Teme - kamera

 • Akcijski trojček GoPro Hero 7

  Priljubljen proizvajalec akcijskih kamer GoPro je predstavil trojico novih kamer serije Hero.

  Objavljeno: 22.9.2018 11:00več
 • GoPro razmišlja o prodaji

  Prvak akcijskih kamer GoPro naj bi s pomočjo podjetja JPMorgan Chase iskal potencialne kupce.

  Objavljeno: 9.1.2018 04:00več
 • Napravi za pretočne mojstre

  Razer je predstavil kamero in mikrofon za uporabnike, ki se prvenstveno ukvarjajo s pretakanjem lastnih video (in zvočnih) vsebin.

  Objavljeno: 21.10.2017 10:00več
 • GoProjev preobrat

  Podjetje GoPro, znano po majhnih akcijskih kamerah, je v zadnjih letih v vse resnejših finančnih težavah.

  Objavljeno: 3.10.2017 08:00več
 • Panasonicova kamera s povečavo in sebčki

  Kompaktne kamere so v nezavidljivem položaju, manj zmogljive od zrcalno refleksnih fotoaparatov in manj priročne od slehernega pametnega telefona. Da nekaj prednosti pred tekmeci vseeno imajo, dokazuje nov Panasonicov model Lumix ZS70.

  Objavljeno: 19.4.2017 08:00več
 • Varnostna luknja v varnostnih kamerah Sony

  Najdbe varnostnih lukenj v napravah, ki so priključene v internet, so danes žal že vsakodnevni pojav. Toda nekatere napake so še posebej kritične, saj lahko predstavljajo veliko varnostne tveganje, kršenje pravic do zasebnosti in celo nevarnost.

  Objavljeno: 8.12.2016več
 • Novi GoPro glasovni daljinec

  GoPro je v akcijski kameri Hero5 Black in Hero Session vgradil možnost glasovnega upravljanja, a to seveda deluje le, če imamo kamero dovolj blizu in ni preveč motečega šuma. Sedaj pa so predstavili še samostojni daljinec, s katerim premagujemo omenjeni oviri. Daljinec si lahko namreč pritrdimo nekam blizu, denimo na rob jakne ali na kak trak čelade, s kamerami pa je povezan brezžično (domet naj bi bil okoli deset metrov). Majhna naprava je odporna na padce in tudi vodotesna (do 5 metrov), podpira pa 13 različnih ukazov (poleg zagona snemanja tudi menjava programov in podobno).

  Objavljeno: 26.11.2016 14:00več
 • GoPro in navidezna resničnost

  Pri podjetju GoPro so predstavili ohišje z imenom Omni, v katerem bo domovalo šest natančno sinhroniziranih kamer, ki bodo uporabnikom olajšale snemanje VR video posnetkov. Splavitev ohišja bo pospremil namenski kanal GoPro VR, na katerem bodo uporabniki objavljali 360-stopinjske in VR video posnetke. Gre za nadziran program, ki bo prvenstveno namenjen plačanim športnikom in umetnikom, kasneje pa tudi drugim talentiranim posameznikom. Ohišje Omni VR v paketu s šestimi kamerami, programsko opremo Kolor, pametnimi daljinci, kabli in pomnilniškimi karticami stane okroglih 5000 ameriških dolarjev, brez kamer pa je na voljo za poldrugega tisočaka.

  Objavljeno: 18.4.2016 08:00več
 • Padec interesa za akcijske kamere

  Podjetje GoPro, še pred nekaj dnevi ljubljenec ljubiteljev akcijskih posnetkov, pa tudi vlagateljev na finančnem trgu, je tako čez noč padel v nemilost in težave. Kot delniška družba so napovedali, da bo prodaja v zadnjem kvartalu precej pod pričakovanji, le okoli 435 milijonov dolarjev, precej manj od pričakovanih 512 do 634 milijonov dolarjev.

  Objavljeno: 16.1.2016 01:00več
 • LucidCam - kamera za VR posnetke

  Kalifornijsko startup podjetje LucidVR pripravlja zanimivo kompaktno kamero, ki je sposobna snemati prostorske 3D in VR posnetke v polni ločljivosti HD. Preprosta kamera, ki meri le 13,1x6,7x2,6 cm in tehta 225 gramov, ima vgrajena dve fotografski tipali od katerih ima vsaka objektive za 180-stopinjsko snemanje. Vsaka kamera lahko pričara sliko za posamezno oko in s kombinacijo VR prikazovalnikov, kot je Oculus Rift, pa tudi Google Cardboard, pričara zelo poglobljeno prostorsko izkušnjo pri gledanju posnetkov.

  Objavljeno: 16.11.2015 01:00več