Objavljeno: 25.2.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2014 | Teme: kamera, Sony

Zvok, ne le slika

Na našem preizkusu akcijskih kamer je Sony s svojim modelom Action Cam HDR-AS15 prijetno presenetil, saj je po kakovosti slike prehitel celo GoPro Hero 3 Silver. Tudi cenovno ni šlo za značilen Sonyjev izdelek, kajti cena je bila konkurenčna in smo grajali predvsem premalo priloženih nastavkov.

Sony Music Video Recorder ima povsem enaka tipala kot Action Cam, kar je dobra novica. Tako lahko video snemamo pri 1920 x 1080 ali 1280 x 720 in pri obeh ločljivostih snemamo s 30 slikami na sekundo. Tako kot Action cam ima tudi ta kamera anteno WiFi, prek katere se lahko povežemo s pametnim telefonom in v iOS ali androidni aplikaciji upravljamo kamero in pregledujemo posnetke. Aplikacija ni nič posebnega, a je svoje delo opravljala solidno (kamero smo preizkušali v kombinaciji z Nexusom 5). Music Video Recorder ima večji zaslon LCD, ki je nizke kakovosti, saj je namenjen predvsem hitremu pregledu posnetega in spreminjanju nastavitev.

Samo ohišje je dobro izdelano in narejeno iz rahlo hrapave plastike, ki lepo sede v roko. Predvsem sta dobro zastavljena gumba za vklop in začetek ter konec snemanja. Oba sta vdrta v ohišje in ju je nemogoče ponesreči pritisniti. Prav tako sta ločena z grbino, tako da ju je nemogoče zamenjati. Poleg brezžične antene ima HDR-MV1 tudi čip NFC, prek katerega napravo laže sparimo s pametnim telefonom.

Osrednja prednost HDR-MV1 je stereo mikrofon na prednji strani, ki svoje delo opravlja odlično. Sony je tu združil svoje znanje pri izdelavi prenosnih snemalnikov in kamer ter dostavil močno kombinacijo. Resda prisotnost mikrofona kamero naredi dovzetnejšo za poškodbe, saj gre za bolj delikaten kos opreme, a mikrofon s kakovostjo posnetega zvoka upraviči svojo prisotnost. Morda Sony nekoliko pretirava s trditvijo, da bi se s to kamero dalo posneti videospot skupaj z zvokom. A treba je priznati, da bo vsak video zvočno svetlobna leta pred  posnetki, narejenimi s kamero, ki ima le vgrajen mikrofon.

HDR-MV1 je tako zaradi mikrofona boljši nakup od Action Cama za vse, ki ne potrebujejo fizično bolj odporne kamere.

Sony Music Video Recorder

HDR-MV1

Kamera.

Prodaja: sony.si.

Cena: 319 EUR.

✓    Mikrofon.

✗    Cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji