uporabnikom prevelika. Tudi prodajne številke zadnjih nekaj mesecev kažejo podobno sliko.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji