Teme - huawei

 • Tudi britanski Sophos prekinil sodelovanje s Huaweiem

  Britansko podjetje Sophos, eden največjih ponudnikov varnostne tehnologije, je v sporočilu svojim partnerjem včeraj sporočilo odločitev, da prekinjajo vsakršno sodelovanje s Huaweiem. S tem se pridružujejo ameriškim sankcijam proti temu podjetju, ki se jih začenjajo držati tudi neameriška podjetja.

  Objavljeno: 6.6.2019 10:45več
 • Kitajska se pripravlja na protiudarec

  Kitajska kot kaže ne bo mirno prenašala ZDA, ki je zaradi »varnostnih razlogov« na spisek podjetij, s katerimi ameriška podjetja ne smejo trgovati, dodalo telekomunikacijskega velikana Huawei.

  Objavljeno: 2.6.2019več
 • Huaweiev operacijski sistem naj bi se imenoval Ark OS

  Ko je Google zaradi ameriškega predsedniškega ukaza odpovedal sodelovanje Huaweiu, drugemu največjemu proizvajalcu telefonov na svetu (trenutno na to velja 90-dnevni moratorij), se je ta odzval z »novico«, da bo pač naredil svoj operacijski sistem.

  Objavljeno: 31.5.2019 11:00več
 • America first*!

  Verjetno le še najbolj naivni verjamejo, da so bistvo zadnjega spopada med ZDA in Huaweijem res varnostna tveganja, ki naj bi jih prinašala uporaba opreme tega kitajskega proizvajalca. V resnici gre za spopad ZDA in Kitajske, obstoječe in prihajajoče velesile. In seveda za ameriške volitve leta 2020.

  Objavljeno: 28.5.2019 | Kategorija: Uvodnikveč
 • Test Huawei P30 Pro - Poudarek na fotoaparatu

  Lestvica »Največji proizvajalci pametnih telefonov« je vedno relativna, saj lahko upošteva dejansko prodane telefone, količino narejenih telefonov ali količino modelov, ki jih podjetje izda pod raznimi blagovnimi znamkami. Večino časa pa pod to znamko dajemo tiste proizvajalce, ki jih je vedno treba jemati resno.

  Objavljeno: 30.4.2019 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Začasno prekinjeno Huaweijevo članstvo v združenjih WiFi Alliance,  SD Association in JEDEC

  Tekom tedna je kar nekaj podjetij napovedalo prenehanje sodelovanja in dobavljanja opreme podjetju Huaweiju, sedaj pa je bilo začasno prekinjeno njihovo članstvo v združenju WiFi Alliance.

  Objavljeno: 25.5.2019 16:00več
 • Huaweiev telefon Mate 20 Pro odstranjen iz Googlovega beta programa za Android Q

  Ker je Google na podlagi predsedniškega ukaza o prepovedi sodelovanja s podjetjem Huawei s slednjim prekinili sodelovanje, je njihov telefon Mate 20 Pro izpadek iz spiska modelov, ki bodo prvi dobili razvojne različice prihajajočega Androida Q.

  Objavljeno: 22.5.2019 23:00več
 • Tudi britanski ARM ustavil sodelovanje z Huaweiem

  Številnim podjetjem, ki so prekinili sodelovanje z Huaweiem, se pridružuje tudi ARM.

  Objavljeno: 22.5.2019 15:00več
 • Predstavljena nova serija telefonov Honor 20

  Huawei je v okviru svoje blagovne znamke Honor predstavil trojico novih telefonov, postavljenih med zgornjim in srednjim cenovnim razredom.

  Objavljeno: 22.5.2019 11:00več
 • Američani začasno omilili sankcije zoper Huawei

  Ameriško ministrstvo za trgovino (Commerce Department) je začasno omililo sankcije zoper kitajskega telekomunikacijskega velikana Huawei.

  Objavljeno: 21.5.2019 09:00več
ph