Objavljeno: 29.9.2009 | Avtor: David Vidmar | Monitor September 2009 | Teme: preizkus

Imate novo pošto!

Navadno, ko pišemo o elektronskih igračkah, govorimo o modnih, prefinjenih in pregrešno dragih izdelkih. Včasih pa za potešitev lakote po novih igračkah ni treba seči prav globoko v žep.

Tokrat smo, nekoliko za šalo in nekoliko zares, preizkusili enostavno in poceni napravico "USB Universal E-mail/Webmail/IM Notifier" iz hongkonške trgovine dealextreme (tinyurl.com/nvx933). Omogoča, da smo o novih sporočil v poštnem predalu obveščeni vizualno, z utripanjem nekoliko cenene plastične kuverte v velikosti cigaretne škatlice.

Čeprav so priložena navodila, glede na izvor izdelka, precej lično oblikovana, za priloženo programsko opremo tega ne moremo trditi. Dobimo jo na majhnem CDju, že ob namestitvi pa izkušen uporabnik izgubi vso zaupanje. Priložena programska oprema načeloma omogoča preverjanje pošte v spletnih nabiralnikih, kot so Hotmail, Gmail, Yahoo! Mail in namiznih odjemalcih Outlook in Outlook Express, vendar z njenim delovanjem nismo imeli veliko sreče, saj se je program še med nastavitvami prav pošteno raztreščil in nas o tem obvestil v kitajščini. Namesto tega smo raje uporabili vtičnik za Outlook Marka Štamcarja (tinyurl.com/kt29jm), ki deluje brezhibno. Marko prilaga tudi popolno izvirno kodo v jeziku C#, tako da si lahko, če imate vsaj nekaj programerske žilice, njegovo delovanje prilagodite ali napišete programček, ki bo obveščal o čem drugem - recimo sveže prenesenem filmu, pomanjkanju prostora na disku ali čemerkoli že.

Kot lahko sklepamo iz cene, res ne gre za vrhunski izdelek in napravica ne zmore prav veliko. Vendar je prav prijetna popestritev na pisarniški mizi, posebej če upoštevamo ceno dobrih 7 ameriških dolarjev in tega, da za dostavo ni treba plačati poštnine. Še posebej, če vas veseli tudi programiranje. Poleg opisane naprave je na voljo tudi nekoliko boljša različica, ki zmore svetiti v več barvnih odtenkih za približno dvojno ceno (tinyurl.com/4bsqwk).

E-mail notifier

Kaj: USB napravica, ki obvešča o prispetju nove elektronske pošte.

Izdeluje: Neznani Kitajci.

Prodaja: Dealextreme, www.dealextreme.com.

Cena: 7,31 USD.

Za: Poceni in zabavna naprava.

Proti: Malo zmožnosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji