Epson Stylus Photo PX800FW

Stylus Photo PX800FW je še eden izmed tiskalnikov, ki nas želijo prepričati z velikim naborom različnih funkcij. Epson ga predstavlja kot idealno rešitev za vso družino, poudarjajo pa tudi atraktivno oblikovanje. Res gre za eno izmed lepših takih naprav, vsaj takrat, ko je zaprt pokrov samodejnega podajalnika za optični bralnik. Elegantna svetleča črna plastika skriva marsikaj, prvo, kar opazimo, pa je velik, za dotik občutljiv zaslon, katerega diagonala meri skoraj 20 cm.

Kot postaja pri dražjih brizgalnih tiskalnikih navada, je PX800FW opremljen tudi z brezžičnim vmesnikom (podpira standard 802,11 B in G, podpira pa tudi novejši standard N, vendar pri nižji hitrosti). Seveda je tu tudi vmesnik USB, poleg njega pa zadaj opazimo še navadni omrežni priključek, dokupimo pa lahko tudi bluetooth vmesnik. Za tisk na obe strani bomo skrbeli sami, kot smo omenili, pa se na vrhu skriva samodejni podajalnik. Bralnik kartic podpira vse najbolj razširjene kartice, od CF ter SD pa do Sonyjevih MemoryStick in Olympusovih xD.

Hitrost izpisa je med najboljšimi brizgalnimi tiskalniki. Tisk pet strani besedila, ki traja 57 sekund, je sicer povprečno, a je zato barvni tisk toliko hitrejši. Devet strani poročila (s poslovnimi grafikoni) natisne v minuti in 14 sekundah, kar je najboljši rezultat v tej skupini. Pravzaprav je dosegel najboljše rezultate pri vseh naših barvnih preizkusih, tako na navadni papir kot na svetlečega. Fotografijo v velikosti 10 × 15 cm tako čakamo 24 sekund pri uporabi navadnega papirja in 33 sekund pri uporabi svetlečega (v obeh primerih pa pri najboljši kakovosti tiska). Eno stran v obliki PDF (našo naslovnico) natisne na svetleči papir v minuti in 32 sekundah, medtem ko marsikateri barvni brizgalni tiskalniki potrebujejo 4 in več minut.

Kljub visoki hitrosti pa je tudi kakovost povsem na nivoju. Malce smo bili razočarani le nad sivinskimi prehodi, vse drugo pa je zelo dobro. Tiskalnik smo sicer uporabili tudi za primerjavo s fotografskimi studii, kjer se je slabše odrezal pri barvni pravilnosti, za boljši rezultat bi se morali poigrati z barvnim profilom.

Stylus Photo PX800FW ima povrh še solidno ceno izpisa. Šest centov za črno-belo stran je najbolje med večopravilnimi napravami brez faksa, 34 centov za barvno stran pa je tudi povsem konkurenčno. Malce draga je le sama naprava, saj velja 268 evrov.

Epson Stylus Photo PX800FW

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, omrežni, WLAN (802,11 B/G).

Cena: 268 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 6 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 34 centov.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Cena izpisa, kakovost izpisa, hitrost izpisa, brezžični vmesnik, videz.

Proti: Cena naprave, povprečni sivinski prehodi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji