Teme - huawei

 • Američani Švicarjem: Huawei je nevaren

  V zadnjih tednih naj bi ameriške oblasti večkrat opozorile švicarsko zunanje ministrstvo na grožnjo, ki jo naj bi predstavljala uporaba Huaweijeve tehnologije.

  Objavljeno: 3.2.2020 08:00več
 • Pripravlja Huawei novi Mate X2?

  Huawei je pred časom splavil telefon s preklopnim zaslonom Mate X, patente prijave pa kažejo, da bomo v kratkem dobili naslednika.

  Objavljeno: 1.2.2020 14:15več
 • Evropska Komisija objavila priporočila glede dobaviteljev opreme 5G

  Včeraj smo pisali o tem, da je Velika Britanija sklenila kompromis z Huaweijem glede dobave opreme 5G, danes pa je Evropska Komisija objavila priporočila glede dobaviteljev te opreme.

  Objavljeno: 29.1.2020 13:35več
 • ZDA ni uspelo prepričati Velike Britanije, da bi prepovedala Huawei

  ZDA že dalj časa prepričuje (tudi) Veliko Britanijo, da bi kitajskemu podjetju Huawei prepovedala sodelovanje pri opremljanju svojih mobilnih omrežij naslednje generacije, 5G. Hkrati Kitajska obljublja povračilne akcije, če bi Velika Britanija to dejansko naredila. In ker bo Velika Britanija z izstopom iz Evropske Unije ravnokar ostala sama, je sklenila nekakšen kompromis.

  Objavljeno: 28.1.2020 16:00več
 • Reuters: ZDA pripravljajo poostritev sankcij proti Huaweiu

  Reutersovi viri pravijo, da ameriško ministrstvo za trgovino (U.S. Commerce Department) pripravlja poostritev trenutnih pravil, ki omejujejo izvoz ameriške tehnologije na kitajsko oz. specifično, v Huawei.

  Objavljeno: 22.1.2020 14:00več
 • Huawei bo namesto Google Maps uporabljal zemljevide TomTom

  Kot poroča Reuters so predstavniki nizozemskega podjetja TomTom v petek povedali, da so s Huaweiem podpisali pogodbo, s katero bo slednji dobil pravico uporabljati njihove zemljevide, prometne podatke in ustrezno programsko opremo. Pogodba je bila podpisana že pred časom, vendar je do sedaj niso javno obelodanili.

  Objavljeno: 20.1.2020 12:00več
 • Prvi pogled na Huawei P40 Pro

  V spletu se je pojavila prva fotografija (render) celega ohišja prihajajočega Huawei P40 Pro.

  Objavljeno: 17.1.2020 10:09več
 • Huawei kitajsko potisnil na četrto mesto po pridobljenih patentih v ZDA

  Kitajska lani po številu pridobljenih patentov v ZDA prehitela Nemčijo in se zavihtela na četrto mesto.

  Objavljeno: 15.1.2020 09:52več
 • Huawei Nova 5T

  Serija telefonov Nova ni, no, nova. Le pri nas v Evropi smo jo bolj redko videli, ker jo je Huawei v prodajo poslal na druge trge. Model 5T pa smo v roke dobili zaradi trgovinskega spora med Ameriko in Kitajsko, ki Huaweiju že pol leta preprečuje, da bi na svoje telefone namestil Googlove aplikacije. Prepoved namreč Huawei postavlja v nezavidljiv položaj, ko lahko na nove telefone namešča le odprtokodno različico Androida, ki sicer tehnično gledano je operacijski sistem. Ima pa dosti manjšo uporabno vrednost, saj na teh telefonih ne sme biti Google Play trgovine, Gmaila, Googlovih zemljevidov in ostalega programja, ki Android naredi to, kar je.

  Objavljeno: 26.11.2019 | Kategorija: Telefoniveč
 • Kljub sporu z ZDA Huaweijevi prihodki rekordni

  Kljub težavam, ki jih je imel Huawei letos res obilo, je podjetje leto sklenilo z rekordnimi prihodki, je sporočil predsednik Eric Xu v svojem novoletnem voščilu zaposlenim. Prihodki so dosegli 850 milijard juanov (110 milijard evrov), kar je 18 odstotkov več kot lani. Prodaja telefonov je zrasla z 206 milijonov kosov lani na 240 milijonov letos. Obe številki sta nižji od napovedi, a še vedno višji kot lani in kažeta na trdno poslovanje, je dejal Xu.

  Objavljeno: 31.12.2019 13:00več